Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279249 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Mayıs 08, 2015, 13:47:13 ÖS »

evreno, tavsiyem kabinin JAMMA standardına uygun bir yapı kur. ben bile benim MAME kabini JAMMA'ya çevirmeyi planlıyorum (MAME PC'yi de JAMMA üzerinden yeniden bağlayarak).

Malum elindeki tek kabin ise hem PC hem de orijinal JAMMA kartı çalıştırmayı planlayacaksın.

Bu sebeple J-PAC'i tavsiye ederim. Elbette olaya DIY proje gözüyle bakıyorsan  o başka ama J-PAC hem üzerindeki keyboard encoder (i-pac) hem video amfisi olması açısından çok mantıklı bir çözüm.

Alternatif olarak eğer micro denetleyiciler konusuna ilgin varsa V-USB ile kendi joystick/keyboard encoder'ını da yapabilirsin.

https://www.obdev.at/products/vusb/index.html

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Mayıs 08, 2015, 14:22:09 ÖS »

evreno, tavsiyem kabinin JAMMA standardına uygun bir yapı kur. ben bile benim MAME kabini JAMMA'ya çevirmeyi planlıyorum (MAME PC'yi de JAMMA üzerinden yeniden bağlayarak).

Malum elindeki tek kabin ise hem PC hem de orijinal JAMMA kartı çalıştırmayı planlayacaksın.

Bu sebeple J-PAC'i tavsiye ederim. Elbette olaya DIY proje gözüyle bakıyorsan  o başka ama J-PAC hem üzerindeki keyboard encoder (i-pac) hem video amfisi olması açısından çok mantıklı bir çözüm.

Alternatif olarak eğer micro denetleyiciler konusuna ilgin varsa V-USB ile kendi joystick/keyboard encoder'ını da yapabilirsin.

https://www.obdev.at/products/vusb/index.html

üstat; benim planım da o şekilde, jamma standardında olacak sistem
elimde jamma fingerboard var yapacağım devreden fingerboard a kablolama yapacağım fingerboard u takınca mame çalışacak normal oyun bağlamak istediğimde de jammaya oyunu bağlayacağım

j-pac gereksiz pahalı bir kart üstat kargo dahil 125$ a geliyor
video amfi chipinin 5 tanesini 4$ a aldım
geriye birtek kontroller kalıyor onu hazır keyboard encoder ile çözemezsem işlemci üzerine program ile hallederim
zaten bu keyboard encoderlar da temelinde bir işlemciye yazılmış kod üzerinden çalışan sistemler bacak sayısı yeterli olmadığı için matrisleme ile olayı hallediyorlar
çok bacaklı bir işlemci ile fazla gpio olduğu için her butona 1 bacak denk düşecek bir sistemde yapılabilir o durumda matris çalışmadığı için sistemde sıkıntı yaratmaz
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Mayıs 08, 2015, 14:36:27 ÖS »

benim kabin de jamma standartı + MVS + Mame PC şuanda. bence yeri az olan kişiler için rüya gibi bir sistem  
joypadhack + scartcade + jamma finger board ile hallettim ben de(bir kez daha teşekkürler yavuzg)
tek geriye kalan yani video amfi... onu da evrenonun sonucuna göre sanırım ekleme yoluna gideceğim.
şu anda ki haliylede tatmin edici. yakında 4 olan buton sayısını da 6ya çıkarmayı planlıyorum.

ha şu anda bu iş için param olsa kesinlikle j-PAC

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Mayıs 08, 2015, 15:13:20 ÖS »

üstat; benim planım da o şekilde, jamma standardında olacak sistem
elimde jamma fingerboard var yapacağım devreden fingerboard a kablolama yapacağım fingerboard u takınca mame çalışacak normal oyun bağlamak istediğimde de jammaya oyunu bağlayacağım

Sen de benim gibi olaya DIY yaklaşıyorsun. OK bu konuda söylenecek söz yok, işin zevki orada zaten.

Alıntı
j-pac gereksiz pahalı bir kart üstat kargo dahil 125$ a geliyor
video amfi chipinin 5 tanesini 4$ a aldım
geriye birtek kontroller kalıyor onu hazır keyboard encoder ile çözemezsem işlemci üzerine program ile hallederim
zaten bu keyboard encoderlar da temelinde bir işlemciye yazılmış kod üzerinden çalışan sistemler bacak sayısı yeterli olmadığı için matrisleme ile olayı hallediyorlar
çok bacaklı bir işlemci ile fazla gpio olduğu için her butona 1 bacak denk düşecek bir sistemde yapılabilir o durumda matris çalışmadığı için sistemde sıkıntı yaratmaz

5. kabinden ve 40 küsür arcade PCB'den sonra bazen o tür maliyetler insanın gözünde "okyanusta bir damla" haline dönüşüyor, bazen de üşeniyorum o yüzden J-PAC al kurtul demiştim. Yoksa dediğim gibi, proje yaklaşımı tamamen farklı. Yeri gelir 100 dolarlık bir şeyi 200 dolar'a maledersin ama projeyi "kendin" yaparken aldığın zevk buna değer...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Mayıs 09, 2015, 12:24:36 ÖS »

evet üstat olayın keyfi orda zaten, elimde bulunan malzemeleri hem değerlendiriyorum hem de kendim ortaya birşeyler çıkarınca bu daha çok keyif veriyor, bu durum yeri geldiğinde hazır üründen pahalıya gelebilir evet doğrudur, ama ben bu işin elde yapılınca pahalıya geleceğini düşünmüyorum 

hayır ederi olsa veririm de bana göre o parayı etmez o cihaz
o paraya konsol satılıyor 
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Mayıs 09, 2015, 12:36:21 ÖS »

mame yi komut satırından kullanan kişiler için bir bilgi aktarmak istedim
oyun açılışında gelen telif hakkı uyarısı ve oyun bilgi ekranı bu ekranların pasif edilebilmesi konusu aslında

eski mame sürümlerinde 2 parametre vardı bu exeye parametre olarak yada mame.ini içerisinden ayarlanabiliyordu

-skip_disclaimer   1
-skip_gameinfo     1

ilk olan telifi kapatıyor, ikinci bilgi ekranını
belli bir sürümden sonra telif i kapatan parametre iptal edilmiş yani şuan güncel mame sürümünde çalışmıyor bu durum için ya özel derleme yapılması lazım yada uğraşmamak lazım (sonuçta her oyunun ilk kez çalıştırılmasında gelen bir uyarı)

ikinci olan bilgi ekranı her çalışmada geldiği için onu mame.ini ye 2 satırı yazarsanız artık o uyarıyı almazsınız
frontend kullanıyorsanız büyük olasılıkla içerisinde ayar vardır bu durum için
kullanmıyorsanız dediğim şekilde yapabilirsiniz
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Haziran 12, 2015, 23:54:20 ÖS »

Arkadaşlar selam,
Yurt dışından siparişlerim geldi ve yaptığım çalışmaları paylaşmak istedim

Benim OkBaby kabinde bulunan şase de HSync ve VSync girişleri var
Jamma da ise sadece tek Sync mevcut composit
composit sync sinyalini HSync ve VSync olarak ayırıp şaseye ilgili sinyallerin gitmesi için LM1881 entegresi kullandım ve sonuç olumlu ve sıkıntısız
ihtiyaç duyanlar olursa devreyi yapıp kullanabilirler
kullandığım devre şeması

NeoGeo MVS yi bağladığım zaman sync çıkışını bu devre üzerinden geçirdim ve görün kayması olmadan düzgün bir görüntü aldım.

diğer bir konu olan kabinde pc ve mame kullanmak
kabine pc bağladığınız zaman görüntü karanlık oluyor
bunun sebebi arcade monitörlerin voltaj seviyesini vga çıkışının karşılayamıyor olması VGA 0.7V arcade ise 5V
aldığım görüntü beni tatmin etmediği için nette araştırmalara başladım ve video amfi için THS7314 entegresi ile çalışmalar gördüm
baz aldığım devre şeması şu

bu şema üzerinde çalıştım fakat görüntü sorunluydu tarama sinyalleri ekranda görünüyordu ve renkler aşırı yüksekti ve çamur gibi bir görüntü vardı ekranda

entegrenin RGB girişlerindeki 82n kondansatör ve 3.6M dirençleri kaldırıp RGB sinyallerini direk entegreye girdim
çıkışta yer alan 330uf kondansatörleri çıkardım 75R dirençleri de 1K ile değiştirip kullandım görüntü şuan baya bir fark etti 1K dirençleri biraz daha düşürmeyi düşünüyorum. Devrenin nihai halini önümüzdeki günlerde oluşturunca paylaşırım

Amfi olamadan alınan görüntü

Amfi bağlı olduğunda ki görüntü

görüntü fazla aydınlık gibi çıkmış ama gözle görünende o aydınlık durum yok ve renkler çok canlı ve güzel oldu
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Haziran 13, 2015, 01:09:37 ÖÖ »

Projede başarılar, görüntü videoda fena gözükmüyor.

Aynı yollardan ben de geçeceğim, buraya not düşeyim

Senin gibi kullanmadığım bir klavyeden encoder'ını sökmüştüm. İlk denemeye bununla gitmeyi düşünüyorum. Jamma fingerboard'um yeni geldi. Keyboard olayına girmeden öncelikle senin gibi video olayına girmeyi düşünüyorum ilerleyen günlerde.

Yavuz'un bahsettiği V-USB ilgimi çekti. Arduino ve v-usb'nin arduino kütüphanesi ile yapılmış bir örnek var aşağıda. Elimizin altında bulunsun.

http://blog.petrockblock.com/2012/05/19/usb-keyboard-with-arduino-and-v-usb-library-an-example/

Yalnız arduino uno'daki i/o pin sayısı üstteki devre için yetersiz. Standart jamma için 18 pin boşta olması lazım. Uno'da 20 tane var, 3 tanesini usb interface yiyor. Bir tane eksik kalıyor. Zaten kabinde daha fazla buton olacaksa mecbur daha fazla i/o pin lazım. Arduino mega ya da i/o pin sayısı onun kadar fazla bir arduino lazım. (Tabii düz avr işlemci de bağlanabilir ancak arduino varken bence uğraşmaya gerek yok)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Haziran 13, 2015, 10:33:53 ÖÖ »

evreno görüntüler gayet güzel başarılar, J-PAC pahalı bir ürün,inşallah kullanılabilir bir duruma getirirsin projeni peşindeyim 
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Haziran 13, 2015, 11:27:45 ÖÖ »

Projede başarılar, görüntü videoda fena gözükmüyor.

Aynı yollardan ben de geçeceğim, buraya not düşeyim

Senin gibi kullanmadığım bir klavyeden encoder'ını sökmüştüm. İlk denemeye bununla gitmeyi düşünüyorum. Jamma fingerboard'um yeni geldi. Keyboard olayına girmeden öncelikle senin gibi video olayına girmeyi düşünüyorum ilerleyen günlerde.

Yavuz'un bahsettiği V-USB ilgimi çekti. Arduino ve v-usb'nin arduino kütüphanesi ile yapılmış bir örnek var aşağıda. Elimizin altında bulunsun.

http://blog.petrockblock.com/2012/05/19/usb-keyboard-with-arduino-and-v-usb-library-an-example/

Yalnız arduino uno'daki i/o pin sayısı üstteki devre için yetersiz. Standart jamma için 18 pin boşta olması lazım. Uno'da 20 tane var, 3 tanesini usb interface yiyor. Bir tane eksik kalıyor. Zaten kabinde daha fazla buton olacaksa mecbur daha fazla i/o pin lazım. Arduino mega ya da i/o pin sayısı onun kadar fazla bir arduino lazım. (Tabii düz avr işlemci de bağlanabilir ancak arduino varken bence uğraşmaya gerek yok)

iron selam,
video çok iyi çıkmamış gerçekte olan çok çok daha iyi bir görüntü
klavye konusunda da bende eski bir klavyeyi kullanacağım eğer sorun yaşarsam PIC işlemci ile bir şeyler deneyebilirim
henüz o kısma gelmedim ama yakın diyebilirim
tüm fonksiyonları içeren bütünleşik bir devre yapmayı planlıyorum
bu arada eğer kabin 6 buton olacaksa toplamda 25 buton oluyor

Player 1
&nbsp; &nbsp;4 Yön
&nbsp; &nbsp;6 Buton
&nbsp; &nbsp;1 Start

Player 2
&nbsp; &nbsp;4 Yön
&nbsp; &nbsp;6 Buton
&nbsp; &nbsp;1 Start

Jeton
Test
Service
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2015, 11:30:48 ÖÖ Gönderen: evreno » Logged
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Haziran 13, 2015, 11:29:20 ÖÖ »

evreno görüntüler gayet güzel başarılar, J-PAC pahalı bir ürün,inşallah kullanılabilir bir duruma getirirsin projeni peşindeyim 

saol scorpion
evet J-PAC pahalı bir ürün
çalışmalarım bitince detayları ile paylaşacağım
benzer bir kartı kendi sistemleriniz için kullanabilirsiniz sizde
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #86 : Haziran 13, 2015, 12:55:32 ÖS »

Paylaştığın devre şemaları ve tecrübelerin için teşekkürler. Video amfi devresinin de son halini merakla bekliyorum.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #87 : Haziran 13, 2015, 14:03:14 ÖS »

En rahat hangi mcu'da hissediyorsan onunla başlaman iyi olur ben de tavsiye ederim. Ben de sid player projeme pic ile başlamıştım.

Ancak arduino'ya geçtikten sonra pic ile single step debug imkanım (pickit 2 ve pickit 3 ile) olmasına rağmen pic'i bıraktım. Arduino'daki hazır kütüphaneler inanılmaz rahatlatıyor çünkü. Seri bağlantı üstünden debug için de özel bir çabaya girmene gerek yok. Pic için kendi serial to ttl devremi yapmak zorunda kalmıştım misal.

Bu arada arduino mega'ya ihtiyaç olmayabilir. 74165 Parallel in serial out entegreleriyle istediğimiz kadar input'u dinleyebiliriz aslında. Attiny bile iş görür bu durumda.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Haziran 13, 2015, 16:08:18 ÖS »

En rahat hangi mcu'da hissediyorsan onunla başlaman iyi olur ben de tavsiye ederim. Ben de sid player projeme pic ile başlamıştım.

Ancak arduino'ya geçtikten sonra pic ile single step debug imkanım (pickit 2 ve pickit 3 ile) olmasına rağmen pic'i bıraktım. Arduino'daki hazır kütüphaneler inanılmaz rahatlatıyor çünkü. Seri bağlantı üstünden debug için de özel bir çabaya girmene gerek yok. Pic için kendi serial to ttl devremi yapmak zorunda kalmıştım misal.

Bu arada arduino mega'ya ihtiyaç olmayabilir. 74165 Parallel in serial out entegreleriyle istediğimiz kadar input'u dinleyebiliriz aslında. Attiny bile iş görür bu durumda.

aslında pc den jamma işini bir proje haline de getirebiliriz
kaç kişinin böyle bir ihtiyacı var onu tespit edip ona göre
güzel bir proje çıkarılabilir

kimler kabinlerinde pc kullanıyor ve pc yi jammaya bağlamak istiyorlar
başlığa talepleri alırsak gerekirse yeni bir başlık altında bir proje oluşturalım ve birlikte kafa yorup geliştirelim
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Haziran 13, 2015, 16:10:03 ÖS »

Paylaştığın devre şemaları ve tecrübelerin için teşekkürler. Video amfi devresinin de son halini merakla bekliyorum.

rica ederim, gelişmeler için paylaşımlarım devam edecek tabi ki
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: