Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi  (Okunma Sayısı 272423 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #135 : Ağustos 06, 2016, 21:15:54 ÖS »

Bir de vektörel formatta elektronik olarak side art satan bir site var mı bildiğiniz?

Ben benim Pacman ve galaxian kabinlerin vector sideart'larını buradan indirmiştim. Bi bak istersen...

NeoGeo logolarını kendim vector yapmıştım...

http://vectorlib.free.fr/

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #136 : Ağustos 09, 2016, 18:29:25 ÖS »

Aralıklı aralıklı 3 gün süren sıkıcı ve tozlu bir süreçten sonra t-moulding kanalları tamamlandı. Bir daha kabin yapmam yapsam da t-moulding i yapmam herhalde. Kahkaha Resmen bittim. Benimki yarım hatta 1/3 boy. Yavuz abi iyi dayanmış tüm kabine dremel ile girişince.

Neyse, ahşap işleri bitti. Vida delikleri ve bariz görünür olan falsolar macunlandı. Önce kalın sonra ince zımpara ile yüzey temizlendi. Önce ahşap koruyucu sonra boyanacak yerlere astar uygulandı.

Aslında yan yüzeyler boyanmayacak ama falsoları görebilmek için astar attım. Bu bölümlere folyo gelecek.

Bir iki yerde ahşap kusuru mevcut. Astar sonrası kabak gibi ortaya çıktı.

Buralara kil macun mu doldursam yoksa Yavuz abinin yaptığı gibi talaş ve tutkal macunu mu uygulasam emin olamadım.

Fikirleriniz var mı?

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #137 : Ağustos 09, 2016, 19:11:34 ÖS »

kil macun kullanabilirsin, hatta sade beyaz tutkal ile de doldurabilirsin bence...

Ben kabinlerde eğer delik/çatlak büyük değilse kil macun kullanıyorum. eğer yapısal bir dayanıklılık gerektiren bir yerse (örn. pinball'da topun geçtiği, düştüğü yerlerde) talaş & tutkal karışımı macun kullanıyorum.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #138 : Ağustos 09, 2016, 21:09:33 ÖS »

Ooo süper; geçmiş olsun darısı başıma
Neredeyse bitirdin kabini, darısı oyun oynamaya
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #139 : Ağustos 09, 2016, 22:14:59 ÖS »

@yavuzg, teşekkürler, kil macunla onarayım yarın. Kil mcunu su ile inceltiyor musun? Kutudan çıkan hali çok koyu geldi bana, su ile inceltip uyguladım vida deliklerine.

#evreno, teşekkürler ama daha çok iş var yapılacak. Boyama, stickerlar, kablolama...

Hatta çok daha önemli bir konu daha var. Yetiştirebilirsem bu gece post edeceğim...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #140 : Ağustos 09, 2016, 23:06:49 ÖS »

@yavuzg, teşekkürler, kil macunla onarayım yarın. Kil mcunu su ile inceltiyor musun? Kutudan çıkan hali çok koyu geldi bana, su ile inceltip uyguladım vida deliklerine.

Gerek yok. Kutudan çıktığı haliyle spatula ile sürüyorsun. Delik derinse tek seferede doldurmaya kalkma sinir oluyorsun (macun delikten çıkıyor devamlı). Derin ve geniş boşluklar için sürüyorsun 1 tur, 15-20 dk sonra kuruyor zaten ondan sonra bir tur daha sürüyorsun.

Ertesi gün tamamen kuruduğunda zımpara ile pürüzsüz hale getiriyorsun.

Yanlız küçük bir tavsiye, folyo uygulasan bile yine de astar üzerine zımpara + bir iki kat enamel (parlak) boya  tavsiye ederim.

Sebebi;

1) Folyolar ince, arkadaki pürüzleri olduğu gibi gösteriyor.
2) Folyo parlak zamine daha iyi tutunuyor.

Son olarak folyo kapladıktan sonra T-molding'i geçir. Gevşek yereleri önce silikonla sonra T-Molding yap. Püf noktası folyoyu T-Molding kanalına kadar fazla kaplayıp sonra kanaldan itibaren fazlalığı maket bıçağı ile almak. Son olarak T-Molding'i de çakınca folyonun ilerde kenarlardan atma riski de kalmıyor

Ek Not: Folyoyu kenarlarda ısı tabancası ile hafif ısıtıp hafif gerdirerek yapıştır. Kıvrımlı yerleri de falçata ile yarala ki kıvrımlarda buruşmasın. (Pacman kabin yazımdaki ilgili bölümde resimleri olması lazım)
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2016, 23:10:15 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #141 : Ağustos 10, 2016, 01:06:06 ÖÖ »

@yavuzg, bilgiler için teşekkürler.

Veeee, karşınızda, kabin projesinin beklenen yan ürünü, HDMI64'ün küçük kardeşi, "VGA16 / NEO-GEO MVS Edition"...

Aslında başlarken kabinde daha önce prototipini yaptığım ama henüz PCB'sini bitiremediğim HDMI64'ü kullanma niyetim vardı. Sonra HDMI yada DVI yerine VGA kullanma durumu ortaya çıkınca, HDMI64'ü daha da geliştirip, VGA çıkışı da ekleyip tek bir PCB tasarımı ile işi bitirmeyi düşündüm.

Ama düşününce, hem girişler, hem de çıkışlar hatta hatta özellikler de farklı olunca, bu iş için ayrı, daha basit bir PCB yapmaya karar verdim ve VGA16 ortaya çıktı.

Öncelikle isim neden VGA16? Bu devrenin girişi aslında 16 Bit digital bir sinyal. MVS de her renk için 5'er bit ve bir de ortak olan DAK sinyali var.

Çıkış sinyali de bildiğimiz VGA 640x480. Bu sebeple aslında devre kabaca 16 bitlik bir VGA ScanDoubler.

Devrenin girişinde 16 adres hattını, MVS'nin 5V seviyesinden FPGA'in 3.3V seviyesine düşüren 32 adet gerilim bölücü direnç mevcut.

Çıkışta ise pahalı RGB encoder veya benzeri bir devre kullanmadım. Basit dirençlerle oluşturulmuş DAC katı kullandım. Zaten MVS'nin de orjinal devresinde aynı tip dirençli DAC kullanılmış.

Bu devreyi şu an için sadece NEO-GEO MVS için tasarladım. Ama iç yapısı digital sinyalin analog sinyale dönüştürüldüğü tipte olan başka konsollar için de belki kullanılabilir.

PCB Boyutları 10cm x 5cm. Ama o kadar doldu ki, doğru dürüst logo ve yazı koyacak yer bulamadım bitince. Kahkaha

HDMI64 ile VGA16 yı karşılaştıracak olursak;

HDMI64 Giriş: Analog CVBS veya S-Video (PAL veya NTSC) + Analog Stereo Ses
HDMI64 Çıkış: HDMI (Veya DVI)
HDMI64 Fonksiyonlar: OSD Menu, Scanlines, PAL Blending, Color Effects ...

VGA16 Giriş: 16 Bit 5V digital (Sadece NTSC) - Ses Yok
VGA16 Giriş: VGA
VGA16 Fonksiyonlar: Scanlines, Pixel Blending

Prototip PCB siparişini kısmet olursa bugün vereceğim.
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2016, 01:12:30 ÖÖ Gönderen: delimawi » Logged

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #142 : Ağustos 10, 2016, 01:15:17 ÖÖ »

@delimawi o zaman birinç
Proje çok iyi görünüyor
1 adet mümkünse montajlı
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #143 : Ağustos 10, 2016, 01:52:07 ÖÖ »

Evet, verdik bakalım siparişi. PCB Mavi olacak...

@evreno, bu PCB'nin işçiliği biraz çok. 100'ün üzerinde direnç kondansatör vb var. Ama montajı çok zor olmasın diye 0805 kullandım en ufak parçayı, 0603 e girmedim hiç. Belki bunu poşet içinde kit yaparız ne bileyim. Gözüm yemiyor açıkçası tek tek elle diz. Bir de elimde çok az sayıda FPGA var.

Önce ben bir prototip dizip çalıştırayım, herşeyden emin olalım. Belki yardımcı bir arkadaş çıkar da ayrı bir sayfada bunu proje yaparız. Almak isteyenler olursa ona göre malzeme siparişi açarız. (Diyerek @simon'a da bir taş atayım... )

Proje olursa aklımdasın.

Bu arada bunun gelmesi en az 5-6 hafta... (postada kaybolmazsa gene)

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #144 : Ağustos 10, 2016, 01:54:20 ÖÖ »

Ben de iki tane istiyorum

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #145 : Ağustos 10, 2016, 10:09:31 ÖÖ »

ok üstad;
evet biraz işçiliği fazla bir kart
programlanmış fpga sı lehimli olsa da yeterli olur bana
diğer parçaları ben montajlarım
gelişmelere göre beklemedeyim o zaman
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #146 : Ağustos 10, 2016, 10:12:47 ÖÖ »

programlanmış fpga sı lehimli olsa da yeterli olur bana
diğer parçaları ben montajlarım

OK, bir çıksın ortaya, o kısım kolay...
Elinde MVS var mı?

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #147 : Ağustos 10, 2016, 10:21:41 ÖÖ »

evet 2 adet mvs var, birini konsollaştırmayı düşünüyorum
onun için istiyorum aslında
diğeri de neogeo temalı restorasyon için sıra bekleyen yerli üretim bir kabinim var onun içerisinde kullanılacak onda ihtiyacım yok crt arcade şase var onda
neothematrix
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #148 : Ağustos 10, 2016, 11:01:56 ÖÖ »

Eğer toplu imalat düşünüyorsanız 2 adet te ben almak istiyorum lütfen

Ps1- Playstation 2
Playstation 3- Playstation 4
Xbox One -PsVita
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #149 : Ağustos 10, 2016, 11:22:01 ÖÖ »

2'de bana yazın lütfen Kahkaha

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: