Selamlar herkese
Kabin sonunda bitti. Ufak tefek eksikleri olsa da şimdilik idare ediyor.
Öncelikli olarak kabinin son kalan instruction kartlarını hazırladım. Resim olarak Super Street Fighter 4 arcade edition vectörel çizimlerini kullandım. Bunlar internette var birisi sağolsun vektörel olarak zamanında hazırlamış.

Yapıştırılmış halleri :

4 adet hoparlör kullandım. Tanesini 9 tl den sahibinden.com üzerinden satan bir arkadaştan aldım. Gayet memnun kaldım sıkıntı çıkartmıyor. Kablolama yaparken 2 tanesini sol iki tanesini de sağ olacak şekilde birbirine seri bağlayarak hallettim.
Amfi olarak da 55 TL ye sahibinden.com üzerinden bir arkadaştan aldığım amfiyi kullandım. Aliexpress üzerinden alsanız da o paraya geliyordu uğraşmak istemedim.

Kontrol panelini yaparken daha önce yaptığım sistemi uyguladım. Bütün kabloları tek bir sokete bağladım. 18 pinli bu sokete bağlamamın sebebi ise, uzun vadede herhangi başka bir konsol joystiği bağlarken kolaylık olması içindi.
Soket şemasını şu şekilde oluşturdum ve tek tek kablolama yaptım.
LP MP HP 3P GND UP DOWN LEFT RIGHT
LK MK HK 3K GND ST SLECT HOME GND

Joystick olarak da şimdilik kontolandın 30 tl ye satılan pc ve ps3 uyumlu joystiğini kullandım. Frontend kullanacaklar için gayet güzel bir controller. Kontrol panelinin karşılığı için de pcb üzerinden kablolar çekerek diğer sokete bağladım. Tak çıkar yaparak joystick değiştirmek için süper bir yöntem. Tabi bayağı zaman alan ve adamı mahveden bir uygulama

Ve kabinin son hai bu şekilde

Şu anda video yüklüyorum upload bitince kabin çalışırken ki halini de görebilirsiniz.
Bu arada frontend olarak Attractmode her zaman tercihimdir. Hyperspin vs. daha önce kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki kendileri tam bir ömür törpüsüdür. Görsel olarak çok iyi olduğu için tercih edilir fakat uğraşmaya değmez.
Attractmode orijinalde çok basit bir arayüze sahip. Fakat geliştirilen temalar ile efsane sonuçlara ulaşmak mümkün. Ben de bu temalardan birini kullandım. Forumlarda bir arkadaş Nesica sisteminin birebir aynısını tema haline getirdi. Ben de daha sonra bu tema üzerinde değişiklikler yaparak CPS2 CPS3 Neogeo ve Naomi gibi sistemleri de ekledim. Tabi ki daha çok eksiklikleri var ama şimdilik iş görüyor. İlerleyen zamanlarda bununla alakalı bir video hazırlamayı düşünüyorum zaten.
Şimdilik bu kadar. Dediğim gibi video bu akşama kadar eklenecektir