Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Piyasada ne ne kadar eder?  (Okunma Sayısı 62829 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 20, 2017, 15:30:19 ÖS »

1 e alinip 10 a satmakta bence sorun yok. Benim tek derdim bu isten para kazananlarin ticari satici oldugudur. Gecimini bu isle sagliyosan 1 e alip 10 satarken 9 liranin vergisini öde kardesim.

Bu sebeple hep aldigim urunleri 1 den alip 1 e satarim veya .95 e satarim 😂

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Şubat 20, 2017, 15:57:10 ÖS »

Retro konsol aksesuar veya retro bilgisayar vs gibi şeylerin TR de ticareti zor yapılır yapsa da 5 günde batar zaten bu işle ev geçindirilmez tabiki bu benim görüşüm

Yurtdışın da bile kaç yer kapandı Koskoca Japonya da bile eski tat hiç yok heryer saçma saçma Famicom oyunları ile dolu milketin ölüp bittiği Super Potato bike milleti çok güzel kazıklıyor

Benim burda arkadaşlarımıza tavsiyem artık herkez de kredi kartı var eee yurt dışından alışverişide artık herkez öğrendi Ebay vs gibi yerlerden alınmalı herşey eğer kazıklandığınızı hissediyorsanız TR de
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 20, 2017, 17:08:54 ÖS »

Güncel bir ürün satılırken fiyat araştırması yapılıp uygun bir fiyattan satış çok daha şık ve işlevseldir, ancak burada göreceğimiz tarzda retro ürünler söz konusu olduğunda herşey mümkün aslında. Bir C64 için belki bugün 100-150 bandında olan fiyatlar ilerde çok daha yukarıya yada aşağıya gidebilir. Ticari olarak düşünülsün veya düşünülmesin burada böyle bir sirkülasyonun olması bence büyük bir nimet, zira çok istediğimiz ve tekrardan görmek istediğimiz her şeye bir şekilde TR içinde (güvenilir bir halde) kavuşmuş oluyoruz.

Bu siteyi oluşturan ve bizleri bir araya getiren herkese sonsuz teşekkürler.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 20, 2017, 17:18:13 ÖS »

Bu kadar 1200 arayan varken ve yurtiçi-yurdışı piyasası merak edilirken ben de bir örnek vereyim; mesela dün Facebook'taki "Commodore Amiga" grubunda (üyelik gerekir) İngiltere'deki bir satıcı Escom çıkışlı 3.1 Rom'lu, kapasitörleri yenilenmiş, son jenerasyon standart 1200'ü (+mouse) 189 Pound'a sattı (https://www.facebook.com/groups/CommodoreAmiga/permalink/10154366932389157/). Bu fiyata PSU da yok, PSU isteyen 10 Pound daha ödedi. Kargo ücreti dahil de değil ayrıca.

Daha önce başka bir başlıkta da anlatmıştım, karşılaştırma olması açısından burada da bahsedeyim; ben geçtiğimiz Haziran'da standart bir A1200'ü 3GbHDD+PSU+Mouse ve İngiltere'den kargo dahil 180 Pound'a aldım. Bu arada kargo ücreti en ucuz devlet postasıyla ve 30-35 Pound arası civarında tutuyor. DHL ile falan getirtmeye kalkarsanız fiyat çok daha fazla oluyor. Yurtdışından gelmiş bir alet için alış-satış fiyatı belirlerken bunların üzerine gümrük masraflarını, vergiyi (Avrupa %18, Avrupa dışı %20) ve ödemedeki döviz transfer masraflarını da eklemeniz gerekir.

Bu benim ikinci 1200'üm. İlkini 2. el olarak 1990 gibi almış 9 yıl kullandıktan sonra satmak zorunda kalmıştım. Yurtdışından almak yerine buradan biraz daha ucuza da alabilirdim belki, ama tercih etmedim. Çünkü zaman içinde, daha önce de bizzat gördüm ki; uzun yıllardır Türkiye'de olup da kullanılan aletlerin içi genellikle hep kurcalanmış, modlanmış, bir tarafları modifiye için kesilmiş, delinmiş oluyor. Ya da yıllar içinde çok yıpranmış, hor kullanılmış, sağı solu defolu, çatlak, kırık oluyor. Bir de maalesef bizim "bazı" satıcılarımız hiç dürüst değiller. İlla ki söylediklerinin dışında, en az bir yamuk çıkıyor aletlerde.

Yurtdışından onlarca alışverişim oldu, yabancılar ne diyorsa aynısı geliyor, ne eksik ne fazla. Adamların en kötü, en iddiasız makinesi bile bizimkilerin "pırıl pırıl, tertemiz" dediği makineden çok daha temiz ve sağlam oluyor. Bu yüzden gereksiz şeylerle uğraşmamak ve kafamın rahat olması için yurtdışından almayı tercih ettim, varsın biraz pahalı olsun. Her ne kadar makinemi satmak için almadıysam da bugün satacak olsam kendi hesabımla aldığımı 1000TL'den aşağı vermezdim. Ama alacak olanın da makine konusunda ben alırken olduğu gibi kafası rahat olur, aletin hakkını verdiğine eminim ikna olurdu.

Kısacası demek istediğim şu ki, aleti gerçekten görmeden, geçmişini öğrenmeden ilanda istenen fiyat üzerinden 400-500TL için ucuz, 900-1000+ TL için pahalı yorumu yapmamak lazım.

Alacağınız şeyi mümkünse bizzat yakından inceleyin görün, değilse içinin dışının, her yerinin satıcıdan detay fotosunu isteyin, 10-20-30 farketmez, nasıl ikna olacaksanız. Ne aldığınızdan emin olun. Alırken bir dünya para verip kazıklanacak da olabilirsiniz, ucuza, uygun fiyatlı alacağınızı sandığınız şey bir bakmışsınız size çok daha pahalıya gelmiş de olabilir, başağrısı da cabası...
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2017, 00:14:43 ÖÖ Gönderen: emintolga » Logged

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PS3 Slim | 500GB | Multiman
*PSP 1000, 3000
emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 20, 2017, 17:22:30 ÖS »

Sıkışık değilseniz ödediğiniz parayı çıkaracak teklif gelene kadar beklersiniz. Sıkışıksanız öldü parasına elden çıkarana kadar canınız çıkar. Bu yüzden özellikle alıcısı az olan yeni üretim turbo kartları vb. alırken iki kere düşünmek lazım.

Müsait olabileceğim bir zamanda 1200'üm için bir turbo kart almayı planlıyordum. Mesela aklımda 2. el bir ACA 1233n vardı. Yeni nesil turbo kartlarla ilgili ne gibi sıkıntılar var acaba, turbo kartlar konusunda biraz cahilim açıkcası? Ya da ne almak, neye dikkat etmek lazım @wizofwor?

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PSP 1000, 3000
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 20, 2017, 18:23:15 ÖS »

Yeni nesil turbo kartlarla ilgili hiç bir sıkıntı yok .. Güzelliği burada..

Ama eski nesil makineye yeni nesil birşey takmak "retroluktan çıkartıyor" konusu çok eski ve bitmeyen bir konudur.

Seçim sizin

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Şubat 20, 2017, 19:14:24 ÖS »

Sıkışık değilseniz ödediğiniz parayı çıkaracak teklif gelene kadar beklersiniz. Sıkışıksanız öldü parasına elden çıkarana kadar canınız çıkar. Bu yüzden özellikle alıcısı az olan yeni üretim turbo kartları vb. alırken iki kere düşünmek lazım.

Müsait olabileceğim bir zamanda 1200'üm için bir turbo kart almayı planlıyordum. Mesela aklımda 2. el bir ACA 1233n vardı. Yeni nesil turbo kartlarla ilgili ne gibi sıkıntılar var acaba, turbo kartlar konusunda biraz cahilim açıkcası? Ya da ne almak, neye dikkat etmek lazım @wizofwor?

Timing fix dışında hiçbir sıkıntısı yok. Sizdeki cihaz böyle bir fix istermi? malesef bu denemeden bilinemiyor.
emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 20, 2017, 20:44:40 ÖS »

Timing fix dışında hiçbir sıkıntısı yok. Sizdeki cihaz böyle bir fix istermi? malesef bu denemeden bilinemiyor.

Haşim'cim hiç bilmiyorum valla, bunu nasıl deneyip öğrenebilirim?

Tanar / CLIQUE
*PSP 1000, 3000
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Şubat 20, 2017, 22:03:56 ÖS »

Yeni turbo kartlardaki sıkıntı sonradan elden çıkarmak istendiğinde uygun fiyata satın alabilecek birini bulmak oluyor. Bir yerde karta verdiğin parayı tamamen gözden çıkartmış oluyorsun.

Ben ACA'ları kaçırdım. Hevesim de geçti gibi. Ancak fiyatı da çok pahalı olmazsa Jens'in yeni 1200'lerinden bi tane almayı düşünüyorum mesela.

Çok az cihaz alan biri olarak genel tavsiyem bu donanıma bu parayı veririm diye bir limit belirlemek ve ilanları bu gözle takip etmek. Borsadaki alım emri gibi düşünüyorum. Aradığım ürünü sadece beklediğim fiyattan gördüğümde alıyorum. Ürünü gerçekten istiyorsam ve istediğim fiyattan çıkmıyorsa bu limiti yavaş yavaş arttırıyorum.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2017, 18:04:57 ÖS »

TR'de bir cihaza vereceğim fiyat 100 TL'yi geçmez. Zaten daha fazla da etmez zira arızasız, oynanmamış ürün yok! Bahse konu cihazlar zaten ömürlerini çoktan doldurdular. "Power ışığı yandığı sürece sağlamdır" mantığıyla cihaz düşme ihtimali olan mekanları parselleyen insanlar ne bulduysa alıp kör topal satmaya çalışıyor. Bu işlerle ilgilenmeye yeni başlayan yada elindeki 10'larca aynı cihaz olup doymayanlar da ne fiyat çekilirse gık demeden veriyor. Ben almaya çalışırken arızalı niyetine fiyat veriyorum çünkü hiçbir zaman açıklandığı gibi bir cihaz satılmıyor. Ha bu tür siteleri gören her tür diğer vatandaşta saçma sapan fiyatlarla astronomik fiyat çekiyor. Apple 1 gibi birkaç cihaz haricinde yüksek rakam edecek cihaz da yok.

c64'ü alıpta yanındaki commodore dergilerini almayan insanların beni anlayabileceğini de sanmıyorum. Bir tane video çekmeyeceksin, bloga iki satır yazmayacaksın, iki satır birşey kodlamayacaksın ancak elindeki cihazlarla hava atacaksın. Partilere, buluşmalara v.b. iştirak etmeyceksin. İstifçilikten başka bir şey değil.

Ben elimde c64 harici pek fazla cihaz bırakmadım. Amiganın flopi arızasından turbo kartından bilmemnesinden de gına geldi.

Bu arada sattığı ürünün detaylı açıklayan, mümkün olduğunca takım haline getirmeye çalışan, takas v.b. yollarını açık tutan, makul fiyatlarla satış yapan arkadaşlara diyecek bir lafım yok.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Şubat 22, 2017, 17:43:28 ÖS »

Forumda ne zaman fahiş fiyattan bir şeyler konsa malum sitelerdeki fiyatlar iki katına çıkıyor teşekkür ederim.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Şubat 22, 2017, 20:01:07 ÖS »

aylık sigara masrafınız ne kadar?

Neden soruyorum... Bu işe çok mantıklı yaklaşıyorsunuz ... Ama retro olayı, bu cihazların mantıkla alakası yok ki... Bu bir sevgi, bir hobi...Bir zaman makinası. Aylık sigara masrafınızı hesaba katın (bir çoğunuz)...para verip kendinizi zehirlemek çok mu mantıklı...Havaya üfürdüğünüz duman için değer mi? 

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Şubat 22, 2017, 20:13:44 ÖS »

Sigara fiyatları kaç para bilmiyorum ama en kötü 12 tl desek ayda 360 tl yapar 

İyi ki içmiyorum bu nedir yav  tam 360 tl 
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 22, 2017, 20:15:41 ÖS »

Kendi bütçeme göre biraz fazla açılıp kendime kızdığım anlarda aklıma getirdiğim şey o. Kahkaha

"Sigarayı bırakalı yıllar oldu bu kadarlık birikmiştir, yoksa ayda 300+ lira gidecekti boş yere"
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Şubat 22, 2017, 20:19:49 ÖS »

Haşim'cim hiç bilmiyorum valla, bunu nasıl deneyip öğrenebilirim?

Ian Stedman' nın bununla ilgili ayrıntılı bir makalesi vardı;

http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/A1200_Mobo_fix/a1200_mobo_fix.html

Herkesde değişik tepkiler vermiş. Kimisi sık sık Guru Meditation alırken kimisinde Screen Blinking gerçekleşiyor. Önceleri Sadece 2B boardlarda sıkıntı var sanılıyordu ama zaman içerisinde gerçeklik kazandı ki board' un Revision' nunun bununla hiçbir alakası yok. Tamamen şans ve denemeden bilmek mümkün değil  
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: