Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetFIFA 2000 Yüzünden Karakolluk Olmam (Retro Bir Anım-2)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: FIFA 2000 Yüzünden Karakolluk Olmam (Retro Bir Anım-2)  (Okunma Sayısı 6188 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 638


SNK ve Dragon Quest Hastası


Üyelik Bilgileri
« : Kasım 29, 2016, 13:20:24 ÖS »

1999’un kış ayları olmalı sanırım, o sıralar Bursa’da oturuyoruz. Daha FIFA 2000 de yeni çıkmış piyasaya falan. Evde henüz bilgisayarım yok ama FIFA 2000’in hastasıyım, abim internet kafeye götürürse zevkle oynuyorum. Hala da en favori FIFA’m 2000’dir benim zaten. Herneyse, işte böyle bir akşam, saat 9-10 suları abim dedi gel internet kafeye gidelim, FIFA oynarız. Atladım ben de tabi, hem kafe de evin direkt karşısı. Annemlerden de izin alınca sevine sevine gittik tabi.

Kafeye gelince derhal FIFA’yı açtık abimle, hatta ana menüdeki müziğin sesini de sonuna kadar kökledik. Liseliler bilmez, Robbie Williams’ın oyun için hazırladığı efsane It’s Only Us çalıyor bangır bangır. Abim turnuva ayarlıyor, gruptaki kolay maçları ya da farkı çok açtığı zaman bana veriyor klavyeyi, aynı masa da oturuyoruz ne de olsa. Ama neşemiz, keyfimiz tarif bile edilemez.

Derken internet kafenin önüne bir polis minibüsü yaklaşıyor. Mavi-kırmızı ışıklar, kapıda iki tane bildiğin makineli silah taşıyan iki polis falan. N’oluyor lan moduna giriyoruz direkt? Sanki kafede bir saatlik oyun açtırmaya gelmedik de uyuşturucu satmaya geldik. Girişte nöbet tutan silahlı polislerin arasından başka bir polis içeri giriyor ve başlıyor mekândaki herkesin yaşını sorup kimliklerini kontrol etmeye. Meğer 15 yaşından küçüklerin belirli bir saatten sonra yanında büyükleri bile olsa internet kafeye girmeleri yasakmış. Gerçi bilmiyorum şu an böyle bir kural var mı? Aynı şekilde benim ve abimin yanına gelip “Kaç yaşındasın sen?” diye soruyor.

“12 yaşındayım” diye cevap veriyorum. Şimdi buradan bakınca Ozan Güven’le kavga eden genç muhabir gibi hissettim kendimi.

Yaşımı öğrenince kimliğimi göstermemi istiyor. Lan internet kafeye gelmiş bezelye kadar bir adamım ne kimliği? Evde olduğunu söyleyince de “Alın gelin kimliğinizi, karakola kadar gidip ifade vereceksiniz” diyor polis.

Abim şaşkınlık içinde bir koşu kimliğimi alıp geliyor. Ben ve benim gibi yaşı tutmadığı halde oyun oynayan bütün çocuk suçlular (?!) olarak topluca ekip arabasına bindiriliyoruz. Yanımızda o bahsettiğim silahlı polisler falan. İnternet kafenin sahibinin yüz ifadesine bakılırsa da sağlam bir ceza girmiş bir taraflarına. Hep beraber semtteki küçük polis karakoluna götürülüyoruz. İnanın zerre korkmuş falan değilim, ama bildiğiniz şoktayım. Az önce klavyede oyun oynuyordum, şimdi ise ekip arabasıyla merkeze götürülüyorum ifade vermeye ne de olsa.

Karakola varınca hepimiz içeri girip sırayla ifade veriyoruz. Bazılarının annesi-babası koşa koşa geliyor falan. Abimin yaşla ilgili bir sıkıntısı olmasa da korkmayayım diye o da benimle gelmiş yazık. Gerçi polis karakoluna da ilk kez gelmiyorum ama ilk kez de suçlu olarak geliyorum. İfade verme sırası bana geliyor. Abimle beraber başka bir odaya geçiyoruz ve daktilolu bir polis gayet ciddi bir şekilde ifademi almaya başlıyor:

“Kaç yaşındasın?”

“12 yaşındayım” diyorum ve kimliğimi uzatıyorum. Polis bir yandan ifademe kimlik bilgilerimi giriyor tabi.

“Ekipler geldiğinde ne yapıyordun?”

“Abimle FIFA 2000 oynuyordum” diyorum. Bakıyorum, polis de ifademe aynı şekilde yazıyor.

“Evli misin?” diye soruyor polis.

“Hayır” diyorum şaşkın biçimde. Bırakın evlenmeyi daha karşı cinse dokunmuşluğum yok.

“Çocuğun var mı?” diye tekrar soruyor polis.

Abim o an yürek yemiş olsa gerek dayanamayıp “Yahu ne çocuğu, daha 12 yaşında o?” diyor.

“Nelerle karşılaşıyoruz bilmiyorsunuz” diye yanıtlıyor polis kızgın şekilde. Yuva kurup çoluk-çocuğa karışacak bir yaşta olduğuma gerçekten inanıyor olsa gerek.

İfadem nihayet tamamlanıyor ve doğruluğunu kontrol etmem için bana sesli okuyorlar. Evet, 12 yaşındayım, bekârım ve çocuğum yok, saat 22:10 sularında polisler kafeyi bastığında abimle FIFA 2000 oynuyordum. Yazılı ifadeli doğruluğunu onayladıktan sonra da altına imzamı atıyorum ve internet kafede oyun oynayan suçlu çocuklar olarak topluca serbest bırakılıyoruz. Ben de abimle beraber karakoldan çıkıp evini yolunu tutuyorum.

Polisle ilk maceramı bu şekilde atlattıktan sonra yolda giderken kendime “Neydi lan bu yaşadığım az önce?” diyorum. Böylesine absürt bir vaka dünyanın başka bir köşesinde de oluyor mudur acaba?

“It’s only us” diyorum kendime cevaben, Robbie Williams’ın kulakları çınlasın...

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2016, 13:28:49 ÖS Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.405


Sega<Nintendo<Amiga


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2016, 13:30:34 ÖS »

Fantastik bir anıymış... 12 yaşında başıma gelse benim çok tırsardım
(Bu arada video linkini de düzelttim)
Logged

Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.237



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2016, 13:53:50 ÖS »

Harika... Kahkaha
Logged

Alper
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.418


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2016, 14:39:12 ÖS »

Süper güzel bir anı... Böyle cinslikler olmasa yıllar sonra ne anlatıp, gülümseyecektik teşekkürler paylaşım için.
Logged

witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2016, 15:11:22 ÖS »

Çok güzel bir hikaye, keyifle okudum...

Peki ya şu anda çocuğun var mı? Polislerin ısrarlarının sende 'çocuk yapabilirmişim' şeklinde gaza getiriş etkisi oldu mu?

Erken FIFA'cı olmuşsun. Ben PES ya da FIFA oynamıyorum ama o yıllarda büyük çoğunluk PES'çiydi şu anda tam tersi sanırım...
Logged
Olcay ANAÇ
Üye
***
Mesaj Sayısı: 151



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2016, 15:29:14 ÖS »

Keyifli hikaye.

Ne demişler ;

Komedi = Trajedi + Zaman
Logged
knighTeen87
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 638


SNK ve Dragon Quest Hastası


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2016, 15:35:48 ÖS »

Çok güzel bir hikaye, keyifle okudum...

Peki ya şu anda çocuğun var mı? Polislerin ısrarlarının sende 'çocuk yapabilirmişim' şeklinde gaza getiriş etkisi oldu mu?

Erken FIFA'cı olmuşsun. Ben PES ya da FIFA oynamıyorum ama o yıllarda büyük çoğunluk PES'çiydi şu anda tam tersi sanırım...

Hahaha, daha bu Haziran ayında evlendim, çocuk için henüz çok erken

Aslına bakarsan 2000'lerin başları FIFA'nın düşüşe geçip o zamanki adıyla Winning Eleven'ın yükseldiği yıllardı. WE4, 2000 ve 2002 ile birlikte aşağı yukarı herkes Winning Eleven (şimdiki adıyla PES) cephesine kaymıştı. Ben de bu gruba dahilim mesela, FIFA 2001'i pek beğenmeyip Winning Eleven 2000'i birkaç kere oynayınca bir anda iflah olmaz bir PES'çi oldum, hoş hala da öyleyim

Bu arada güzel yorumlarınız için saolun arkadaşlar, okuduğunuz için ben teşekkür ederim
Logged

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Cengiz Demir
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.830



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2016, 19:20:28 ÖS »

Heheeee.

İş yerimde gördüm. Ama okumadım. Akşama evde okurum diye..

Hani güzel bir anıymış desem olmaz. Garip ve ilginç bir  anıymış Kahkaha
Logged

Selim7
Üye
****
Mesaj Sayısı: 264



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2016, 00:07:25 ÖÖ »

  Uzman Çavuş tanıdığımız birkaçkez beni de İnternet cafeden almışlığı vardır. Yıllar aynı olsa gerek; 2000, 2001 gibi. 10 yaşındayım. Meğersem babam takılmasın internet cafe'ye demiş.

  Ama o zamanlar oynadığım oyunların tadı tuzu şimdi yok. Olsa bile artık o samimi ve aile gibi hissettiğiniz ortamlar yok.

  Bir ara da, cafedeki Serkan abi, Matrix yeni çıktığında altyazılısını biryerden bulmuş izliyordu, filmin baş sahnelerinde denk geldim,  Trinity elleri bağlı şekilde sandalyeyi tekmeleyip sanki sandalye havada uçar gibi polislere fırlattığında o zaman bana saçma gelmişti ve "Bu ne ya! Saldalye havada uçuyor" demiştim, sonra da beni dışarı kovalamıştı.  Sonra kızgınlığı geçmişti tabi bana. 

  Güzel günleri hatırlamama vesile oldunuz, teşekkür ederim.. : )   
Logged

cengizermis
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.819



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2016, 09:38:48 ÖÖ »

3. sınıftan beri ateri salonu müptelasıyım, tabi akabinde internet cafe. Hiç böyle bişeye denk gelmedim, sanırım küçük yerde yaşamanın avantajı olsa gerek.

Fifa 2000 benim de en sevdiğim fifaydı çünkü diğer tüm fifalar değişik bir kabiliyet istiyordu. Fifa 2000se biz yeteneksizler için bir nimetti. Büyük ihtimalle de 2000in gerçek fifacıları tatmin etmemesi, PESin iyice popülerleşmesini sağlamıştı. Hala ikisini de oynamıyorum. fifa 2000miş görüp göreceğim    
Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
knighTeen87
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 638


SNK ve Dragon Quest Hastası


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2016, 12:08:49 ÖS »

FIFA 2001'den sonra baş aşağı gitti abi, özellikle 2002 hayli kötüydü. Üstelik iki serinin teknik özelliklerini kıyaslayınca insan uzun yıllar boyunca nasıl FIFA daha önde gitmiş anlamıyor. Oyuncular arası boy farkı WE serisinde 1997'den beri var mesela, FIFA ise 2002'de anca geçti, o da yalandan. Aynı şekilde FIFA en ünlü takımlar hariç tiplere hiç özenmezdi, WE ise en dandirik milli takımların bile suratlarını doğru yapardı
Logged

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: