Bu modu uygulayıp bir Atari 2600'ü daha hayata döndürdüm. Ancak bu sefer bunu kendime ayırdım

İşin açıkçası bunun şu an durduğu terde cillop gibi bir Wader'ım vardı. O Wader tamamen orijinal, modsuz ve çok kaliteli bir RF çıktısı olan çok temiz bir cihazdı.
ANCAK... Kusura bakmasın ki bu video kalitesinden sonra ...

... tahtını maalesef modlu kardeşine bırakmak zorunda kaldı

Zaten onu hayatta modlayamazdım. İçindeki metal RF shield bile pırıl pırıl, pas çizik, hatta parmak izi bile yoktu (Bilen bilir, genelde o parmak izlerinin bıraktığı nem ve vücut sıvısı 30 sene sonra parmak izi şeklinde pas lekelerine dönüşür)
Neyse, hem bu konsolu da ayağa kaldırmak hem de elimdeki çok eski bir klonu da modlayabilmek için - ki bu eski klon birebir atari çipleri kullanan (gerçek CPU, TIA ve RIOT) çipi olan 160 oyunlu yığından kalan son konsoldu - 2 adet daha bu devreden yapayım dedim. Yaparken kendimi kaptırmışım, elimdeki Atari/klon yığını da bittiğinden, PCB halinde durmalarına gönlüm izin vermeyerek elimdeki fazlalık tüm PCB'leri, gerekli düzeltmeleri de temiz bir şekilde uygulayarak, tamamen çalışır mod kit'leri haline getirivermişim...

Hepsini tek tek test ettim (Evet zavallı klon atari'yi 10 defa modladım

)

... ve paketledim...

Bu arada en iyi görüntüyü gameroom'daki CRT TV'den aldım. Evdeki tüm TV'lerde denedim, büyük LCD panellerde görüntü haliyle bir emulatör tadında oluyor. Mutfaktaki Axen ise ümitsiz vaka olarak kayıtlara geçti. Ondan ancak arada bir renkli görüntü alabildim. Alet bi sebeple direk "SECAM" zannediyor sinyali...
Neyse, bir kaç tane kit rezerve. Onun dışında ilgilenenler satış başlığıma göz atabilir.
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=8978.0