|
izmirmaster
|
 |
« Yanıtla #30 : Nisan 03, 2018, 08:56:29 ÖÖ » |
|
enfes görüntü yavuz hocam ellerine sağlık, ledi uydurman ayrı bir keyif usta insanın hali başka, Falçata ile kutu kesen vatandaşa bozuk 1084 ile vurmak geliyor insanın içinden,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Decypher
|
 |
« Yanıtla #31 : Nisan 03, 2018, 10:32:16 ÖÖ » |
|
Kutunun üzerinde mor PTT bandını görünce "eyvah, falçata yememiş olsa bari" dedim ama bu vahşilerin elinden maalesef kutu kurtulmuyor :S
Son iki kitap siparişimde kutunun üzerinde devasa biçimde içinde kitap bulunduğu yazmasına ve sırf içine rahat bakılsın diye kutunun kenarı açık bırakılmış olmasına rağmen boydan boya falçatayla yarılmış ve ikisinde de birer kitabın cildi ayrılmış halde ulaştı elime. Neyse ki burada kesik kutuyla sınırlı kalmış da kasaya kadar indirmemişler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #32 : Nisan 03, 2018, 10:37:36 ÖÖ » |
|
Yavuz abi gerçekten çok güzel olmuş güle güle kullan Abi satıcının sitesindeki resimlerde kasaların bazı yerlerinde izler var muhtemelen kalıptan kaynaklanıyor o izler resimlerdeki gibi rahatsız edici derecede çok belirgin mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #33 : Nisan 03, 2018, 10:43:09 ÖÖ » |
|
Tüm bunları yaparken de Commodore 64 ve teknolojisini ne kadar özlemiş olduğumu hatırladım. Hızımı alamadım ve yıllardır rafta duran 1084S'lerime de el attım. Birinin power switchi sorunluydu diğerinin güç devresi dolaylarındaki bir bobinin bacağındaki lehim çatlamış onları da tamir ettim. Hatta her ikisinin de ön kapakları yerinde olmasına rağmen tırnakları kırık olduğundan kapanmıyordu anlara da 3d print tırnak bastırdım taktım ama o da başka bir mini hikaye...
Kusura bakmayın konuya sonunda ve alakasız bir yerden dalıyorum ama bold yaptığım kısımla ilgili bir sorum olacak. 1084S monitörüm var, ve ön kapağı eksik. Bu kapağı 3 kez farklı yerlerde 3D print ettirmeyi denedim, 3ünün de sonu hüsran oldu. Malzeme ya yeterince dayanıklı olmadığından açıp kaparken heba oluyor, ya da aşırı pek olduğundan yerine takarken o pimlerin geçtiği plastik kollar kırılıyor (zaten orjinal kapaklar da genelde bu yüzden heba oluyordu). Kullandığım model bu: https://www.thingiverse.com/thing:683369Acaba bunu gerçekten kaliteli, dayanıklı ve esnek olarak nereye, ve hangi malzeme ile bastırmak gerekir? EDIT: Daha dayanıklı bir model yapmışlar, 3 parça olarak basılan böylece destek gerekmeden ve daha dayanıklı basılabiliyor. Bundan bir baskı aldırayım ben https://www.thingiverse.com/thing:2660584
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2018, 10:45:17 ÖÖ Gönderen: appiah4 »
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #34 : Nisan 03, 2018, 10:49:43 ÖÖ » |
|
Alınacaklar listemde ilk sırada olan kasa Bu kasaya C64 Reloaded MK2 giderdi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #35 : Nisan 03, 2018, 11:30:18 ÖÖ » |
|
Şu kapak işini tasarlayan 1084 tasarımcısı kimdi acaba? Düğmeleri ön kısmın altına gizlemeyi akıl edemedi mi yoksa bu tasarımın daha artistik olacağını mı düşündü?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhendis
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #36 : Nisan 03, 2018, 12:03:45 ÖS » |
|
eline sağlık güzel olmuş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #37 : Nisan 03, 2018, 12:34:30 ÖS » |
|
kasa çok güzel kabul ama hobi amaçlı o fiyatlar verilebilir onada kabul ancak gel görki türkiye standartlarına göre çok çok pahalı şöyle kaba taslak hesaplayınca nerdeyse 500 tl topluyor oda gümrüğe takılmaz ise ama görüntü resimlerden bile belli çok güzel insanın alası geliyor ama fiyat caydırıyor  ucuz olsa imiş kesin alırdım en az bir set 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KNG
|
 |
« Yanıtla #38 : Nisan 03, 2018, 13:28:30 ÖS » |
|
Görüntüye aşık olmamak elde değil 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #39 : Nisan 03, 2018, 13:46:13 ÖS » |
|
Eskiden olsa 69 euro'ya ucuz derdik. Bu tarz sınırlı üretimli ürün fiyatlarını TL'ye çevirerek yargılamamak lazım galiba...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #40 : Nisan 03, 2018, 14:10:13 ÖS » |
|
Yavuz abi gerçekten çok güzel olmuş güle güle kullan Abi satıcının sitesindeki resimlerde kasaların bazı yerlerinde izler var muhtemelen kalıptan kaynaklanıyor o izler resimlerdeki gibi rahatsız edici derecede çok belirgin mi?
Evet var, o fotolardaki kadar bariz değil. beni rahatsız etmiyor. Belli açılardan bakınca gözüküyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AmigaEsref
|
 |
« Yanıtla #41 : Nisan 03, 2018, 14:31:12 ÖS » |
|
@appiah4 Retro3d ye bastırsana birde. Amiga a1200 için yaptırdığımız trapdoorlar baya esnek ve sağlam malzeme. Bir denemeni öneriririm.
|
|
|
|
|
|
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520 COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S 'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #42 : Nisan 03, 2018, 14:49:59 ÖS » |
|
Retro3D 'ye facebook dışında ulaşabileceğim bir kanal var mı? Sosyal medyayı kategorik olarak reddediyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slunlucky
|
 |
« Yanıtla #43 : Nisan 03, 2018, 15:59:37 ÖS » |
|
Vay arkadaş, ben makineyi kurmaya üşeniyorum, aylar oldu açmayalı... Tüm takdirlerin ötesindesiniz üstadım 
|
|
|
|
|
|
evet...
|
|
|
|
AmigaEsref
|
 |
« Yanıtla #44 : Nisan 03, 2018, 17:11:23 ÖS » |
|
Retro3D 'ye facebook dışında ulaşabileceğim bir kanal var mı? Sosyal medyayı kategorik olarak reddediyorum.  Abi bende facebooktan yazışıyorum sadece. Aracılık etsem ürünü yollasam ama memnun kalırmısın bilemedim. Ama istersen facebooktan yazarım böyle bir talep var hazırlar mısın diye.
|
|
|
|
|
|
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520 COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S 'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
|
|
|
|