Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi  (Okunma Sayısı 267102 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #90 : Ağustos 02, 2016, 16:41:58 ÖS »

İlker üstad bartop kabin projesi çok güzel gidiyor sonucu sabırsızlıkla bekliyorum
+1 lehimli
+1 lehimsiz
😂
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Ağustos 02, 2016, 17:33:33 ÖS »

1 tane montajlı olsun

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #92 : Ağustos 02, 2016, 17:52:22 ÖS »

1 tane montajlı olsun
Bu daha mantıklı oldu
1 montajlı
1 demonte
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Ağustos 02, 2016, 18:03:38 ÖS »

@evreno,

Buton ve joystick yerleşimi ile ilgili olarak aslında benim aklımdaki şöyle birşeydi. İnternette gezen bir layout var:

Buna olabildiğince yakın bir layout olsun istediğimden bu formatı korumak istedim. Yapmak istyediğim şey de kabaca şu:

Son hali değil tabiki ama mantık olarak üst kısımdaki siyah barı korumak istedim benim tasarımda. Şimdi butonlar yukarı çıkınca bu formatı bozmam gerekiyor. Ona biraz canım sıkkın ama yapacak birşey yok. Panel de özgün tasarım olacak.

Paneli alta kıvırma noktasında demin bir deneme yaptım. Öncelikle kompozit panel zaten kıvrılınca kıvrık kalmak yerine düz hale gelme eğiliminde oluyor. Bu sayede, söylediğin yöntem şu şekilde uygulanabilir görünüyor.

Dediğin gibi monitör altında panelin girebileceği kadar bir boşluk var. Paneli biraz uzatıp buraya takabiliyorum. Altta da eğer becerebilirde freze ile kanal açılabilirse paneli alta kıvırabilirim.

Çıkartmak için vidalar söküldükten sonra, hafifçe paneli hafifçe öne doğru kastırıp sökmek mümkün.

Montajlı hali:

Çıkartırken:

Yan paneller malesef dediğin gibi tutkal + vidalı. Artık sökülmez onlar. Ayrıca ek bir destek parçası yapmaya da gerek yok bence. Bu şekilde alttan 3 vida atarsam oldukça stabil olacak.

Şimdi işin zor kısmı. Bakalım bu alttali yarığı el frezesi ile açabilecek miyim. Biraz korkuyorum açıkçası ama deneyeceğim.

Son olarak bu kabinin montajlı lihimli vb hali biraz zor da, şu birkaç detay da netleşince tüm planı CNC de kestirilebilir şekilde dxf olarak paylaşacağım. Yapmak isteyenler belki ufak tefek değişiklikler ile uygulayabilirler.

Panelin yanlış versiyonunu paylaşmışım. Benim örnek aldığım bu idi:

NOT2: Acaba freze ile yarık açmak yerine paneli boğrudan alta mı kıvırsam. Zaten yaklaşık 5mm yüksekliğinde 4 tane kaydırmaz ayak takacağım. Ama gene de freze ile kanal açmak daha güzel çözüm...
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2016, 18:12:58 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Ağustos 02, 2016, 18:16:37 ÖS »

ok planladığın şekilde bence de sıkıntı olmaz
ek olarak şu şekilde bir kapak tutucu ile kontrol panelin üst kısmının yan yüzeylere daha sıkı tutunmasını sağlayabilirsin iki tarafa da 1 er tane konulabilir

geçme olan kısım panelin üst kısmına yuvarlak tutanak ise yan yüzeye montajlanabilir

yan tutacakların arkasını traşlarsan sökme takma işleminde daha az kasılma olabilir belki bilmiyorum

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Ağustos 02, 2016, 19:02:04 ÖS »

@delimawi kontrol panelin derinliği nedir
resimlere dikkat ediyorum çok dar da durmuyor
rahatsız etmek için
ölçüsünü söylersen kendi kabinlerim ile kıyaslamak istiyorum
panelin ölçüsü, kol mili ile panel altı mesafesi, butonlar ile panel alt mesafesi
uzun zamandır elin arcade makinaya değmedi ise ondan dolayı da rahatsız etmiş olabilir
bir süre sonra oynadıkça alışıyor tekrar eller bende de olmuştu onun için sordum
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Ağustos 02, 2016, 21:03:56 ÖS »

Aslında ben bu ölçüde bir kabin için oldukça derin tuttuğumu düşünüyordum. Çizerken iki kere derinliği arttırdım. Şu anda evdeyim ölçuler yanımda yok yarın gönderirim net ölçüleri. Sanırım panelin alt kısmı kıvrımlı olduğu için biraz yanıltıyor...

Bu arada çok haklısın en az 15 yıldır kabine elim değmedi.
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2016, 21:05:27 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Ağustos 03, 2016, 09:38:22 ÖÖ »

@evreno, paneli ölçtüm. Toplam derinlik 20cm ama son iki santimlik bölümünde kıvrım var yani 18cm düz sonra kıvrım başlıyor.

Joystick mili alt noktasından itibaren 7.5cm sonra eğim başlıyor. Toplam mesafe yaklaşık 9cm.

Diğer ölçüler de aşağıda.

Buton merkezleri arası da yaklaşık 4cm.

Sende gerçek kabin varsa bana referans olacak ölçüleri verebilir misin?

Joystick mili ile alt nokta, butonlar başlangıcı ile joysitck arası yatay mesafe ve en alt butonun altından itibaren panel bitişşine kadar olan mesafe.

Bir de senin kabinler de de eğim var mı panel bitişinde?

EDIT: Bir de bugün dışarı çı9kıp malzeme alacağım. Bana göndereceğin bant için kaç mmlik yarık açmam gerekiyor? Bulabilirsem freze ucu alacağım da.
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2016, 09:43:22 ÖÖ Gönderen: delimawi » Logged

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Ağustos 03, 2016, 12:29:34 ÖS »

Işık Kutusu

Bu bölümün yapımı için öncelikle ışık kutusuna yerleştireceğim şerit ledleri takacağım paneli çiziyorum. Kırmızı olan yerlerden kesilecek, sarı olan çizgilerden kıvrılacak.

Kesim sonrası kulakları kıvırıyoruz. Burada ham alüminyum rengi tercih ettim, ışığı daha iyi yansıtır düşüncesi ile. Ama sanırım beyaz olsa daha iyi olacakmış.

LED leri diziyoruz. Burada power led kullanmadım. Hem gereksiz ısı kaynağı olacaktı hem de çok parlak olmasını istemedim.

Yerine yerleştiriyoruz ve enerji veriyoruz. LED ler güzel yanıyor. 12v üzerinden 500mA çekiyor. Buna göre bir güç kaynağı ekleyeceğiz kabin içerisine.

Acaba homojen ışık verecek mi? Zira yer darlığı sebebi ile kutunun derinliği sadece 4cm. Hemen önüne denemek için beyaz A4 kağıdı kesip yerleştiriyorum. Işık oldukça homojen. LED ler belli olmuyor.

Bittiğinde bu bölüme beyaz pleksiglas üzerine folyo kaplama logo gelecek. Bu kısıma sadece NEO GEO yazmayı planlıyorum. Kabin çok oyunlu olduğu için oyun görseli koymak istemiyorum...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Ağustos 03, 2016, 13:08:29 ÖS »

@delimawi akşam eve geçtiğimde ölçüleri bildiririm
tmolding için kaç mm lik kanal açılması gerekiyor net bilmiyorum
onun da akşam ölçüsünü verebilirim sana
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2016, 13:47:42 ÖS Gönderen: evreno » Logged
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Ağustos 03, 2016, 13:43:50 ÖS »

Merhaba, tam boylu kabinimden örnek çeşitlilik olması adına.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Ağustos 03, 2016, 14:07:35 ÖS »

@varol, benim panelin derinliği fena değilmiş o zaman. Uzun zamandır gerçek kabin görmediğim dokunmadığım için herhalde bana dar geldi. Gene de paneli yenileyeceğim. Bir miktar daha ileri alma niyetim var ...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Ağustos 03, 2016, 14:23:14 ÖS »

Benim NeoGeo kontrol panel yüzey derinlik ölçüsü 27cm (+kavis)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Ağustos 03, 2016, 14:31:26 ÖS »

EDIT: Bir de bugün dışarı çı9kıp malzeme alacağım. Bana göndereceğin bant için kaç mmlik yarık açmam gerekiyor? Bulabilirsem freze ucu alacağım da.

Kanal açmak için freze ucu bulamazsın (ben bulamamıştım). Matkap'a takılan türde olanlar var onlar da freze hızlarına göre tasarlanmadıklarından sağlıklı olmaz (kırılıp şarapnel etkisi yapabilirler - ambalajında yazar zaten frezede kullanma diye).

Yerli yumuşak geçmelerin geçeceği delik kalın 4mm civarında. Yurtdışından gelen t-molding kanalları daha dar, 2-3 mm civarı.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Ağustos 03, 2016, 14:46:53 ÖS »

Kanal açmak için freze ucu bulamazsın (ben bulamamıştım). Matkap'a takılan türde olanlar var onlar da freze hızlarına göre tasarlanmadıklarından sağlıklı olmaz (kırılıp şarapnel etkisi yapabilirler - ambalajında yazar zaten frezede kullanma diye).

Yerli yumuşak geçmelerin geçeceği delik kalın 4mm civarında. Yurtdışından gelen t-molding kanalları daha dar, 2-3 mm civarı.

Bu konuyla alakalı yazdığın yazıyı okumuştum, matkap için olanını almamak zaten zaten kalımın bir köşesinde duruyordu.

Bu iş en sıkıntılı kısım sanırım. Demin artık parçalar üzerinde dremel ile denedim, oluyor ama çok uzun sürecek sanırım. Çünkü dremel bıçağı ince, 1-1.5 mm kadar yarık açıyor ve çok yavaş ilerleyebildim.

Frezemin ucuna sadece denemek için 5mm lik dik uç taktım. Bir de aparatı var ona destekleyip yarık açmayı denedim, sonuç başarısız. Hatta foto atayım:

Acaba gene bu yöntemle daha ince uçla daha dikkatli yapsam olur mu?

Olsa bie gene içbükey yerlere girme şansım yok. Keşte TR de freze ucu olsaydı bu kanal için.

Galba dremelle saatlerce uğraşmaktan başka çare yok.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: