Tapecart SD konusunda geç kalmış durumdayım. Sadece pcb satmaktan vazgeçtim, çünkü Arduino Pro Mini'nin NE555 zamanlayıcı üzerine oturtularak pcb'ye lehimlenmesi işi, amatör bir lehimci için hiç kolay bir şey değil. Ben bile o kadar dikkat ettiğim halde lehim yaparken bakıyorum modül pcb üzerinde yamuk duruyor, sonra düzeltmek için uğraşmam gerekiyor. Keşke NE555'i Pro Mini'nin altına koymasaymışım, ama başka boş yer yoktu maalesef. Ayrıca pcb'nin yanında modifiyeli MicroSD kart modülü de vermem gerekiyordu. Piyasada satılan modüllerin üzerlerinde 90 derece açılı pin header lehimlenmiş durumda, ama modülün pcb'ye 180 derece açılı yani normal pin header'la takılıp lehimlenmesi lazım. Modülün üzerindeki pinheader'ın lehimlerini sökmek de amatör bir lehimci için kolay bir şey değil. Sonuçta ürünü hazır yapılmış olarak satmaya karar verdim. Sağolsun WildLord 15 adet 2x6 konnektörü bana gönderdi, ben de onun aldığı yerden 2 set halinde 40 adet konnektör aldım, iki farklı şahıs ve adrese geliyor ve yoldalar. Önce elimdeki mevcut konnektörlere uygun olarak 15 adetlik bir parti hazırlayacağım, ama son zamanlarda uyku ve enerji düşüklüğü yakamı bırakmıyor. The Last Ninja'nın Tapecart SD versiyonu ise hazır durumda, hatta baştan sona oynayıp bitirerek denemesini yapmış oldum =) Durum bu şekilde. Bekleyenler varsa gecikme için kusura bakmasınlar.
Bir de enteresan bir durum var, ondan bahsedeyim. Tapecart SD, başka bir isim altında
Ebay'de satılıyor, hem de 20 pound'a. Neden isim değişikliği yapılmış olabilir, ne gerek vardı? Bir geliştiricinin açık olarak paylaştığı proje, ürün haline getirildiğinde ismi değiştirilerek satılabilir mi? Bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum. Bu forumda değil de Ebay'de satılıyor olmasıyla ilgilenmiyorum, zaten ismi değişmiş haliyle forumda satılacak olsa engellemek için elimden geleni yaparım.
Edit: Yorum konusunu genişlettim.