Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Mod-Hack] CRT TV RGB SCART Mod/Hack
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Mod-Hack] CRT TV RGB SCART Mod/Hack  (Okunma Sayısı 37353 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ekim 24, 2019, 23:29:47 ÖS »

SCART kablonun doğru olduğuna eminmisin? Bana MD'dan composite video scart'a gelmiyor gibi geldi, görüntünün devamlı kaymasından belli...

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Ekim 24, 2019, 23:44:11 ÖS »

SCART kablonun doğru olduğuna eminmisin? Bana MD'dan composite video scart'a gelmiyor gibi geldi, görüntünün devamlı kaymasından belli...

Diğer TV'lerimde şak diye RGB'ye geçiyor. TV'nin kendisinden bir durum var ise onu bilemiyorum zira bildiğiniz üzere kumanda olmadığı için composite video'yu deneyemedim. Scart pin 8'e 3V voltaj vermem de bir işe yaramadı.(CR2032 pilin +'sını pin 8'e -'sini pin 4'e verdim.) 

Ben en iyisi yarın akşam şu composite çıkış çipten nereye doğru gidiyor SCART'a ulaşıyor mu onu kontrol edeyim.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2019, 00:14:37 ÖÖ Gönderen: Fatih Hazretleri » Logged

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Ekim 24, 2019, 23:53:35 ÖS »

*) Kırmızı renk sinyalini taşıyacak kabloyu SCART pin 15'e
*) Yeşil renk sinyalini taşıyacak kabloyu SCART pin 13'e
*) Mavi renk sinyalini taşıyacak kabloyu SCART pin 9'a
*) Fast blanking, yani TV'ye RGB girişi verdiğimizi anlatan sinyali taşıyacak kabloyu SCART pin 16'ya lehimle.

Ayrıca buradakilere sadece RED ile Blanking uyduğunu fark ettim şu an. Yeşil ve mavi pinleri dediğiniz gibi değil mi? Kayan görüntümde sadece Kırmızı renk var.
https://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ekim 25, 2019, 00:27:11 ÖÖ »

Pinoutların yanlış. Doğrusu

Red => 15
Grn => 11
Blu => 7

AV moduna geçmesi için Pin 8'e de en az 5V (tercihen 12V) vermen lazım. MD'dan +5V geliyor zaten MD SCART kablosunun pin 8'e 6V veriyor olması lazım neden CR2032 pille uğraşıyorsun ki?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 25, 2019, 00:27:33 ÖÖ »

Pinouts ru'yu da kullanma... (Gerçi orası da doğruymuş)

http://martin.hinner.info/vga/scart.html

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Ekim 25, 2019, 00:31:16 ÖÖ »

*) Kırmızı renk sinyalini taşıyacak kabloyu SCART pin 15'e
*) Yeşil renk sinyalini taşıyacak kabloyu SCART pin 13'e
*) Mavi renk sinyalini taşıyacak kabloyu SCART pin 9'a
*) Fast blanking, yani TV'ye RGB girişi verdiğimizi anlatan sinyali taşıyacak kabloyu SCART pin 16'ya lehimle.

Abi bunlar senin yazdıkların

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Ekim 25, 2019, 00:37:33 ÖÖ »

https://html.alldatasheet.com/html-pdf/19474/PHILIPS/TDA8361/1752/7/TDA8361.html

Bu arada composite çipimizin hangi bacağından çıkıyor?

CVBSint mi?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 25, 2019, 00:46:21 ÖÖ »

Abi bunlar senin yazdıkların

O zaman eşeklik bendeymiş, pardon  Masum

Yazıyı düzeltiyorum...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ekim 25, 2019, 00:50:32 ÖÖ »

https://html.alldatasheet.com/html-pdf/19474/PHILIPS/TDA8361/1752/7/TDA8361.html

Bu arada composite çipimizin hangi bacağından çıkıyor?

CVBSint mi?

Onunla ilgilenmedim, zaten SCART'ın Pin 20'si bir şekilde Composite video'ya bağlı olduğundan, en azından benim TV'de...

Datasheet'de 2 tane CVBS girişi var, birisi internal diyor diğeri external. Hangisi SCART'a bağlı olan bilmiyorum. multimetre ile bakmakta fayda var...

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Ekim 25, 2019, 18:03:38 ÖS »

SCART pin 20'yi yani composite video'yu takip ettim ve yolun son aşamasında (15'inci bacak CVBSext'e gidiyor) şu yeşil elemandan akım geçmediğini tespit ettim.

47 nano Farad seramik kondansatör mü bu? İlla aynısından mı bulmam lazım? Alternatif kondansatör kullanılır mı? veya direkt köprülesem ne olur?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ekim 25, 2019, 18:15:12 ÖS »

yok onda sorun yoktur, kondansatörlerden doğru akım geçmez zaten. dolayısıyla multimetre ile iletim testi de geçmez. normal yani...

sen diğer bağlantıları düzelttin mi? (benim önceki yazıda yanlış belirttiklerimi)

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Ekim 25, 2019, 18:19:13 ÖS »

Hayır daha düzeltmedim. Önce CSync'e bakayım dedim.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Ekim 25, 2019, 21:30:07 ÖS »

Bağlantıları düzelttim. Hatta daha kaliteli kablo kullanarak baştan yaptım.

Tv'yi toplayıp fişe taktım ve çalıştırdım. Tv açılır gibi oldu ve kapandı ve bir duman yükseldi. Fişi çekip TV'yi açtım deşarj ettim ve sanırım şaseyi yerine yerleştirirken dirençlerden birini yamultup başka bir yere kısa devre yaptırmışım. Kısa devre yaptıran direnci düzelttim ve yeniden TV'yi topladım. Bu sefer sorunsuz açıldı. Şu an çalışıyor ama görünen o ki tuneri yanmış. Hiçbir kanal çekmiyor artık. Neyse karasal yayın izleyen mi kaldı deyip yoluma devam ediyorum. Bu da bir tecrübe oldu.

C-sync sorunu devam ediyor. Tek değişen şey, kablo bağlantılarını düzeltince renklerin hepsinin gelmesi oldu. İlkinde sadece kırmızı vardı doğal olarak. Attığım video'daki gibi. (Tek doğru bağlantı Blanking ile RED'di zaten.)

Biraz daha araştırma yapıp yarın bir daha kurcalayacağım bakalım.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Ekim 26, 2019, 19:58:27 ÖS »

Birkaç şey daha denedim ama olmadı maalesef. Sync sinyalini alabileceğim alternatif bir yöntem de olmadığına göre, pes ediyorum. Tek özelliği olan tuner da yandığından, yedek parçalık bir TV konumunda artık. İhtiyacı olan varsa gönderebilirim.
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2019, 20:01:49 ÖS Gönderen: Fatih Hazretleri » Logged

sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Mart 02, 2020, 23:31:29 ÖS »

Yazık olmuş, ya bende vardı bi tane 14" RGB destekli CRT, piyasada inanılmaz yaygınken neden bu kadar kasıyorsunuz ki Kahkaha

Edit: Bir dahaki mesajımı atmadan önce son mesajın tarihine bakacağım. Hortlattık galiba Kahkaha
« Son Düzenleme: Mart 02, 2020, 23:40:43 ÖS Gönderen: sad_face05 » Logged

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: