Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga'nın içine bir Amigalık malzeme daha nasıl sığdırılır?
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga'nın içine bir Amigalık malzeme daha nasıl sığdırılır?  (Okunma Sayısı 40365 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Şubat 10, 2009, 14:08:49 ÖS »

Bunu anlatmak zor değil ama yapacak insan burda önemli. Burda asıl konu el beceresi, maalesef el becerisi olan biri bu gibi bir amiga yapabilir kanımca
Benim kastım işletim sisteminin nasıl kurulacağı, bütün bu ekstra alet edevatın çalıştırılması için gereken programlar vs. idi. İnşa etme kısmında herhangi bir problemim olacağını zannetmiyorum, zaten acelem de yok

"The user is an important input hardware of a computer system"
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Şubat 11, 2009, 23:19:15 ÖS »

Amiga ya işletim sistemi ve programları kurmak o kadar zor değil. Alperin sistemine forumdaki çoğu insanın en azından 3.9  kurabileceğini düşünüyorum. Amiga os4 kurmak da aslında 3.9  kurmaktan daha kolay os4 cd si ile bir boot disketi oluşturup disketle açıp cd ile kendi devam ediyor zaten pek birşeyde yaptığımız yok. os4 de gerekli tüm programlarda içinde gibi.
    İnşa etme işinin herşeyi bir problem zaten bunları yaşayıp yapılırken görmek lazım. Maalesef bu işler basit işler değil el becerisi olan 1 haftada yapar iyi olmayan 1 ayda yapar diye birşeyde yok çünkü o beceri yoksa 1 senede uğraşılsa yapılamaz.

Amiga Repair Service
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Şubat 12, 2009, 10:29:59 ÖÖ »

Peki, driverlar?

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Şubat 12, 2009, 10:57:02 ÖÖ »

Alperin sisteminde driver olarak kurduğumuz bvision ve cd-rom var. Bvision un 1 disketi var bunu internetten bulmakta mümkün ve birde 3.9 için cd-rom ı idefix-97 yada atapi ile kuruyoruz. os.4 de bunlarada gerek yok çünkü hepsi hazır geliyor.
   Benim aklıma başka birşey gelmiyor Başka birşey de varsa Alper de yazar sanırım..

Amiga Repair Service
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Mart 02, 2009, 11:29:15 ÖÖ »

"Amiga'nın içine bir Amigalık malzeme daha nasıl sığdırılır?" başlıklı konumuz ADP'ye eklenmiştir. Teşekkürler LW3D...
http://www.commodore.gen.tr/adp/alpyre/
Diabolic_Wizard'ın sorularına da detaylı cevapları hazırlayacağım... Artık ADP'den takip edersiniz Kahkaha

Alper
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Mart 02, 2009, 13:38:14 ÖS »

Alpyre, ilk bölüm olan BVision bölümünde heatsink ve fan'ın kalınlıklarını da eklesene. Sırasıyla 4 ve 9 mm bunlar. Millet bunları alırken ona göre alsın, sanırım birkaç milimetre daha kalın olurlarsa sığmayacaklar.

Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Mayıs 03, 2009, 15:12:56 ÖS »

Genelde böyle bir sistem kurmak için Amiga tower kullanılıyor. Merak ettim bu yaptığınız çalışma Amiga tower a gerek olmadan bu işin yapılabieceğinin bir kanıtımıdır aynı zamanda?
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Mayıs 03, 2009, 18:16:56 ÖS »

Video'da  "tonight" da güzel durmuş sevgili Defleppard

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Mayıs 03, 2009, 22:31:56 ÖS »

Amiganın orjinali temel olarak korunarak en gelişmiş hale getirmek amacı ile bu proje yapılmıştır. Bu konuyu ilk devilishle birlikte konuşmuştuk oda tower kasalar var demişti bende ona 1200 ün modelini bozmadan birşeyler yapmak istiyorum demiştim.
  Bu konunun ilk örneği black amiga oldu sanırım ama alper daha da parçalar eklemek istedi ve gerçekten çok uğraştı Amiganın içine malzemeleri sığdırmak hiç kolay olmuyor. Dar alanda özellikle ppc bvision kullanıp ısınma sorununu çözmek de kolay olmuyor.
  Video daki def leppard Alperin fikri idi tonight ı ben seçtim teşekkür ederiz savagery:)

Amiga Repair Service
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Mayıs 04, 2009, 01:40:03 ÖÖ »

@savagery: Kamerayı mikrofon yerinden tuttuğum için ses buğulu ver derinden gelmiş başlarda...

@JAX: Aynen öyledir... Elimizde Power Computing Power Tower olmasına rağmen, dış görünüşünü bozmak istemedik.

Aslında içeriye bir iki parça daha koymayı düşünüyorum boş yer kaldı biraz (oha artık). Ancak şu evlilik olayını atlatmam, kredi kartlarını boşa çıkartmam lazım... Lakin parçaları hep yurt dışından temin edebiliyoruz. Ha bu arada 6 Haziran günü evleniyorum, darısı bekarlar Amigacıların başına

Alper
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Mayıs 04, 2009, 09:54:48 ÖÖ »

Tebrikler dostum. Ben de yeni evli biri olarak (08/08/2008 de evlendim) sana mutluluklar dilerim. Düğünde beklenmeyen aksilikler çıkarsa sakın moralinizi bozmayın. Çok büyük telaş çünkü. Yaşamayan bilemez. Öyle böyle geçiyor bir şekilde.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Mayıs 04, 2009, 11:27:19 ÖÖ »

Tebrikler Alpyre, bakalım evlilik seni forumdan ne kadar uzaklaştırabilecek . Evliliği bir oyun gibi düşünsek acaba türü için ne söylenebilir? belki Strateji - action

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Mayıs 04, 2009, 11:51:01 ÖÖ »

Yaptıgınız işlere hayranlık duymamak elde degil... hepinizin ellerine saglık bu kadar ekonomikiyi ve vakti bu cihazlara ayırmam mümkün olmasada siz birşeyler hazırlarken dahi heyecanlaniyorum gerçekten tebrikler 

Alpyre Evlilik içinde ayrıca tebrik ediyorum

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Mayıs 04, 2009, 13:40:10 ÖS »

Alpyre dostum, şimdiden tebrik eder, ömür boyu mutluluklar dilerim.
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: