Ahşap çıtalar ve Üst kaplama ...
Aslında bu adımları dün yaptım ama post edemedim.
Ahşap işlerinin kolay olan kısımlarını tamamlamaya devam ediyoruz. Kaplama ve kapakları vidalayacağımız çıtaları kesip vidalıyorum.

Birkaç detay, bu arada ufak ufak kablolama da başladı.

Evet, şimdi üst kaplamayı yapacağız. Dediğim gibi aslında dün yaptım, şimdi yapıyormuş gibi post ediyorum.

Öncelikle plana uygun olarak yapacağımız kaplamanın profil çizimini ayıklıyoruz. Daha sonra çizim üzerinden kıvrım payları da dahil olmak üzere ölçü alıyoruz.

Daha sonra bu parçanın açık halini çiziyoruz. Vida delikleri ve estetik bir havalandırma eklemeyi de unutmuyoruz. Kıvrım çizgileri kesilmeyecek sadece çizik atılacak.

Parça kesimi bitince elle kolayca büküp nasıl olduğuna bakıyoruz. Vida deliklerini havşa haline getiriyoruz bu aşamada.

Şimdi son olarak parçayı yerine yerleştirip, delik karşılıklarına kılavuz delikleri açıp, geçici olarak vidalıyoruz. Vidaları çok gömmedim henüz zira boyama için parça sökülecek.

Hiç fena olmadı. Hatta beklediğimden iyi oldu bu kısım.
Bu bölüme servis için sökülüp takılabilir kapak yapılacak. Bu kapak ağaç vidası ile değil, M4 vidalar ile monte edilecek ve defalarca sökülüp takılabilir olacak.

Son duruma ait bir foto ve bugünlük bu kadar...

EDIT: Bu arada şimdi farkettim, marquee alanının iki yanına da çıta istiyor. Oralardan ışık sızacak aksi halde...