Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari salonu geyikleri  (Okunma Sayısı 15308 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pspsexer
Ziyaretçi
« : Mart 02, 2016, 00:44:06 ÖÖ »

Kahkaha bizim gibi cocuklugunu atari salonunun karanlik koridorlarinda yiyen turk insani internete anilarini yuklemis keske bizim devirde de video kayit cihazlari yaygin olsaydi da bir jeton icin neler yapardik herkes gorse tiklayin bu bolumu atari salonuna gitti diye ogullarinin agzini burnunu dagitan annelere adiyorum

https://www.youtube.com/results?q=atari+salonu&sm=3&app=desktop

Yada siz anlatin sohbet alani olsun. Karizmatik
« Son Düzenleme: Mart 02, 2016, 00:50:13 ÖÖ Gönderen: pspsexer » Logged
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2016, 20:27:17 ÖS »

O jeton bu jeton

« Son Düzenleme: Eylül 24, 2016, 16:39:03 ÖS Gönderen: joker_ » Logged

spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2016, 20:46:11 ÖS »

Hala anlam veremediğim bir konu var; 6 en fazla 7 yaşında olmam lazım ilk defa bir atari salonuna adım atmıştım. Gördüğüm ilk oyun Wizard Of Wor olmuştu ki en sevdiğim oyunlardan biridir.. Neyse

River Raid'in oynatıldığı kabinin üstünde bilmem kaç puanı geçene 1 jeton ceza, bilmem kaç puanı geçene 2 jeton ceza yazıyordu.

O zamanın makinaları arcade değildi ki zaten yenilsen de yensen de  2dk'da bir coink coink diye öten kabine jeton atmak zorundaydık...

Atarici de o kadar nemrut bi adamdı ki sormaya da korkmuştum hala merak eder dururum ne mantığı vardı bu işin diye

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2016, 21:24:56 ÖS »

Hala anlam veremediğim bir konu var; 6 en fazla 7 yaşında olmam lazım ilk defa bir atari salonuna adım atmıştım. Gördüğüm ilk oyun Wizard Of Wor olmuştu ki en sevdiğim oyunlardan biridir.. Neyse

River Raid'in oynatıldığı kabinin üstünde bilmem kaç puanı geçene 1 jeton ceza, bilmem kaç puanı geçene 2 jeton ceza yazıyordu.

O zamanın makinaları arcade değildi ki zaten yenilsen de yensen de  2dk'da bir coink coink diye öten kabine jeton atmak zorundaydık...

Atarici de o kadar nemrut bi adamdı ki sormaya da korkmuştum hala merak eder dururum ne mantığı vardı bu işin diye

Bu soruyu ancak yolcunet cevaplar Kahkaha
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2016, 21:52:21 ÖS »

ben bile o zamanlar çocuktum be abi nerden bileyim
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2016, 21:57:37 ÖS »

Hazır ceza konusu açılmış kendi anımdan yola çıkayım ben de

Umk3 oyununu bitirince bonus seçme ekranını herkes bilir, orada kaçıncı olduğunu hatırlamadığım ikonu seçince oyun baştan başlardı, eğer salon sahibi bunu yaptığınızı görürse gelip söylenerek makinayı kapatıp açardı

Bir de bütün Tekken3 board'larında öyle midir bilmiyorum ama benim gittiğim salonlardan birindeki tekkeni bitirince karakter ile ilgili kısa bir video oynardı, Gon ile bitirince de video takılır sonsuz döngüye girerdi aç kapa isterdi kabin. (şimdi düşününce sanırım Ps1'den bozma makinada oynamışız Tekken'i)
CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2016, 21:59:18 ÖS »

Mortal Kombat 2'de cpu taktik olayını sadece 2. oyuncu kısmından yiyordu.Biri oynarken başka birileri gelip birinci oyuncu tuşlarına bastığı zaman kızarlardı cpu'yu azdırma diye. Ve bu muhabbet hemen hemen her gün onlarca kez olurdu.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2016, 22:19:45 ÖS »

@spunky
sanırım içinde c64 yada atari 2600 olan bir kabinmiş o, zamanlayıcıya bağlanmış olabilir.
oyunun versiyonunu hatırlıyorsan içinde ne olduğu hakkında bir kanıya varabilirsin belki.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2016, 22:28:16 ÖS »

Yeri gelmişken bende yazayım,

Önceden İstanbul Esenler'de oturuyordum 10 sene önce taşındık, Dörtyol lunaparkını  Esenler'de yaşayan herkes biliyordur herhalde. Şimdi yok tabi.

Lunaparkın atari salonu da vardı, salonun çalıştırıcı çok illet bi adamdı, Street Fighter'da Baldrog'u seçmek yasak, oyun kapatmak yasak, bazen keyfiyetten jeton bile satmıyordu. Kahkaha

Hatta çoğu kez iyi oynayanların başına gidip hep aynı tuşa basma, hep aynı tuşa basıyorsun diyerek azarladığını da görmüştüm. Kahkaha

Salondaki kabinlerin hemen hemen hepsinin en az 2-3 tuşu bozuktu çalışmıyordu,  özellikle böyle dövüş oyunlarında lazım olacak tuşların bazılarını bilerek bozduğunu da düşünüyordum.

Baldrog neden yasaktı
Baldrog SF2 CE versiyonun bazılarında çok güçlü oluyordu yumruk atarken kolunun altından iki tane aduket çıkıyor ve seri bir şekilde aynı hareketi yapınca rakip tanımıyorsun. Mame de oynamak isteyen için rom ismi sf2m5 tir.

« Son Düzenleme: Eylül 23, 2016, 22:32:04 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2016, 23:40:56 ÖS »

balrog seçmek yasaktı bende hatırlıyorum.
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2016, 00:23:42 ÖÖ »

Oyun River Raid'di dediğim gibi ve kabinde C64 vardı teypten oyun yüklendiğini falan görünce beynim yanmıştı çok net hatırlıyorum

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2016, 00:40:04 ÖÖ »

Ben küçükkken, sanırım 10 yaşlarındaydım, 2000,2001 yılları galiba.. İşletme sahibi beni ara sıra sigara tost vs. almaya gönderirdi. Alıp getirincede çekmeceden çıkardığı jetonlardan  parmaklarının ucuna kaç tane geldiyse o kadar jeton jesti yapardı bana. Benden başkasına verdiğini bilmiyorum. 30-40 makinalı bir salondu.

Hediye Jetonları sürekli Tecmo World Cup 98'e basardım.. Ara sıra Rival school ve Milenium Soccer'e.

Birgün büyük abilerin, ben o yaşlardayken onlarda herhalde 17-18 olması lâzım, ara sıra naylon poşetin içinde sosisle Street Fighter'ın karşısına geçtiklerine defeatle şahit olmuştum.. Sade sosisin ne anlamı var acaba diye halen merak ediyorum..

Bazen Street Fighter turnuvaları da oluyordu yanlış hatırlamıyorsam..

Keşke o günler geri gelse diyorum.. Daha ne anılarım var ama hepsini burada nasıl yazayım.. 

« Son Düzenleme: Eylül 24, 2016, 00:45:42 ÖÖ Gönderen: Selim7 » Logged

Olcay ANAÇ
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2016, 11:55:31 ÖÖ »

Yeri gelmişken bende yazayım,

Önceden İstanbul Esenler'de oturuyordum 10 sene önce taşındık, Dörtyol lunaparkını  Esenler'de yaşayan herkes biliyordur herhalde. Şimdi yok tabi.

Lunaparkın atari salonu da vardı, salonun çalıştırıcı çok illet bi adamdı, Street Fighter'da Baldrog'u seçmek yasak, oyun kapatmak yasak, bazen keyfiyetten jeton bile satmıyordu. Kahkaha

Hatta çoğu kez iyi oynayanların başına gidip hep aynı tuşa basma, hep aynı tuşa basıyorsun diyerek azarladığını da görmüştüm. Kahkaha

Salondaki kabinlerin hemen hemen hepsinin en az 2-3 tuşu bozuktu çalışmıyordu,  özellikle böyle dövüş oyunlarında lazım olacak tuşların bazılarını bilerek bozduğunu da düşünüyordum.

Baldrog neden yasaktı
Baldrog SF2 CE versiyonun bazılarında çok güçlü oluyordu yumruk atarken kolunun altından iki tane aduket çıkıyor ve seri bir şekilde aynı hareketi yapınca rakip tanımıyorsun. Mame de oynamak isteyen için rom ismi sf2m5 tir.

Ya ben dediğin oyunu çok oynadım da mamede romunu sf3 diye arayıp bulamıyodum. İyi oldu bak bu 😄
Dediğin gibi Baldrog 2 vuruşa öldürüyodu rakibini o versiyonda.
EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2016, 15:21:28 ÖS »

Hazır ceza konusu açılmış kendi anımdan yola çıkayım ben de

Umk3 oyununu bitirince bonus seçme ekranını herkes bilir, orada kaçıncı olduğunu hatırlamadığım ikonu seçince oyun baştan başlardı, eğer salon sahibi bunu yaptığınızı görürse gelip söylenerek makinayı kapatıp açardı

Bir de bütün Tekken3 board'larında öyle midir bilmiyorum ama benim gittiğim salonlardan birindeki tekkeni bitirince karakter ile ilgili kısa bir video oynardı, Gon ile bitirince de video takılır sonsuz döngüye girerdi aç kapa isterdi kabin. (şimdi düşününce sanırım Ps1'den bozma makinada oynamışız Tekken'i)

Aynı makina buradada vardı içinde playstation vardı.Gon ile bitirince psx versiyonu sonsuz döngüye giriyor.

Tekken 3'ün arcade versiyonunda ending cgi videoları yoktur.Sadece arcade intro vardır jin'in ogre'a yumruk attığı.

Enging cgi'leri olan bir arcade tekken 3'e denk gelirseniz bilinki içinde ps1 vardır Kahkaha
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2016, 16:06:13 ÖS »

ben oynadığım zamanlarda atarici halil abi vardı git gel sonradan aramız iyi olmuştu neyse bir zamanlar atariler hakklı değil süreli çalışıyordu o jeton atma muhabbeti o olabilir hatta parasını verip şu kadar süre oynıyıcamda denilebiliyordu atarici halil abi elindeki saatle süre tutar hemen yanındaki düğmeden kapatırdı joistikleri  sonradan harbi arcade makinalar vs ler geldi onlarda ise durum haklı idi yani jetonu atar hakkın bitinciye kadar oynardın.

Ben sonraları halil abiyle aram çok iyi olduğundan sağa sola gittiğinde dükkanı bana bırakırdı 2-3 saat o geldiğinde ise jetonlar sınırsız alır bedeva oynardım ama baya bir bakardım dükkanına.
« Son Düzenleme: Eylül 24, 2016, 16:09:44 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: