Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay'de kullanabileceğimiz veya ödeme alabileceğimiz PayPal alternatifleri neler
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay'de kullanabileceğimiz veya ödeme alabileceğimiz PayPal alternatifleri neler  (Okunma Sayısı 179966 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Haziran 12, 2016, 09:59:32 ÖÖ »

Ve şuan Paypal ile hiç birşey satın alamıyorum...  Bu nasıl iştir, Paypal Türkiye'ye gelmeden zaten alışveriş yapabiliyorduk, türkiye operasyonlarını durdurunca önceki sistemide durdurmuşlar. Gerildim ya la.....

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Haziran 13, 2016, 14:45:11 ÖS »

Evet, malesef artık kredi kartı opsiyonu da çalışmıyor. mindsensors.com dan sipariş vermem gerekiyor, kaldım ortada.

Aşağıdaki "No Paypal account, Learn how to pay using Credit Card" butonuna basınca, gene paypalde account oluşturma ekranı açılıyor. Halbuki account oluşturmadan cc ile öde seçeneği de çıkmalıydı...

Eskiden account olmadan para gönderimine izin veriyormuş ama artık o opsiyon kalkmış bu yazana göre...

Alıntı
Whereas PayPal once allowed unregistered users to send money to people with PayPal accounts, the widely-used website now requires first-time visitors to sign up when making a payment or sending money.
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2016, 14:49:07 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #77 : Haziran 13, 2016, 15:02:48 ÖS »

O zaman yaşasın aliexpress.com
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Haziran 13, 2016, 15:07:19 ÖS »

O zaman yaşasın aliexpress.com
Çok sıkıcı bir durum ya, AliExpress'den AliPay ile alabiliriz tabiki ama EBay'den aldıklarım genelde daha hızlı geliyordu.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : Haziran 13, 2016, 15:10:33 ÖS »

Son 2 haftadır aliexpress.com dan bir kaç bişey aldım,çoğu satıcıda free shipli max 45 gün +1~2 dolar gibi max 30 gün idi.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Haziran 13, 2016, 15:22:52 ÖS »

Evet malesef çok can sıkıcı. EBay alışverişimi de yapamadım. Durum şu adım adım:

(NOT: Şahsi bilgileri sildim, normalde hepsi doldurulmuş durumda.)

Satın al yapınca paypal'e yönleniyor site.

Don't have paypal account seçiyorum.

Bilgileri doldurup, alttaki open your account bölümüne tıklamıyorum.

Kardeş, senin bir hesabın var kullan diyor. İstemiyorum guest olarak devam ediyorum.

Ödemenizi gönderemiyoruz, başka bir yöntem seçin diyor... :/

Çok kötü oldu. Şimdi yurtdışı adres göstermek falan gibi sevmediğim şeylerin peşinde koşmaktan başka çare kalmadı.

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Haziran 13, 2016, 16:22:00 ÖS »

Ben de deneme yapsam mı diyordum dün bu şekilde... Evet kötü oldu.

Çözüm olmasa da bazı parçalar için kısmen alternatif bir öneri:

Normalde yurtdışından aldığımız, ama aslında yurtiçinde yapabileceğimiz devrelerden bir talep sıklığı listesi oluştursak mı?

Örneğin, Amigalar için USB/PS2 mouse adaptörü. Belli başlı kartlar. C64 için belli başlı kartuşlar vb. gibi.

Bir de, yedek parçalık ayırdığımız anakartları vb. tozlu kutuların diplerinden çıkarma zamanı gelmiştir. Belki birimizin aradığı bir çip bir başkamızda bulunuyordur

Bu naif öneri elbette yaraya merhem olmuyor, ama hiç değilse bir yandan bir kısım ihtiyacı karşılarken bir yandan da el becerilerimizin artmasını sağlayabilir.

Başlangıç olarak, Aranıyor bölümünü olabildiğince geriye doğru bir gözden geçirip bir sıklık listesi oluşturmaya çalışayım.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Haziran 13, 2016, 20:45:11 ÖS »

İnina kart ile Ebay'dan işlem yapamadım ama Aliexpress kabul etti.

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Haziran 13, 2016, 21:18:38 ÖS »

İki gün önce sitede de ilanını verdiğim Thomson M6 bilgisayarı Fransa Ebay'de buldum, 35€ aldım maalesef ödeme olayında paypal ödemesi olmadığı için satıcı vazgeçiyordu aklıma Western Union geldi onla satıcıya parayı gönderdim ama 15€ gönderim ücreti ödemek zorunda kaldım. Büyük parça'da sineye çektim ama küçük 5-10€ luk ürünlerde bu anamızı ağlatır. Yurtdışında yaşayan akraba-arkadaş varsa onlara paypal hesabı açtırmak lazım.
Son söz; E-bay giriş sayfasını açınca aşağıdaki resim beni bayağı üzdü. Ülkemiz hep böyle olumsuzluklarla mı anılacak?

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Haziran 13, 2016, 21:35:53 ÖS »

Son sözüne aynen katılıyorum byeni...

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Haziran 13, 2016, 22:38:47 ÖS »

O kadar şey yazıldı konuşuldu ama kimsenin paypal ın ebay tarafından satın aldığından haberi yok gibi. Adamlar resmen yerseniz hesabı yapıyor bize namıssız vicdonsızlar.

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Haziran 13, 2016, 23:01:34 ÖS »

O kadar şey yazıldı konuşuldu ama kimsenin paypal ın ebay tarafından satın aldığından haberi yok gibi. Adamlar resmen yerseniz hesabı yapıyor bize namıssız vicdonsızlar.
Bilakis Kahkaha Paypal zaten Ebay'ın içinde idi, ayrıldı ve cumhuriyetini kurdu ama aralarındaki bağı da karşılıklı menfaatleri icabı muhafaza etmekte ve yeniden şekillendirmekteler.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Haziran 14, 2016, 00:49:12 ÖÖ »

Gelişmeleri okudum da, gerçekten durum beklediğimizden kötü çıktı.

Paypal account'u olmadan da ödeme yaparız direkt kredi kartı ile diyordum. Çok kötü oldu..
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #88 : Haziran 14, 2016, 10:05:42 ÖÖ »

en çok şuan zararı bana dokunmak ile birlikte;

paypal türkiyede bankalar ile ortak çalışmadan önce sorunsuz bir şekilde alışveriş işlemi yapılabiliyordu bu herkesin bildiği bir durum lakin nezaman paypal kur farkından öpücük manyağına döndürmesi ve bu tatlı parayı bırakmak istememesi kur 3 ken 2.80 den ödeme yapması, satın almada 3.20 alışveriş kuru yansıtması para iade ederken 3 tl kurdan ödediğin parayı 2.80 den iade etmesi,satışlardan üstüne birde komisyon kesmesi benim gibi ebay satıcılarının üstüne birde ebay komisyonu ödemesi böyle yağlı kapı bırakılırmı?

başka alternatifinin olmaması tekelliğinden kaynaklanıyor ebay yabancı satıcılarının pos sistemleri bile paypal üzerinden çalıştığı için kredi kartı seçenekleri bile kabul edilmiyor.

bende faturayı devlete çıkarsam mı? Diye düşünüyorum

Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #89 : Haziran 14, 2016, 10:25:18 ÖÖ »

Yazıldı mı bilmiyorum ama 2CO da Türkiye'deki faaliyetlerini durduruyormuş. Sanıyorum bir süre sonra yurtdışından tahsilat yapmak imkansız hale gelecek.

Dear Valued Merchant,

We are sorry to announce that 2Checkout will be suspending business operations in Turkey, effective June 24, 2016.  Providing excellent service to you and all of our merchants remains our #1 priority, but the requirements governing payment processing in Turkey have become prohibitive, so we cannot provide ongoing support at this time.

We apologize for any inconvenience this may cause and wish you the best of luck in your future endeavors.  Please don’t hesitate to reach out to us if we can be of any assistance.

Sincerely,
Melissa Blackburn
SVP, Operations

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: