Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kick harness yapımı  (Okunma Sayısı 36520 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ekim 21, 2015, 17:37:49 ÖS »

arkadaşlar merhaba,

benim jamma socket in 26/27/ d ve e konumları boş (5.ve 6. buttonları yapmaya çalışıcamm), o kısımlarda pin giriş uçları yok,  jamma yı inceledim, bazı kullanılmayan pin giriş uçları buldum,  ama , onları ordan çıkaramadım, nasıl bir yol izlesem ,

56 pin solder socket, istanbulda alacak bir yer.bulabilirmiyim,karaköyde mesela.   aliexpress de var 2 usd, ama gelmesi uzun sürebilir.

yardımlarınızı bekliyorum.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Ekim 21, 2015, 18:22:59 ÖS »

56 pin solder socket, istanbulda alacak bir yer.bulabilirmiyim,karaköyde mesela.   aliexpress de var 2 usd, ama gelmesi uzun sürebilir.

yardımlarınızı bekliyorum.
56 pin jamma soket karaköy de selanik han da yanlış hatırlamıyorsam 1. Katta olması lazım ben oradan almıştım ama biraz tuzluydu 10$ gibi bir rakamdı içime oturmuştu bence acele etmeyip aliexpress ten alman daha mantıklı ama acelem var dersen sen bilirsin
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ekim 21, 2015, 18:52:10 ÖS »

zaten çin de 2 usd ama + kargo su ile bearber 13 usd gibi oluyor,

veya içinde kullanılmayan pin leri sökebilirsem bu parayı vermemiş olurum , kullanılmayan pin leri sökmeye çalışıcam .

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Kasım 16, 2015, 21:29:25 ÖS »

dün çinden yeni jamma socketim geldi, lehim makinası aldım , mecburi, eski kabloları tek tek kesip yeni socket e lehim ledim, bu arada 5 ve 6. tuşlarıda lehimleyip, kablosunu tuşların oray çektim.cihazı açtım çalışıyor. oynadım hatta.

fakat yeni sanwa obsn 30 lar eski sac tuş deliklerine  büyük geldi girmiyor.
bu noktada sıkıntı yaşadım.

ne yapsam deliklerimi büyütürsem yoksa , yine aliexpresden eski buttonlardan mı sip. etsem ?
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Kasım 16, 2015, 21:42:07 ÖS »

dün çinden yeni jamma socketim geldi, lehim makinası aldım , mecburi, eski kabloları tek tek kesip yeni socket e lehim ledim, bu arada 5 ve 6. tuşlarıda lehimleyip, kablosunu tuşların oray çektim.cihazı açtım çalışıyor. oynadım hatta.

fakat yeni sanwa obsn 30 lar eski sac tuş deliklerine  büyük geldi girmiyor.
bu noktada sıkıntı yaşadım.

ne yapsam deliklerimi büyütürsem yoksa , yine aliexpresden eski buttonlardan mı sip. etsem ?

Ben geçici olarak suzo happ butonlardan aldım bugün elime ulaştı henüz takmadım ama sanwalar ayrı kalite tabi onlardan olsa daha iyi olur.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Kasım 17, 2015, 00:26:46 ÖÖ »

Yavuz hocam merhaba.

Benim panel metal zaten, delik çaplarıda ıyuyor. Bilgi için teşekkürler.

E ben sana demiştim

Delikleri büyütebilmen için bu yazımı bi gözden geçir istersen...

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11103.msg121947#msg121947

Yanlız deliği büyütmek için kullandığım o aparat muhtemel deliklere alacağın tüm butonlardan daha pahalıdır zira çelik kesebilen bir uç o. Dolayısıyla panel söküp sanayide bi dükkana götürmen lazım ama kimsenin de 5-10 TL'ye o işi yapacağını sanmam. Tanıdık varsa belki...

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Kasım 17, 2015, 21:23:32 ÖS »

Yavuz Hocam,  zaten o anda aklıma senin notun geldi. tam incelemeden yaptık,

neyseki sanayide sağlam tanıdıklarım var. paneli söküp götürücem, hemde iyi bir boyacıya verip ,  güzel bir fırın boya yaptırırım sanayide,

aslında asıl sorunum,şu, bu pushbuttonların sökümü için, bir anahtar tarzı bişey lazım, wrench. var, aliexpressden almadım, onuda sanayidemi söktürelim.
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Kasım 17, 2015, 21:34:19 ÖS »

Yavuz hocam, birşey sormak istedim.

ben bu pandora 3 ü alınca , MVS 1f BOARD VE 7-8 adet orj. oyunu hiç kullanmıyorum,  öylesine duruyor, bir yer kapladıklarıda yok, cihazın içine koydum.

bunlar işime yararlar mı tekrar , satsammı yoksa saklasammı diye düşünüyorum, bu konuda tecrübenize binaen sorayım dedim.

teşekkürler,
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Kasım 18, 2015, 00:12:43 ÖÖ »

Yavuz Hocam,  zaten o anda aklıma senin notun geldi. tam incelemeden yaptık,

neyseki sanayide sağlam tanıdıklarım var. paneli söküp götürücem, hemde iyi bir boyacıya verip ,  güzel bir fırın boya yaptırırım sanayide,

aslında asıl sorunum,şu, bu pushbuttonların sökümü için, bir anahtar tarzı bişey lazım, wrench. var, aliexpressden almadım, onuda sanayidemi söktürelim.

Söküm ve takım için bir aparata ihtiyacın yok. Microswitchleri sökmesini biliyorsun değil mi? (Butonun arkasındaki iki çentik tutar microswitch'i, uzun olanı hafif kanırtınca microswithc kurtulur) Micorswitchleri söktükten sonra butonu sadece plastik bir somun tutar. Elle sökebiliyor olman lazım. Çok sıkmışlarsa kargaburun veya pense yardımıyla gevşetmen yeterli.

Yavuz hocam, birşey sormak istedim.

ben bu pandora 3 ü alınca , MVS 1f BOARD VE 7-8 adet orj. oyunu hiç kullanmıyorum,  öylesine duruyor, bir yer kapladıklarıda yok, cihazın içine koydum.

bunlar işime yararlar mı tekrar , satsammı yoksa saklasammı diye düşünüyorum, bu konuda tecrübenize binaen sorayım dedim.

teşekkürler,

Orası sana kalmış. Retro/arcade işinin "kolleksiyonerlik" kısmı ayrı "oyunculuk" kısmı ayrı "imalat/proje" kısmı ayrı.

Çoklu bir oyun sistem alarak işin sadece oyun kısmıyla ilgileniyorum diyorsan PB3/4 veya NeoGeo MVS + 161-in-1 kartuş işini fazlasıyla görür. Benim gibi işin imalat, proje v.s. kısmı ilgini çekiyorsa haftasonları uğraşıları ile geçirirsin zamanını. Eğer işin kolleksiyon tarafı ilgini çekseydi  Pandora'yla işin olmazdı

Dolayısıyla eğer elindeki MVS slot'a 161-in-1 kartuş almayacaksan (ki Pandora'da o oyunların büyük çoğunluğu var sanırım) elden çıkartabilirsin.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Kasım 18, 2015, 09:56:12 ÖÖ »

MVS oyunlarıda önemli bence Pulsar falan varsa satmalısın

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Kasım 18, 2015, 10:09:24 ÖÖ »

Biri Pulsar mı dedi? Bu saatten sonra adama MVS aldıracaksınız.

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Kasım 19, 2015, 18:28:56 ÖS »

bugün , butonları ve kolları sökerek paneli sanayiye götürdüm, delikleri obsn-30 lara uygun hale getirdiler, sonra boyaya verdik,siyah olarak tekrar boyanacak,  yarın alıyorum, resmini atarım son halinin.

yalnız, bu obsn lerin microswitchleri farklı, bozulursa bulmak zor olmaz sanırım.
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Kasım 19, 2015, 18:30:14 ÖS »

Yavuz hocam, push buttonları ,  belirttiğin şekilde söktüm sorun olmadı, wrenc e gerek yokmuş.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Kasım 19, 2015, 22:49:10 ÖS »

bugün , butonları ve kolları sökerek paneli sanayiye götürdüm, delikleri obsn-30 lara uygun hale getirdiler, sonra boyaya verdik,siyah olarak tekrar boyanacak,  yarın alıyorum, resmini atarım son halinin.

yalnız, bu obsn lerin microswitchleri farklı, bozulursa bulmak zor olmaz sanırım.

O microswitchleri bulman imkansız ancak bozuldukları zamanı görmeye ömrümüz vefa etmez

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Kasım 20, 2015, 22:58:53 ÖS »

panel boyandı, yeni buttonları taktım, 5. 6. butonların bağlantılarını yaptım.

cihaz çalışıyor, sf da butonları denedim. hepsi tam çalışıyor.kabloların soketlerei değiştirdim, çünki, obsn lerin baplantıları inceydi.

resimleri koyucam,
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: