Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetWindows 7 Netbook Specifications
Anket
Soru: Sizce bu yeni şartlarla Microsoft ne yapmaya çalışıyor?
Yeterli donanıma sahip kullanıcıların netbook edition değil daha uygun bir Windows sürümü almalarını garantilemeye çalışıyor. - 3 (17.6%)
Daha çok işlem gücü gerektireceği aşikar yeni Windos sürümlerinin önünde engel olabilecek netbook platformunun gelişmesini önlemek istiyor. - 7 (41.2%)
Netbook'ların işlevsilliğini kısıtlayarak bu cihazlardan edinenlerin bir de desktop PC almalarını sağlamaya çalışıyor. - 3 (17.6%)
Standart donanımı önceden belirleyip tüketiciye en uygun işletim sistemi optimizasyonunu sunmaya çalışıyor. - 2 (11.8%)
Windows7'nin performansı o kadar yüksek ki, bu donanım fazlasıyla yeterli olcak. İnsanların boşuna para harcamasına engel olmak istiyor. - 2 (11.8%)
Toplam oy: 17

Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 7 Netbook Specifications  (Okunma Sayısı 53169 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 28, 2009, 10:21:53 ÖÖ »

Intel ve Microsoft'un birlikte aldıkları karara göre Windows 7 netbook versiyonunu kullanacak bilgisayarlar en çok 1GB ram, 2GHz hızda işlemci 250GB harddisk veya 64GB SSD kullanabilecek. İşlemci tek çekirdekli olacak ve en çok 15W enerji tüketebilecek. Ekran boyu 10.2"ten büyük olmayacak.

İlgili haberi burdan okuyabilirsiniz.

Microsoft daha önce netbook pc'lere uygun bir Windows Vista temin etmek istememiş, Intel'den daha güçlü bir işlemci kullanmasını istemişti. Intel işlemci performansını arttırmak yerine Linux'e yönelince. Vista Starter gibi ucube bir şey ortaya sürmüştü.

Microsoft'un şu anda netbook üreticilerine WindowsXP ve Vista Starter lisanslamak için istediği şartlar şu şekilde:
Maximum 12.1" ekran, 1GB Ram, 160GB HDD veya 32GB SSD, DX9 desteği, 1GHz'i geçmeyen tek çekirdekli işlemci.

Peki sizce MS ne yapmak istiyor?

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2009, 11:58:39 ÖÖ »

Aslında son seçenek hariç hepsi ihtimaller içinde ama

Bence " Standart donanımı önceden belirleyip tüketiciye en uygun işletim sistemi optimizasyonunu sunmaya çalışıyor. "

Bence hem sistem geliştirenler açısından hemde yazılım geliştiricileri açısından standart bir bilgisayar sistemine yazılım üretmek hem daha kolay ve maliyetsiz olur, hemde işletim sistemi ve programların daha verimli çalışması sağlanabilir.

Windows 7 betayı kullandığım kadarıyla her ne kadar tüketicilerin donanıma vb fazla para harcamamasını öngörmemiş olsalarda. (Daha fazla para kazanmayı kim istemez Kahkaha )
Windows 7'nin XP'den daha performanslı olduğunu söyleyebilirim. W7 de çok farklı program vb çalıştırmadım ama
oyunlarda hissedilebilir şekilde performans artışı var.

Bu bir pazarlama stratejisi gibi geldi bana
Düşük konfigürasyon ve düşük fiyatlı işletim sistemi yüklü Notebook'ları gelir düzeyi düşük ev kullanıcılarına yada eski model desktop pc kullanılan işyerlerine satarak ek gelir elde etmeye çalışıyorlar.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2009, 12:03:14 ÖS »

Microsoft yine her zaman yaptığını yapıyor... İşletim sistemini optimize etmeyi beceremediği için işlem gücüne ve sabit disk alanına kastırıyor üreticileri.

Intel bile çoktan yaka silkti bu beceriksizlerden de... işte ticari ilişkiler ne yaparsın...

Intel atom işlemcili bir PC'm olacak yakın zamanda... Dünyanın sonu gelse onun üzerine WindowsXP'den öte bir MS işletim sistemi kurmayı düşünmem...

Son kullanıcı seviyesinde de kimse düşünmüyor. VistaStarter ile gelen Laptop'una WindowsXP kurdurtan belki yüzlerce insan tanıyorum...

Çalışmayan AROS bile çalışan Windows7'den iyidir...

Alper
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2009, 13:49:08 ÖS »

Microsoft yine her zaman yaptığını yapıyor... İşletim sistemini optimize etmeyi beceremediği için işlem gücüne ve sabit disk alanına kastırıyor üreticileri.

Intel bile çoktan yaka silkti bu beceriksizlerden de... işte ticari ilişkiler ne yaparsın...

Intel atom işlemcili bir PC'm olacak yakın zamanda... Dünyanın sonu gelse onun üzerine WindowsXP'den öte bir MS işletim sistemi kurmayı düşünmem...

Son kullanıcı seviyesinde de kimse düşünmüyor. VistaStarter ile gelen Laptop'una WindowsXP kurdurtan belki yüzlerce insan tanıyorum...

Çalışmayan AROS bile çalışan Windows7'den iyidir...

Hocam Windows 7 ye bu kadar da ön yargılı bakmasan
Vista ile uzaktan yakından alakası yok gibi.

Küçük bir örnek vereyim. Win98 çok iyiydi Sonra WinME (berbat) çıktı
Sonrasında XP çıktı
XP'den sonra Vista çıktı, (berbat) sonrasında Windows 7 çıkacak ve betasını incelediğim kadarıyla XP'nin yerini almaya aday.

zeki ural
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2009, 14:08:49 ÖS »

KURDUM Bİ MAKİNAYA  6800 VERSİYONUYDU GALİBA  MART AYIYDI, VİSTANIN TOKADI BİRAZ AKILLARINI YERİNE GETİRMİŞ (HAZIR PİŞMİŞ YİYİCİLERİN)

ÇOK BÜYÜK BE KARDEŞİM O NE ÖYLE  2.5  GB TAN BÜYÜK..ACABA BUNLARA Bİ C++ KURSU MU VERSELER NEDİR..YAKINDIR BUNLARIN ZAMANI PEK KALMADI DERİM NİYE DERSENİZ ,KRİZ DERİM  KAZANDIĞINDAN FAZLA HARCAMAK BİTİRECEK BU İŞİ...TOPLUMDA BİLİNÇLENME VAR AZDA OLSA.. Bİ BELGESEL BAKTIM GEÇENDE AMERİKADA SOSYAL GÜVENLİK SİTEMİYLE ALAKALIYDI...YAZIN  BİŞEYLER ÜSTADLAR DAHA İYİ BİLİR..İNGİLİZCEMİZ CHAT   YAPMAYA MÜSAİT DEĞİL MAALESEF..
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2009, 14:24:49 ÖS Gönderen: zeki ural » Logged

zeki 78
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2009, 14:44:19 ÖS »

caps neden acik acaba
zeki ural
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2009, 17:06:24 ÖS »

arıza var o klavyede o yüzden vakit bulup yapamadım bitürlü, atarız olmadı
tab ve caps lock tuşlarının yerinde yeller esiyoo.. 
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2009, 17:10:11 ÖS Gönderen: zeki ural » Logged

zeki 78
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2009, 19:26:46 ÖS »

Win7 nin yeni görev çubuğu alışılagelene göre daha şık olmasına rağmen kullanımda daha yorucu bir hal almış durumda. Bunu en çok msn gibi çoklu pencere ile çalışan programlarda hissediyorsunuz. İyi özellikleri yok mu illaki var ama herkes illa ki msn kullandığına göre bu aslında büyük bir zahmet... bu zorluğu açarsam, şuan vista, xp ve öncekilerde sohbet edilen kişinin penceresi aşağıda görünür ve msj geldiğinde renk değiştirir. Win7 de msj geldiğini msn simgesinin arka renginin değişmesiyle anlıyoruz üzerine tıklıyoruz ve o an ki açık pencerelerden msj gelene tıklıyoruz, cevabımızı yazıyoruz... gibi ben şimdilik bu olaya gıcık olmuş haldeyim, kolay gelsin herkese...

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2009, 19:48:44 ÖS »

herkes illa ki msn kullandığına göre

ahem  Karizmatik

Retro Hincal Uluc
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2009, 20:01:09 ÖS »

Bir girtlak temizligi de benden.

Bu kadar mi ?
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2009, 20:33:29 ÖS »

Microsoft ne yapmak istiyor ben de pek anlamış değilim. Ama bir süredir, garip bir şekilde tüketiciyi koruyacak şekilde, veya ciddi ciddi tüketiciden gelen talepleri göz önüne alarak çalışıyorlar. Microsoft tarihinde bir ilk sanırım. ama tabii ki nihayi amaçları daha çok para kazanmak.

Vista ve 7 konularında birkaç söz söylemek istiyorum.

Öncelikle işim gereği birçok bilgisayara, masaüstü, laptop, netbok vs. vista ve 7 kurdum ve kullandım. Çok farklı konfigürasyonlarda iki işletim sistemini de baya bir denedim. Açıkçası 7, Microsoft'un şimdiye kadar yaptığı en iyi işletim sistemi. Vista ile hiç bir alakası yok. Bir kere yarı yarıya daha küçük. Yarısı kadar RAM harcıyor. Tek çekirdekli 1,2 GHz hızındaki bir işlemcide bile, açık olan programları abartmadığınız sürece çatır çatır çalışıyor. Henüz hiç bir çökme, kilitlenme, uyumsuzluk veya mavi ekran görmedim. Her şey, bilimum oyunlardan photoshop'a, msn'den office'e kadar çok daha hızlı ve rahat çalışıyor. İşletim sisteminde bulunan canınızın istemediği herşeyi kaldırabiliyorsunuz. Mesela bu bilgisayarımda internet explorer yok. Programı bir yerlere gizlemiyor veya sadece icon'ını silmiyor. Gerçekten sistemden tamamen kaldırıyor. bu bütün işletim sisteminin bileşenleri için geçerli. Açıkçası hakkaten bu sefer olmuş.

Bir arkadaş taskbar dan şikayet etmiş ama, bence oldukça kullanışlı. Herhangi bir sıkıntı çekmedim. Ayrıca sıkıntı çekenler eski haline döndürebiliyorlar, seçenek sunulmuş. netbook'lar üzerinde XP'den çok daha performanslı çalışıyor, tecrübe ile sabittir.

Ayrıca şu anda herhangi bir windows sürümü, neredeyse hiç bir şey (program) ile uyumlu olmayan bütün işletim sistemlerinden (workbench, aros, vs. vs.) daha iyidir. Tabii ki bunların gönlümüzdeki yerleri ayrı, o konuda hiç birşey bunlarla yarışamaz. Fakat günümüzdeki kullanılabilirliklerine baktığımızda, kusura bakmayın ama linuxun bile bir çok sürümü (bir kaç tanesi hariç) eski işletim sistemleri ile birlikte tamamen çöp durumundalar.

"The user is an important input hardware of a computer system"
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2009, 20:48:09 ÖS »

kusura bakmayın ama linuxun bile bir çok sürümü (bir kaç tanesi hariç)

Wizard kardesim biraz yavas gel cuppen dagilmasin Gunluk islerinde tamamen linux kullanan bir cok insan var. Bizim okul lablarinda word'den dokuman bastirma disinda windows kullanilmiyor. Hatta o windows makinelerde klavyesiz mouse'suz sekilde lab'in ucra koselerine atilmis durumdalar ve linux altinda rdesk ile kullaniliyorlar Ev kullanicilari icin windows tabiki en populer sistem ama linux'a cop demek cok abes bence.

Retro Hincal Uluc
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2009, 20:50:37 ÖS »

Linux'a ne zaman çöp demişim? Bir daha oku yazdıklarımı coze, gözlük falan tak
Linux'un çok harika sürümleri var, ama bir çoğu çöp dedim. Debian var, Ubuntu var, ubuntudan türeyen birçok sürüm var. Ama bazıları hakkaten hiç bri işe yaramaz, sadece bazı grupların "bakın biz de yapabiliyoruz" diye sidik yarıştırabilmek için çıkarttıkları sürümler. Bunlar tabi ki çöp.

ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2009, 21:11:44 ÖS »

@Dibolic_Wizard, win7 hakkında dediklerin çok doğru, ben gözüme çarpan yeniliğin aslında eskisinden daha fazla yorucu olduğunu göstermek istedim.
Bugune kadar çıkan bütün MS işletim sistemlerini kurdum, denedim ve evdeki makinelerde vistaya geçeli çok oldu. Gereksinimlerinin fazla olduğunu söyleyebilirsiniz ama gereksinim karşılanırsa sistemin işlevselliği tartışılmaz. Rahatlıkla kullanırsınız. Ben pişman olmadım, XP sever önyargılı arkadaşlarada örnek oldum, bunlardan bir kısmı kalıcı olarak vistaya geçti. Sonuçta yenilik varsa takip etmek lazım. Yukarıda sayılan 98'den sonra ME'nin çıkışı tam bir fiyaskodur. Lakin XP'den sonra Vista bence aynı şey değildir. (dipnot: home premium ve üzeri bir vistadan keyif alırsınız)

----
Gelelim konuya, vista starter gerçek anlamda bir vista olamaz aero'suz vista gerçekten XP'den farksız kalır. Belki Win7'de de benzer bir yöntemle giriş paketi seviyesinde sunulacak olan win7, verilen konfigurasyonlara yada daha düşük pclere lisanslanacaktır. O konfigurasyonların üzerinde normal sürüm Win7 zaten sorunsuz çalışacaktır, ben bu kanıdayım...

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2009, 21:30:37 ÖS »

Ya aslında benim demek istediğim, o kadar düşük konfigürasyonlarda bile win7'nin şu anki hali gayet çalışıyor, kullanılabilir durumda. Farklı bir versiyona veya başka bir işletim sistemi denemeye (performans endişeleri yüzünden) gerek yok. Tabii bu benim fikrim.

Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: