Bir güncelleme daha yapıp bu konuyu artık bırakacağım.
Elimde kalan son CF kartlara da bir kaç Atomiswave oyunu atayım dedim.

Ancak attığım Atomiswave oyunlarının hiçbiri çalışmadı

Daha önceki ilk denemelerimde bu oyunların çalıştığını biliyordum (Çektiğim fotoğraflardan). Naomi'nin multibios bölgesini değiştirmeme rağmen (USA, JPN, Export) yine de hiçbiri çalışmadı. Çalışmaması şu şekilde oluyor; oyun yükleniyor, memory kontrol ediliyor ve Naomi resetleniyor (normalde diğer Naomi oyunlarının CF'den yüklenme prosedürünün aynısı) ancak son resetten sonra oyun açılması gerekirken siyah ekranla karşılaşıyorsunuz...
Kısa bir internet araştırmasından sonra sorunun ne olduğunu buldum. Atomiswave oyunlarının Naomi'de çalışmasını sağlayan Darksoft'un sitesinde de benzer sorunlar bildirilmiş ve insanlar benim yaptığım denemeler de dahil olmak üzere bir çok farklı yöntemi denemişler ve genel kanı ile sorunun sebebine ulaşmışlar; Multibios!
Daha doğrusu sorun multibios'a dönüştürülen "H" bios.
http://www.arcade-projects.com/forums/index.php?thread/1175-trouble-netbooting-atomiswave-games-black-screen/&pageNo=1Maalesef multibios Naomi oyunlarında sorunsuz bir şekilde çalışmasına rağmen Atomiswave oyunlarında sorun çıkartıyor. Bazı elemanlar ellerindeki multibios ile AW oyunlarını sorunsuz yüklediklerini belirtse de maalesef bendeki sorun çoğunluğun sorunu ile aynı...
Neyse uzatmayalım, multi'yi çıkartıp yerine elimdeki hazır EPR-21578G bios'u takınca sorun halloldu.

Bu EPR-21578G son çıkan export (EURO) bios. Elimdeki diğer Naomi oyunlarını ne şekilde etkileyeceğini bilmiyorum ki bazı oyunlar sadece Japon bölge bios ile çalışıyormuş deniyor. Ancak sözümona sadece japon bios'da çalıştığı söylenen "Zero Gunner 2" ve "Street Fighter Zero 3 - Upper" oyunlarını denedim, bu bios'da da çatır çatır çalıştığını test ettim, bilginize...

Elbette ki region değişince oyunlarda bazı değişiklikler de oluyor. Mesela "STF Zero 3" daha önce multibios ile Japon bölgeye ayarlamışken Street Fighter "Zero" 3 iken şimdi Street Fighter "Alpha" 3 oldu