Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [PROJE] Sega NAOMI  (Okunma Sayısı 45511 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ocak 24, 2017, 18:47:17 ÖS »

Abi şimdilik bir problem yok gayet güzel çalışıyor pc den atıyorum oyunları rpi 3 alıcam o şekildede denicem,ama senin bu cf kart olayını halletmen çok güzel olmuş şimdi scsi konnektör bakmaya başladım cf kart olayına girişmeyi düşünüyorum scsi konnektör aliexpress'ten buldum 6-7 dolar civarında fiyatı acaba doğru konnektör mü emin olamadım
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ocak 24, 2017, 20:48:43 ÖS »

Abi şimdilik bir problem yok gayet güzel çalışıyor pc den atıyorum oyunları rpi 3 alıcam o şekildede denicem,ama senin bu cf kart olayını halletmen çok güzel olmuş şimdi scsi konnektör bakmaya başladım cf kart olayına girişmeyi düşünüyorum scsi konnektör aliexpress'ten buldum 6-7 dolar civarında fiyatı acaba doğru konnektör mü emin olamadım

CF kart olayına girmeni çok tavsiye etmem. Gireceksen de hazır bir CF kiti almanı tavsiye ederim. Yine de proje babında kendim denemek isterim diyorsan da...

1) Dişi SCSI konnektör "SCSI DB50" diye geçiyor, öyle ara...
2) Sega GD-ROM SCSI kablosu

Örnek:

http://www.ebay.com/itm/SCSI-Connector-D-SUB-DB50-Female-50-Pin-Right-Angle-PCB-Soldering-Adapter-/391270580685?hash=item5b198b41cd:m:m5JkTOp6xTUIkYlS01IU09A

http://www.ebay.com/itm/Sega-original-Arcade-Naomi-GD-ROM-DIMM-BOARD-serial-605-0040-500-SCSI-cable-/351919566322?hash=item51f00a6df2:g:uooAAOSwHsRYCDh2

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ocak 24, 2017, 21:51:39 ÖS »

Eline sağlık üstad..

Cherokeex
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ocak 24, 2017, 22:36:39 ÖS »

Zamanında Summit Arcade'ten CF kart okuyucusunu almıştım, ama sadece pcb, diy yani. Parçaları kendin lehimliyorsun. Bana $40 a mal olmuştu, hazır hali de sanırım $100 civarıydı. İlgilenen varsa satabilirim. Çok basit bir tasarım, kendin bile üretebilirsin. Orijinal Sega'ninki $300 a yakindi o yüzden Summit'inki kelepirdi... Bir de arcademodbios.com unki var...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ocak 24, 2017, 23:32:21 ÖS »

Zamanında Summit Arcade'ten CF kart okuyucusunu almıştım, ama sadece pcb, diy yani. Parçaları kendin lehimliyorsun. Bana $40 a mal olmuştu, hazır hali de sanırım $100 civarıydı. İlgilenen varsa satabilirim. Çok basit bir tasarım, kendin bile üretebilirsin. Orijinal Sega'ninki $300 a yakindi o yüzden Summit'inki kelepirdi... Bir de arcademodbios.com unki var...

@cherokeex, summit'in PCB'sini önlü arkalı taratman veya yakın çekim fotosunu göndermen mümkün mü? (Buradan değil de özelden at istersen - Brandon ile papaz olmayalım)

Cherokeex
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 24, 2017, 23:37:03 ÖS »

Tabiki olur. Yarin yollarim.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 25, 2017, 02:08:55 ÖÖ »

Tabiki olur. Yarin yollarim.

Çok teşekkürler...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 25, 2017, 02:16:59 ÖÖ »

Bu akşam da üşenmeyip son bir detayı hallettim. Benim CF adaptörün ön panelini yaptım

Çok bir iş değildi belki ama hem daha şık gözükmesi için, hem de fonksiyonel gerekli bir detaydı.

İşin fonksiyonel tarafına gelirsek;

1) Ön panele CF kartın rahatça takılıp çıkartılabilmesi için bir delik açtım. Bu sayede kabinin içine uzanınca CF kartı hizalamak dert oluyordu onu halletmiş oldum.
2) Çinlinin kart okuyucunun PCB'sine sıfır gömdüğü power ve aktivite LED'leri gözükmüyordu, onları PCB'den söküp kabloyla uzatarak ön panele taşıdım. Bu sayede kart okuyucuya güç gelip gelmediği veya okuma yapıp yapmadığını (ağzımdan yel alsın artık öyle bir sorun yaşamıyorum)  anlayabiliyorum.

Bir de kart okuyucunun son halini/içini merak edenler için bir fotoğraf paylaşmadığımı farkettim.

« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 10:45:00 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ocak 29, 2017, 00:59:46 ÖÖ »

Bir güncelleme daha yapıp bu konuyu artık bırakacağım.

Elimde kalan son CF kartlara da bir kaç Atomiswave oyunu atayım dedim.

Ancak attığım Atomiswave oyunlarının hiçbiri çalışmadı

Daha önceki ilk denemelerimde bu oyunların çalıştığını biliyordum (Çektiğim fotoğraflardan). Naomi'nin multibios bölgesini değiştirmeme rağmen (USA, JPN, Export) yine de hiçbiri çalışmadı. Çalışmaması şu şekilde oluyor; oyun yükleniyor, memory kontrol ediliyor ve Naomi resetleniyor (normalde diğer Naomi oyunlarının CF'den yüklenme prosedürünün aynısı) ancak son resetten sonra oyun açılması gerekirken siyah ekranla karşılaşıyorsunuz...

Kısa bir internet araştırmasından sonra sorunun ne olduğunu buldum. Atomiswave oyunlarının Naomi'de çalışmasını sağlayan Darksoft'un sitesinde de benzer sorunlar bildirilmiş ve insanlar benim yaptığım denemeler de dahil olmak üzere bir çok farklı yöntemi denemişler ve genel kanı ile sorunun sebebine ulaşmışlar; Multibios!

Daha doğrusu sorun multibios'a dönüştürülen "H" bios.

http://www.arcade-projects.com/forums/index.php?thread/1175-trouble-netbooting-atomiswave-games-black-screen/&pageNo=1

Maalesef multibios Naomi oyunlarında sorunsuz bir şekilde çalışmasına rağmen Atomiswave oyunlarında sorun çıkartıyor. Bazı elemanlar ellerindeki multibios ile AW oyunlarını sorunsuz yüklediklerini belirtse de maalesef bendeki sorun çoğunluğun sorunu ile aynı...

Neyse uzatmayalım, multi'yi çıkartıp yerine elimdeki hazır EPR-21578G bios'u takınca sorun halloldu.

Bu EPR-21578G son çıkan export (EURO) bios. Elimdeki diğer Naomi oyunlarını ne şekilde  etkileyeceğini bilmiyorum ki bazı oyunlar sadece Japon bölge bios ile çalışıyormuş deniyor. Ancak sözümona sadece japon bios'da çalıştığı söylenen "Zero Gunner 2" ve "Street Fighter Zero 3 - Upper" oyunlarını denedim, bu bios'da da çatır çatır çalıştığını test ettim, bilginize...

Elbette ki region değişince oyunlarda bazı değişiklikler de oluyor. Mesela "STF Zero 3" daha önce multibios ile Japon bölgeye ayarlamışken Street Fighter "Zero" 3 iken şimdi Street Fighter "Alpha" 3 oldu

« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 10:45:09 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ocak 29, 2017, 01:02:14 ÖÖ »

Vay ustad kolay gelsin

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 29, 2017, 17:53:21 ÖS »

Crtfrontend için video çekerken
Street fighter zero ile alpha nın
Oyun içi aynı olduğunu görmüştüm
Niye aynı oyunu farklı isimle yayınlamışlar demiştim de üzerinde fazla durmamıştım
Bölge den dolayı mıymış yani
tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ocak 29, 2017, 23:12:21 ÖS »

yavuz abi naomi romlarını nerden bulabilirim
naomi netdimde çalıştırmak için adres linki verebilirmisin ? bildiğin var mı?

ps1,ps,ps3,ps4 - nintendo wii - xbox360( xbox classıc emülatorlü ) - saga saturn - sega dreamcast - arcade cabinet - pc( i7 4930 k 16gb ram ati radeon r290 3 gb ekran kartı 2 tb hdd zalman kasa )
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ocak 29, 2017, 23:22:38 ÖS »

yavuz abi naomi romlarını nerden bulabilirim
naomi netdimde çalıştırmak için adres linki verebilirmisin ? bildiğin var mı?

Aradığın her türlü bilgiyi Darksoft'un sitesinden bulabilirsin.

http://www.arcade-projects.com

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 30, 2017, 00:44:51 ÖÖ »

yavuz abi çok teşekurler

ps1,ps,ps3,ps4 - nintendo wii - xbox360( xbox classıc emülatorlü ) - saga saturn - sega dreamcast - arcade cabinet - pc( i7 4930 k 16gb ram ati radeon r290 3 gb ekran kartı 2 tb hdd zalman kasa )
euklides
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ocak 30, 2017, 10:57:17 ÖÖ »

Ustad eline sağlık, harika bir çalışma, çırak yetiştirmeyi düşünürsen ben talibim, tüm angarya işleri yaparım,

Amiga 500
Amiga 600
Amiga 1200
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: