Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 393085 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #135 : Eylül 24, 2014, 17:12:54 ÖS »

Supermiş. Ev değil arcade salonu. Kahkaha

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #136 : Eylül 24, 2014, 17:50:46 ÖS »

Abi nasıl koyarsan koy da side-artlar mutlak görünsün

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #137 : Eylül 24, 2014, 23:56:02 ÖS »

Abi nasıl koyarsan koy da side-artlar mutlak görünsün

Sonunda odanın dekorasyonunu değiştirebildim. Eski kabinleri çalışma masamın yanındaki boşluğa (ki yeni kabinler için aylar öncesinden ölçülü olarak bırakmıştım o boşluğu) koydum. Yeni kabinler şimdi eski kabinlerin olduğu yerde. Bu sayede side-art'lara yer açıldı... 

Aslında bu arcade kabinleri yerleştirmede en büyük ikilemim bu. Yanyana dizdinmi sideart'lar gözükmüyor. Sanırım zamanında oyunlar ilk çıktıklarında arcade'in tam ortasında tek başlarına koyuluyormuş bir süre tüm ihtişamlarıyla müşteri çeksinler diye. Sonra modası geçince sıraya diziliyorlar, o zaman da sideart falan kimsenin derdi olmuyor...

Neyse, odanın bir duvarı tamamen yeni kabinlere ayrıldı ki zaten bunlara DK'da eklenince odada başka bir kabine fiziksel olarak yer kalmayacak.

Zaten bu seri bitince artık kendimi konsol dünyasına salacağım kışa doğru. Bi sürü proje birikti kafamda konsollara dair, hem lojistiği de daha kolay... Hani unumu eledim eleğimi astım misali... (Gerçi odanın ortasında bir de "coctail" tarzı arcade kabine yer var, du bakalım )

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:38:06 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #138 : Eylül 25, 2014, 00:01:27 ÖÖ »

Abi odan mukemmel gorunuyor bu arada en soldaki oyun nedir Sunset Raider mi 
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #139 : Eylül 25, 2014, 00:11:11 ÖÖ »

@yavuzg sanırım böyle daha güzel olmuş.

Kokteyl kabin formatında bir sehpa yapmak benim de niyetlerim arasında. Belki bi 4-5sene sonra ama malum sebeplerden. Lakin bende alerjik astık çıktığından beri bişeyler keserken geberiyorum bir de sıradan maskeler kar etmiyor.

Konsol dünyasına girersen senden iki adet tamirat rica edebilirmiyim İkisinde de video sorunu var. Arızalı ürün tutmama presibimden dolayı aklımı kemiriyolar rafta.

Bu arada konsola girmeyeyim falan derken bakıyorumda yine de baya bi dizmişsin.

Kitap da yakıyor ha

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #140 : Eylül 25, 2014, 00:53:28 ÖÖ »

Bilmem o sıra ne çıktıysa odur, dikkat etmedim. Soldaki kabin MAME kabin. O ekran koruma girince arkaplanda internet radyo çalıyor ve rastgele oyun açıyor devamlı

Bu arada senin projeye başladım

Konsol dünyasına girersen senden iki adet tamirat rica edebilirmiyim İkisinde de video sorunu var. Arızalı ürün tutmama presibimden dolayı aklımı kemiriyolar rafta.

Gönder bakayım Ne tür konsollar?

Kafamdaki projeleri yaparken deneyebilmek için Kimisi hediye, kimisini bitte zank diye karşımda buldum. "İşime yarayacak olanlardan" birer adet diye başladım (Nuh'un gemisi misali - 60Hz NTSC, 50Hz PAL, 8-bit, 16-Bit v.s.) raf yaptık keratalara

Arcade kabin işinin lojistiği belli. 5 tane olunca artık bir dur demek lazım O yüzden konsol/video ekipmanı ve arcade kartları konsollaştırma işine kayıyorum ufaktan paralelde...

Kitap da yakıyor ha

Kitap efsane internetten 100 yılda bulup buluşturacağın konseptleri tek tek yazmış amca. Valla okulda bu kadar tossaydım MIT'de master kazanırdım... Biz nerdeyse fotofinişle bitirebildik okulu, gençlik işte

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #141 : Eylül 25, 2014, 02:48:33 ÖÖ »

Bilmem o sıra ne çıktıysa odur, dikkat etmedim. Soldaki kabin MAME kabin. O ekran koruma girince arkaplanda internet radyo çalıyor ve rastgele oyun açıyor devamlı

Bu arada senin projeye başladım

Gönder bakayım Ne tür konsollar?

Kafamdaki projeleri yaparken deneyebilmek için Kimisi hediye, kimisini bitte zank diye karşımda buldum. "İşime yarayacak olanlardan" birer adet diye başladım (Nuh'un gemisi misali - 60Hz NTSC, 50Hz PAL, 8-bit, 16-Bit v.s.) raf yaptık keratalara

Arcade kabin işinin lojistiği belli. 5 tane olunca artık bir dur demek lazım O yüzden konsol/video ekipmanı ve arcade kartları konsollaştırma işine kayıyorum ufaktan paralelde...

Kitap da yakıyor ha

Kitap efsane internetten 100 yılda bulup buluşturacağın konseptleri tek tek yazmış amca. Valla okulda bu kadar tossaydım MIT'de master kazanırdım... Biz nerdeyse fotofinişle bitirebildik okulu, gençlik işte

Tesekkur ettim abi kolay gelsin iyi calismalar.
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #142 : Eylül 25, 2014, 09:04:21 ÖÖ »

Yavuz abi odan harika görünüyor.Geride kalan jamma kartlar içinde konsollaştırma projesi kulağa hoş geliyor. 
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #143 : Eylül 25, 2014, 10:14:42 ÖÖ »

Abi Sen Konsol Dünyasına Çoktan Girmişsin Zaten

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #144 : Eylül 25, 2014, 10:22:19 ÖÖ »

abi bu gidişle, "evde kaçak atari salonu işletiyor" diye maliye evi basacak Kahkaha
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #145 : Eylül 25, 2014, 10:53:38 ÖÖ »

Yavuz abi odan harika görünüyor.Geride kalan jamma kartlar içinde konsollaştırma projesi kulağa hoş geliyor. 

Tabi elimdeki bütün kartlara bir kabin veya konsol yapmak gibi bir niyetim de yok. Zaten zaman içerisinde elime geçmiş arızalı ve benim için anlam ifade etmeyen bazı kartları tamir edip kendisinde hatırası olan arkadaşlarla paylaşacağım zamanla... (Sen biliyorsun konuyu hatırlarsan)

Daha çok standart bazı modelleri (MVS, STV v.s.) konsollaştırma konusunu standart'a bağlayabilirim...

Abi Sen Konsol Dünyasına Çoktan Girmişsin Zaten

Öyle oldu gibi aslına Şimdi kafamdaki bazı video ilintili elektronik projeler için PAL ve NTSC çeşitli konsollara ihtiyacım vardı. Zamanla bitte karşıma çıkanları da geri çevirmedim tabii ki Ama benimkisi yine de sizlerinki gibi pek de bir konsol kolleksiyonu sayılmaz...

abi bu gidişle, "evde kaçak atari salonu işletiyor" diye maliye evi basacak Kahkaha

Doğru, kabinleri apartmana bütün haliyle sokuyor olsaydım kesin merakli bir komşu şikayet falan  edebilirdi ancak eve sadece sunta girdiği için beni terasa "kış bahçesi, gölgelik" falan yapıyor sanıyorlar...  Kahkaha

yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #146 : Eylül 25, 2014, 11:03:20 ÖÖ »

senin pacmanlara şase ler bende hazır bi iki yyerden toplu arcade makinası alma işim var alırda içinden 55 tüp çıkarsa onlarıda sana vereyim benim işime yaramaz hemde projeye katkıda bulunmuş olurum ne dersin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #147 : Eylül 26, 2014, 08:43:39 ÖÖ »

senin pacmanlara şase ler bende hazır bi iki yyerden toplu arcade makinası alma işim var alırda içinden 55 tüp çıkarsa onlarıda sana vereyim benim işime yaramaz hemde projeye katkıda bulunmuş olurum ne dersin

hocam 55 ekran bu devirde, Türkiye'de çıkmaz muhtemel ama kısmet diyelim çıkmasa bile düşünmeniz yeter, teşekkürler...

olmadı zaten yavaş yavaş TV avına çıkacağım...

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #148 : Eylül 26, 2014, 08:59:53 ÖÖ »

Tabi elimdeki bütün kartlara bir kabin veya konsol yapmak gibi bir niyetim de yok. Zaten zaman içerisinde elime geçmiş arızalı ve benim için anlam ifade etmeyen bazı kartları tamir edip kendisinde hatırası olan arkadaşlarla paylaşacağım zamanla... (Sen biliyorsun konuyu hatırlarsan)

Daha çok standart bazı modelleri (MVS, STV v.s.) konsollaştırma konusunu standart'a bağlayabilirim...

MVS ve STV'ler konsollaştırmaya daha uygun kartlar abi tabi ki.Konsollaştırma projesi yanında diğer kartlar için de yanlış hatırlamıyorsam bir Supergun projesi de aklındaydı.

Arızalı kartların ile ilgili konuyu hatırlıyorum abi.Sende biliyorsun ki bende hatırası olan birçok oyun var. Kahkaha
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #149 : Eylül 28, 2014, 18:57:09 ÖS »

Yavuz hocam kabinler bitince sizden böyle pozlar bekliyoruz
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: