Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Mod-Hack] CRT TV RGB SCART Mod/Hack
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Mod-Hack] CRT TV RGB SCART Mod/Hack  (Okunma Sayısı 38337 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ekim 22, 2019, 18:05:45 ÖS »

Evet Doğru şimdi üstteki kısımdan tutup iyicene sıkın ve bastırın iki tane tırnak var onları geri bastırmanınız lazım ondan sonra yavaşça geri çekin 
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ekim 22, 2019, 18:30:01 ÖS »

Teşekkürler. Vantuzu çıkardım. Şimdi tüpün arkasındaki zımbırtıyı çıkarmam gerekiyor. Onun yolu yordamı nedir?

* IMG_6199_zps3ek6k96j.jpg (349.35 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 668 kez.)

* IMG_6205_zpsxyedu1vo.jpg (249.66 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 648 kez.)

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Ekim 22, 2019, 18:34:05 ÖS »

O tüpün arkasındaki zımbırtı dediğiniz tübün soketi onu çıkartmamanızı öneririm zira tüp kırılbilir gördüğünüz üzere sabitlemiş halde tübümü sökmeyi planlıyorsunz?
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ekim 22, 2019, 18:35:03 ÖS »

Tüpün arkasındaki kartı kendinize doğru çekerseniz çıkacaktır
bu işlem esnasında kartı fazla bükmemeye çalışın
zira bu cihazlar eski olduğu için lehim çatlağı oluşabilir pcb fazla esnerse
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ekim 22, 2019, 18:41:06 ÖS »

O tüpün arkasındaki zımbırtı dediğiniz tübün soketi onu çıkartmamanızı öneririm zira tüp kırılbilir gördüğünüz üzere sabitlemiş halde tübümü sökmeyi planlıyorsunz?

Ana kartı masama yatırmam lazım zira RGB modlayacağım. Çıkarmadan mümkün görünmedi bana. Kablolar da soketli değil sabit. Mecburiyetten çıkaracağım.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ekim 22, 2019, 20:25:35 ÖS »

Tüpün arkasındaki kartı kendinize doğru çekerseniz çıkacaktır
bu işlem esnasında kartı fazla bükmemeye çalışın
zira bu cihazlar eski olduğu için lehim çatlağı oluşabilir pcb fazla esnerse

Dediğiniz gibi kendime çektim ve çıktı. Teşekkürler...

Ancak çıkarılması gereken bir kaç parça daha var.

Yanlışlarım varsa düzeltin lütfen...

Bu ribbon kabloyu tırnaklardan bastırıp kabloyu çekerek çıkaracağız sanırım.

Bu beyaz kabloyu çıkarmak için zorlasam mı? Pek çıkmak istemiyor. @yavuzg çıkarmış fotoğraflarda gördüğüm üzere...

Tüpün arkasından çıkardığım kart da tüpün GND'sine bağlı. Kartdaki kısımdaki lehimi sökerek çıkarmayı düşünüyorum.

Kusura bakmayın ama acemisi olduğum her bir kısmı soracağım.  Masum

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 22, 2019, 20:45:42 ÖS »

lehimli olan yerleri söküp kartı ayırabilirsin (kartı kendine çektiğinde zaten boşa çıkacak lehimleri ayrımadanda modlanır)
ama dikkat ribbon kırılgandır bükmemen gerek. kendine doğru yavaşça yukarı kaldırarak çıkartabilirsin.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ekim 22, 2019, 20:48:47 ÖS »

ribbpn kabloyu tırnaklara bastırınca mı yoksa tırnakları geri çekince mi çıktığını tam hatırlamıyorum. bi kontrol et zira tırnaklar bastırılarak kablo sıkıştırılıyor da olabilir.

beyaz kabloyu çıkartmış olmayabilirim. benim fotolarda gözükmüyor arkada kalmış. senin fotodaki ince beyaz kabloyu soruyorsan onu soketi yok gibi. yani pcb ye lehimlenmiş bence zorlama.

bir de umarımö her söktüğün kabloyu sökmeden önce fotoğraflıyorsundur umarım

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ekim 22, 2019, 21:03:00 ÖS »

lehimli olan yerleri söküp kartı ayırabilirsin (kartı kendine çektiğinde zaten boşa çıkacak lehimleri ayrımadanda modlanır)
ama dikkat ribbon kırılgandır bükmemen gerek. kendine doğru yavaşça yukarı kaldırarak çıkartabilirsin.

Tüpten söktüğüm kartın GND kablosu çok kısa. Onun mecbur lehimini sökeceğim.

ribbpn kabloyu tırnaklara bastırınca mı yoksa tırnakları geri çekince mi çıktığını tam hatırlamıyorum. bi kontrol et zira tırnaklar bastırılarak kablo sıkıştırılıyor da olabilir.

4.5 yıl önce yaptığınız bir şeyi nasıl hatırlamazsınız! Bence söylemek istemiyorsunuz.

beyaz kabloyu çıkartmış olmayabilirim. benim fotolarda gözükmüyor arkada kalmış. senin fotodaki ince beyaz kabloyu soruyorsan onu soketi yok gibi. yani pcb ye lehimlenmiş bence zorlama.

Üzeri mavi yazılı beyaz kabloyu sordum. Tüpe bağlı. Ama yeterince uzun sanırım, çıkarmama gerek kalmayacak.

Bol fotoğraflı ve sorgulu olarak ilerliyorum gördüğünüz üzere. 

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ekim 24, 2019, 20:51:33 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=jD7tR_XUY10&feature=youtu.be

Neden olmadı madafaka?  

« Son Düzenleme: Ekim 24, 2019, 21:11:16 ÖS Gönderen: Fatih Hazretleri » Logged

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ekim 24, 2019, 20:55:39 ÖS »

Fatih sen o lehimleri bilen birine yaptırmanı öneririm. düzgün olmamış ayrıca temizlenmesi gerekiyor.
ekranın flicker etmesi syncronla ilgili
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ekim 24, 2019, 21:03:17 ÖS »

Fatih sen o lehimleri bilen birine yaptırmanı öneririm. düzgün olmamış ayrıca temizlenmesi gerekiyor.

Etrafımda en iyi lehim yapan benim maalesef. Multimetre ile de kontrol ettim ayrıca, iletimde sorun yok. Ama bu yüzde yüz hata yapmadığım anlamına gelmez tabii. Bu işin acemisiyim ama öğrenmeye çalışıyoruz işte...

Benim cartel'de kullanılan çip @yavuzg'ninkinden farklı model ama internette baktığımda şemaları aynı. Ondan mı acaba?

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ekim 24, 2019, 21:05:15 ÖS »

Etrafımda en iyi lehim yapan benim maalesef. Multimetre ile de kontrol ettim ayrıca, iletimde sorun yok. Ama bu yüzde yüz hata yapmadığım anlamına gelmez tabii. Bu işin acemisiyim ama öğrenmeye çalışıyoruz işte...

Benim cartel'de kullanılan çip @yavuzg'ninkinden farklı model ama internette baktığımda şemaları aynı. Ondan mı acaba?

bana kalırsa sorun sync pini ile ilgili. üzerine binen direnç değerlerini tekrar kontrol etmende fayda var.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Ekim 24, 2019, 21:14:32 ÖS »

bana kalırsa sorun sync pini ile ilgili. üzerine binen direnç değerlerini tekrar kontrol etmende fayda var.

Abi synch ile işim olmadı ki? "Red"-"Green"-"Blue"-"Blanking signal" bağladığım kablolar.

İlla kumandadan video çıkışına geçiş yapmak gerekiyor olabilir mi? Ses de gelmiyor çünkü ve Video'ya geçtiğimi belirten bir şey de çıkmıyor.

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ekim 24, 2019, 21:43:24 ÖS »

Abi synch ile işim olmadı ki? "Red"-"Green"-"Blue"-"Blanking signal" bağladığım kablolar.

İlla kumandadan video çıkışına geçiş yapmak gerekiyor olabilir mi? Ses de gelmiyor çünkü ve Video'ya geçtiğimi belirten bir şey de çıkmıyor.

rgb için uygun voltajı verdiğinde otomatik geçer. senin blacking signal dediğin zaten orası
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: