@yavuzg, bilgiler için teşekkürler.
Veeee, karşınızda, kabin projesinin beklenen yan ürünü, HDMI64'ün küçük kardeşi, "VGA16 / NEO-GEO MVS Edition"...
Aslında başlarken kabinde daha önce prototipini yaptığım ama henüz PCB'sini bitiremediğim HDMI64'ü kullanma niyetim vardı. Sonra HDMI yada DVI yerine VGA kullanma durumu ortaya çıkınca, HDMI64'ü daha da geliştirip, VGA çıkışı da ekleyip tek bir PCB tasarımı ile işi bitirmeyi düşündüm.
Ama düşününce, hem girişler, hem de çıkışlar hatta hatta özellikler de farklı olunca, bu iş için ayrı, daha basit bir PCB yapmaya karar verdim ve VGA16 ortaya çıktı.
Öncelikle isim neden VGA16? Bu devrenin girişi aslında 16 Bit digital bir sinyal. MVS de her renk için 5'er bit ve bir de ortak olan DAK sinyali var.
Çıkış sinyali de bildiğimiz VGA 640x480. Bu sebeple aslında devre kabaca 16 bitlik bir VGA ScanDoubler.
Devrenin girişinde 16 adres hattını, MVS'nin 5V seviyesinden FPGA'in 3.3V seviyesine düşüren 32 adet gerilim bölücü direnç mevcut.
Çıkışta ise pahalı RGB encoder veya benzeri bir devre kullanmadım. Basit dirençlerle oluşturulmuş DAC katı kullandım. Zaten MVS'nin de orjinal devresinde aynı tip dirençli DAC kullanılmış.
Bu devreyi şu an için sadece NEO-GEO MVS için tasarladım. Ama iç yapısı digital sinyalin analog sinyale dönüştürüldüğü tipte olan başka konsollar için de belki kullanılabilir.
PCB Boyutları 10cm x 5cm. Ama o kadar doldu ki, doğru dürüst logo ve yazı koyacak yer bulamadım bitince.

HDMI64 ile VGA16 yı karşılaştıracak olursak;
HDMI64 Giriş: Analog CVBS veya S-Video (PAL veya NTSC) + Analog Stereo Ses
HDMI64 Çıkış: HDMI (Veya DVI)
HDMI64 Fonksiyonlar: OSD Menu, Scanlines, PAL Blending, Color Effects ...
VGA16 Giriş: 16 Bit 5V digital (Sadece NTSC) - Ses Yok
VGA16 Giriş: VGA
VGA16 Fonksiyonlar: Scanlines, Pixel Blending

Prototip PCB siparişini kısmet olursa bugün vereceğim.