Yani bu şöyleyeceklerimi lütfen ukalalık olarak algılamayın ama retro tamirat işinde böyle "cahil cesaretli" olanları anlamıyorum. Ulen madem acemisin neden 500 dolarlık kart üzerinde deniyorsunki kendini? Git 10-20 dolarlık bootleg kartlarda at acemiliğini...
Kısaca, kartın her ne arızası var idiyse eleman girişmiş Mask ROM'ları parçalaya parçalaya sökmüş, sonra yerlerine gitmiş internette EPROM programlayan bir kaç retro web sitesi var, onlardan EPROM sipariş etmiş (muhtemel mask romların bacakları pastan veya beceriksizliğinden kopmuştu) ki bunu yeşil eprom stickerlarından anlıyorum, sonra onları olduğu gibi takmış ve sorun çözülmemiş belli ki, onların da bir kısmını sökmüş ve en sonunda kartın anasını ***miş

Tabi bu insanlar olmasaydı da 500 dolarlık kartı 50 dolara alamazdık dimi

Arcade kolleksiyonumu bu gibi insanların utançlarını unutmak için ebay'e neredeyse bedavaya satışa koydukları bu gibi kartlarla oluşturdum yıllar içinde

Neyse, dönelim tamiratımıza...
Benden size bir kaç tavsiye:
1) Konami arcade kartlarının bakır yolları çok incedir ve delikleri küçüktür. Bu yüzden karttan parça sökerken basit lehim pompaları pek işe yaramaz. Kompresölü ısıtmalı lehim sökücü aletiniz olmalı.
2) Parçaların bacaklarının geçtiği delikler çok küçük olduğundan lehim sökücü aletiniz de olsa onun ağzı bu deliklere büyük gelir. Onun için kartı bir de üflemeli havya ile ısıtmanız gerekir.

Bu fotoda ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım. Fotoda havya ve lehim sökücüyü aynı elimle tuttuğuma bakmayın

sadece fotoyu çekerken diğer elime ihtiyacım vardı. Normalde bile elinizle lehim sökeceğiniz yeri üflemeli havya ile ısıtırkewn diğer elinizle de lehim pompasını kullanıyorsunuz.

3) Yanlız dikkat, sadece Konami PCB'leri değil, Arcade ve 80-90'Lı yılların retro cihazlarının PCB'leri ısıya pek de dayanıklı değildir, üflemeli havyayı bir yere çok tutarsanız PCB'nin fiberglass katmalarını kaldırırsınız. Baloncuk baloncuk kabararır yanar, dikkat!
4) Bacakları lehim pompası ile temizledikten sonra parçayı çıkartmak için SAKIN parçanın altına zort diye tornavida sokmayın. Parçaların altındaki yolları parçalayabilirsiniz (bu elemanın yaptığı gibi) ve deliklerin iç bakır kaplamalarını sökersiniz...
Parçayı bu tarz bir alet ile hafif hafif oynatarak çıkartın. Zorlanıyorsa biraz daha üflemeli havya ile bacakların üzerinden geçin.