Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Jpac-Arcade VGA& Arcade mönitör bağlantısı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Jpac-Arcade VGA& Arcade mönitör bağlantısı  (Okunma Sayısı 13693 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mart 06, 2016, 18:03:28 ÖS »

Selamlar millet,yakın bir zamanda J-PAC sipariş etmiştim ve bir türlü deneme fırsatım olmadı işlerim yüzünden.Bugün çok fazla zamanım olmamasına rağmen şöyle bir üstün körü deneme yapıyım dedim heyecanla    bir kaç deneme seansından sonra hep başarısız oldum sistemim şöyle:
1-Windows 7 32bit
2-Ati hd4350 pcı DVI -VGA
3-pentıum 4 ht3,00 -ghz 2 gb ram
Arcade kabinde ise Nanao 2931 multi-sync   (15,24,31)khz destekli bir şase
--------------------------------------------------------------
Sevgili yavuz hocam; ilk denemede
sadece soft15khz uygulaması ve quıkres ile çznrluğu 640*480 yapıp oyle açmaya çalıştığım fakat olmadı,J-pac deki jumperlar hem 15 de hemde 31 de takılı pozısyondalardı,uzun bir süre bekledikten sonra masaüstü görüntüsü gelmedi kabıne.QUIKRES i Windows startup pa koydum ve soft15 uygulamasını aktif edıp
öle deneme yaptım.sonuç aynı,sonra sadece jumperlardan 31khz bırakıp öle denedim bios ve boot ekranları çok net bir görüntü verdikten sonra masaüstü açılırken gene karmakarışık çizgiler halınde oldu..

Sonra J-PAC İ ekran kartının dvı-vga çevirici kullanarak dvı çıkışındanda denedim sonuç gene aynı.Acaba soft15 khz uygulaması win7de sorunlumu? uyumluluk modundada çalıştırdım programı ama gene aynı..jumperları değişik pozısyonlarda 
da denedim ama nafile..
   Şimdi bu şase 15-25-31khz desteklıyse soft15khz programını kurmalımıyım.
 BIOS ve Windows açılış ekranları 640 x 480 VGA modda  31Khz lik sinyaller göndermekteler soft15 khz kurmadanda görüntü almam lazım deyilmi kabinden.
    Daha ileriki zamanlarda çok vaktim olcak bu iş için hemde ayrıyeten  pc toplamam lazım,ama şimdiden başarısız olduk.Neyi yanlış yapıyorum yavuz hocam
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7583.60 burdaki yazılarınızı defalarca okudum ama sonunda tezel görüntüyü yakalamış darısı başıma
şimdiden teşekkürler yavuz hocam

« Son Düzenleme: Nisan 27, 2016, 19:59:59 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2016, 18:39:36 ÖS »

Öncelikle J-PAC kullanmadım hiç. Dolayısıyla cevaplarım "teorik" olacaktır;

Aslında kullandığın kart ATI olduğundan Soft15Khz ile boğuşmak yerine Calamity'nin sürücüleri kullanmanı tavsiye ederim.

http://geedorah.com/eiusdemmodi/forum/viewtopic.php?id=65

Yok Soft15Khz ile bi denemek istiyorum dersen de doğru şekilde kurduğuna emin olman lazım. Elindeki kartın 2 çıkışı var. Soft15Khz'de 2 tane kart listelenmiş şekilde görmen lazım. Fiziksel olarak DVI'dan çıkış alıp ikinci karta kurulum yapman gerekli sanırım... (@_joker bi uğraşmıştı bu tarz bi kartla yakın zamanda diye hatırlıyorum. Onun da tecrübesini sormak lazım)

Monitörün multi-sync olduğundan dolayı normalde Soft15Khz vs kurmadan da parlak bir görüntü alman lazım JPAC üzerinden zira JPAC'de dahili video amfi var.

Soft15Khz veya Calamity sürücülerini kurmadan MAME'den gerçek arcade çözünürlüğünde video alamazsın. Alacağın sadece mevcut windows çözünürlüğünde "stretch" edilmiş bir görüntü olur.

JPAC'in jumperlarının ne işe yaradığını bilmiyorum. Hiçbir jumper'ı bağlamazsan sanırım "pass-thru" modda çalışıyormuş. Yani PC'den üretilen sinyali direk monitöre veriyor.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2016, 18:46:10 ÖS »

yavuz hocam dvı çıkış alıpta 2.karta kurulum nasıl olcak.yani soft 15 khzde görünen ilk karta kurulum yapıp 2.karttanmı çıkış alıcagız..

« Son Düzenleme: Mart 06, 2016, 18:54:31 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2016, 20:33:48 ÖS »

yavuz hocam dvı çıkış alıpta 2.karta kurulum nasıl olcak.yani soft 15 khzde görünen ilk karta kurulum yapıp 2.karttanmı çıkış alıcagız..

Şuraya bir bak istersen...

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6568.msg70283#msg70283

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2016, 21:05:54 ÖS »

Şuraya bir bak istersen...

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6568.msg70283#msg70283

Yavuz hocam temiz bir xp kuruyum sonra ,bahsi geçen sürücelerle bi denıyım bilgi verırım size
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2016, 22:22:16 ÖS »

Ben, Ati HD4650 ekran kartının bios'unu, Atom-15 yazılımı ile patch'leyip kartın çıkışını standart 15khz yaptım.

Daha sonra pcdata76'nın anlatımlarıyla, crtemudrıver kurdum.

Normalde herşey ok olmasına rağmen, win tam açılacakken bir anda görüntü kayboluyordu. Sağolsun yavuzg'nin hatırlatmasıyla çıkışı ekran kartından, vga yerine dvi a alınca sorun kalmadı. Fakat j-pac kullanmadım.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2016, 07:32:56 ÖÖ Gönderen: joker_ » Logged
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
.
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2016, 08:33:00 ÖÖ »

Joker anlattıklarını dikkate alıcam,muhtemelen bende senın gibi kartın çıkışını 15 khz çıkış yapıcam(Arcade Vga)kartı gibi  saol  @joker paylaşımın içın.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2016, 21:12:32 ÖS »

Arkadaşlar tekrar merhaba,daha önceden yaptığım denemelerime Şimdide Jpac in mükemmel iş ortaği olan Arcade vga kartıyla yaptığim görüntüleri paylaşmak istiyorum.
 Daha once atinin 4350 serisiyle calamity driverlarıyla bir kurulum yaptım saolsın pcdata arkadaşımızın anlatımıyla gerçekten ordada güzel sonuçlar aldım,ama Arcade vga kartı çok uygun bir fiyata gelince ve benimde zaten masaüstü blgye bi ekran kartı almam icab edince 2.el olarak ytezel teşekkurler,banada jpac İn ortağını almak düştü,gerçektende ne driver ne soft15 nede quıkres v.s uğraşmadan bütün çözünürlükler otamatik olarak gelmesi büyük avantaj ve + olarak da bazı özellikleride mevcut..
 Windows 7 ile gerçekten görüntü alabilmek için çok mücadele ettim.Hem biostan ayarlamalar,pcı onboard v.s ayarları,hemde win7 nin çok müdahaleci olması beni xpye yönlendirdi gerçi win7de de görüntü aldım ama Xp ile gerçekten normal bir ekran kartı gibi kurulum yaptım.

win7

xp deki görüntü gerçekten çok net canlı ve titreşimsiz
 şimdi de oyunlardan bir kaç resim

arkadaşlar sistemde şimdilik mame 32 plus kullanıyorum,tüm oyunları kendi çözünürlugunde de olabiliyor yada Arcade vga ekran çznrlugunde ekrana strect yapabiliyor ama zırt pırt ayarlarla oynamak şaseye zarar verebilir bu arada arcade monitor 15 25 31 kHz çözunurlugunde...Temiz bir xp kurduktan sonra kurulumlar bitince Arcade vga nın, ekranda Mönitor tipinı seç yazıyor,burda mönitürunuz 3 ayrı multisync yi desteklıyorsa 15 31 KHZ ARCADE MÖNİTOR yazılımını yuklemeniz lazım Jpac teki jumper ayarı sadece 15 kHz olacak şekilde yapılandırmanız lazım...

Jpac teki işıkların sarı ve yeşil in aktıf şekılde yanması lazım dogru kurulum olması için yeşil ışık sinyalın geldıgını sarı led ise sync nın ok oldugunu gösteriyor...
  Resimlere devam

arkadaşlar bu arada aşagıdakı oyunun ismini bilen kaç kişi var  Kahkaha Kahkaha bakalım

bu aradada bizim ufaklıkla biel Pitfhter oynadık

bu arada pcden kontrolleri jpac sayesınde sorunsuz bir şekilde okbaby deki kollara aktardık butonlarada gelınce 4 buton aktif şekılde çalısıyordu demekki kickharnes deki kablolarla biraz oynanmış banada 2 butunu Jpac teki klemense eklemek kalıyor bunu daha once sevgili yavuz ustad şemayla çizmişti ona bakarak o işide tamamlıyacagım .. ses işide okbabdeki hoparlere giden kabloları jpac teki ilgili yere bağlamak o kadar..

Geriye şimdilik sadece bir fronted işi kaldı pcye bunu yükledikten sonrada startup koyunca makıne direk Pandora box misalı başlıyacak.
 fronted olarak Maxımus Arcade kullanıcam o işleride halledınce tekrardan devam edeceğim ayrıca okbabynın Arcade kart kızagına pcyi monte etmem gerekecek işin çoğunu hallettik 

« Son Düzenleme: Nisan 27, 2016, 22:06:47 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2016, 22:13:33 ÖS »

Adamim cam gibi goruntu var gule gule kullan mest oldum cozunurlukler harika

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2016, 22:15:40 ÖS »

Adamim cam gibi goruntu var gule gule kullan mest oldum cozunurlukler harika
saol mesam teşekkur ettim..
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2016, 00:58:51 ÖÖ »

Görüntü kalitesi, keskinlik, titreşim, senkron, renk olarak Radeon HD 4*** kart ile arasında dramatik bir fark var mı?
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2016, 09:15:41 ÖÖ »

Ben bu konuyu atlamışım yeni gördüm
Heroman görüntüler süper
Joker in bahsettiği Windows açılışında görüntünün gitmesi bende de oldu
Osd uygulaması ile ayar yapınca geliyordu
Bilgisayar ı yeniden başlatınca geri gidiyordu
Dvi çıkışı deneyeyim bende
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2016, 09:24:13 ÖÖ »

Ben bu konuyu atlamışım yeni gördüm
Heroman görüntüler süper
Joker in bahsettiği Windows açılışında görüntünün gitmesi bende de oldu
Osd uygulaması ile ayar yapınca geliyordu
Bilgisayar ı yeniden başlatınca geri gidiyordu
Dvi çıkışı deneyeyim bende

Görüntü gitmesinin nedeni; bazı ekran kartlarında DVI çıkışı primary, VGA çıkışı secondary oluyor.

Ben hep VGA'dan görüntü almaya uğraşıyordum, bu yüzden de açılış sırasında görüntü geliyor sonra kayboluyordu. DVI-VGA adaptörü ile DVI'a bağlayınca sorun çözüldü. Sende de görüntü muhtemelen bu yüzden gidiyordur
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
.
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2016, 09:27:37 ÖÖ »

Varol daha önce atinin 4350 kartını kullanmiştım bu kartı masaustu blgye aktarınca okbabye bi kart almam lazımdı ayrıca cok uygun bi fiyata gelince bende kaçırmadım,haa ben sıfırdan bi arcade vga alırmıyım zor.Ama kartın hakkınıda yemek istemem kartta çipset olarak güçlu 5450 Hd ayarında.3 çıkişlı olup tum m.ustu cznurklerı destelemekte ıster arcade montorde kullan ıstersende lcd de veya Hdmi olarak kullan.sf4 60 fps de full detayda akıcı bır şekılde oynayabilırsin renklerde keskınlik ve canlılık atari salonlarındakiyle bire bir,ayrıça soft15 quıkreş v.s boguşmamak cabası.64 0*480 ve 800*600 desteklemesıde guzel
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2016, 14:33:41 ÖS »

Hayırlı olsun senin kısmetinmiş arcade vga sonunda muradına erdin, gönül işinde bende öyle...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: