Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeRaspberry Pi ve RGB (PS1 Kasa Modu) Konusunda Tavsiye
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Raspberry Pi ve RGB (PS1 Kasa Modu) Konusunda Tavsiye  (Okunma Sayısı 10847 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2017, 13:44:36 ÖS »

@Faradrim
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170523005732&SearchText=vga666

Şu arama sonucunda çıkan ürünlerden yahut başka bir yerden alacağın muadil ürüne ihtiyaç var öncelikle.

Bağlantı için de Yavuz hocanın Scartcade projesindeki basit bağlantı yöntemlerinden birini kullanabilirsin.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6568.15

Ben sırf denemek için doğrudan VGA666 üstündeki VGA konnektörünün lehim noktalarını kullandım.

Önce elimdeki kesilmiş scart kablodan sinyalleri ayıklayıp etiketledim.

Sonra da bunları VGA666 VGA konnektörü üstündeki eşleşen yerlere lehimledim.

İnce noktalar.
1. VGA'dan gelen HSYNC ve VSYNC'i birbirine bağlayıp SCART'ın CSYNC'ine bağladım. (Sinyal uyumu için YavuzG'nin şemada olduğu gibi bu iki sinyali 1K seri dirençten geçirip bağlantı da yapılabilir, bende sıkıntı çıkmadı)

2. TV'nin RGB moduna geçmesi için gerekli 3V yerine Raspberry PI'ın GPIO header'ı üstündeki 5V'u bağladım. (Aslında seri 100 ohm direnç kullanıp 2.1V'a indirmek gerekiyor.) Bende sıkıntı çıkmadı ama bağlamanı tavsiye ederim.

Bunun haricindeki bağlantılar birebir.

RED, GREEN, BLUE, RED GROUND, GREEN GROUND, BLUE GROUND, GROUND

Benim elimdeki Scart kablo üstünde Blue ground ile konnektörün ana ground'ı aynıydı, mecburen onu hem blue ground'a hem de ground'a bağladım.

Akşam eve gidince ayrı bir konuda yazıyla ifade ettiklerimi kanlı canlı malzeme üstünde gösteren materyal paylaşırım.

VGA666'nın pcb'sini biraz elleyip doğrudan dişi scart konnektör takacak şekilde tasarlamak lazım aslında. SMD dirençler de through hole dirençlerle değiştirilirse gayet de hepimizin evde yapabileceği basit bir devre çıkar.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: