@evreno,
Buton ve joystick yerleşimi ile ilgili olarak aslında benim aklımdaki şöyle birşeydi. İnternette gezen bir layout var:

Buna olabildiğince yakın bir layout olsun istediğimden bu formatı korumak istedim. Yapmak istyediğim şey de kabaca şu:

Son hali değil tabiki ama mantık olarak üst kısımdaki siyah barı korumak istedim benim tasarımda. Şimdi butonlar yukarı çıkınca bu formatı bozmam gerekiyor. Ona biraz canım sıkkın ama yapacak birşey yok. Panel de özgün tasarım olacak.
Paneli alta kıvırma noktasında demin bir deneme yaptım. Öncelikle kompozit panel zaten kıvrılınca kıvrık kalmak yerine düz hale gelme eğiliminde oluyor. Bu sayede, söylediğin yöntem şu şekilde uygulanabilir görünüyor.
Dediğin gibi monitör altında panelin girebileceği kadar bir boşluk var. Paneli biraz uzatıp buraya takabiliyorum. Altta da eğer becerebilirde freze ile kanal açılabilirse paneli alta kıvırabilirim.
Çıkartmak için vidalar söküldükten sonra, hafifçe paneli hafifçe öne doğru kastırıp sökmek mümkün.
Montajlı hali:

Çıkartırken:

Yan paneller malesef dediğin gibi tutkal + vidalı. Artık sökülmez onlar. Ayrıca ek bir destek parçası yapmaya da gerek yok bence. Bu şekilde alttan 3 vida atarsam oldukça stabil olacak.
Şimdi işin zor kısmı. Bakalım bu alttali yarığı el frezesi ile açabilecek miyim. Biraz korkuyorum açıkçası ama deneyeceğim.
Son olarak bu kabinin montajlı lihimli vb hali biraz zor da, şu birkaç detay da netleşince tüm planı CNC de kestirilebilir şekilde dxf olarak paylaşacağım. Yapmak isteyenler belki ufak tefek değişiklikler ile uygulayabilirler.
Panelin yanlış versiyonunu paylaşmışım. Benim örnek aldığım bu idi:

NOT2: Acaba freze ile yarık açmak yerine paneli boğrudan alta mı kıvırsam. Zaten yaklaşık 5mm yüksekliğinde 4 tane kaydırmaz ayak takacağım. Ama gene de freze ile kanal açmak daha güzel çözüm...