Son olarak flap'larımızı geri takıyorum rampalara. Bunun için uygun rivetlerdan da sipariş etmiştim zamanında...

Önce rivet'ı geçiriyoruz, ardından da kilit görevi üstlenecek pulu...

Bundan sonra işlem basit ama bu iş için özel mengeneli cihazımız olmadığından rivet çakma metailini çekiçle kullanırken dikkatli olmamız gerekiyor.

Bu foto sembolik aslında. Böyle plastik havada boşta çakarsanız plastiği paramparça edersiniz. Altına destek olacak metal bir örs gibi bişey koymak lazım. Bende öyle bir örs olmadığından o görevi görecek bir aparat hazırladım hızlıca.

Ben bir anlık dikkatsizliğimin bedelini biraz ağır ödedim

Rampalardan en sorunlu olanın rivet'ını çakarken hafif bir dengesizlik sonucu zaten mevcut olan çatlaklardan birisi büyüdü, kırık halini aldı resmen. Neyse kendi kendime olan sinirim yatışınca mantıklı düşünerek bir çözüm ürettim.
Önce yeni büyüyen kırığı tamir ettim...

... sonra tamir yerimi hem kozmetik olarak saklamak hem de top geçişiyle aşınmasını önlemek için bir tane de ek flap çaktım (bu sefer daha dikkatli bir şekilde

). Lazım olursa diye bir parça ince çelik levha da almıştım 3 sene önce pinball malzemesi satan yerlerde, içime doğmuş demekki

Diğer rampamızın işi daha kazasız belasız bitti...

Decalları son malzeme siparişimde. Henüz gelmediler. Artık onları da oyun tablasına montaj sırasında uygularım. O işleme kadar rampaları sarıp sarmaladım, başlarına umarım başkaca birşey gelmez

Bu şekilde rampa onarım işlerimiz de bitti...