Levent (Lvnt)
|
|
« Yanıtla #30 : Mart 10, 2017, 22:09:05 ÖS » |
|
Geçmiş olsun ve elinize sağlık. Çok şey öğrendim
|
|
|
|
Use the brute force, Luke
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2017, 00:17:28 ÖÖ » |
|
Bir ara içinin-dışının resimlerini çeker koyarım, arkasında sperry diye bir marka etiketi var Sperry + Burroughs = Unisys Senin monitör Sperry ve Univac firmalarının birleşmesinden hemen sonra üretilmiş sanırım. Ya da Sperry deposundaki mallara hemen Unisys etiketi çakmışlar Tam öğrenmek istediğim karakter tabanlı mı? grafik tabanlı mı? yani c64 bağlayabilir miyim? Hiç bir yerde unisys yada sperry 6 pin video şeması yok, sadece bir ilanda 6pin 9pin çevirici kablo olduğundan bahsedilmiş. İşime yaramazsa boşuna girişmiyeyim diyorum.
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
|
« Yanıtla #32 : Mart 11, 2017, 00:32:37 ÖÖ » |
|
abi özel bir nostalji sebebin yoksa salla gitsin derim, ne diyim. ziraat bankasından çıkma mainframe dump terminal bile olabilir. zamanında 6-pin DIN konnektörü bulan yapıştırmış tasarımına, VESA öncesi hiç bir standardı yok bu işin. arkasında bir yerlerde koç sistem servis etiketi falan varsa gırgırına bi telefon et istersen
|
|
|
|
|
|
|
atlantis
|
|
« Yanıtla #33 : Mart 11, 2017, 01:17:43 ÖÖ » |
|
1084s-p1 monitörüme baktım ama bende öyle bir yer yokmuş. Ben hem dsub hemde rca dan iki ayrı cihaz bağlayıp kullanıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #34 : Mart 11, 2017, 01:45:28 ÖÖ » |
|
abi özel bir nostalji sebebin yoksa salla gitsin derim, ne diyim. ziraat bankasından çıkma mainframe dump terminal bile olabilir. zamanında 6-pin DIN konnektörü bulan yapıştırmış tasarımına, VESA öncesi hiç bir standardı yok bu işin. arkasında bir yerlerde koç sistem servis etiketi falan varsa gırgırına bi telefon et istersen Hediye olarak verildi bana, Fotoğraftan bakınca 1084 zannettim önce, yoksa gidip almazdım bile, ne yapalım elimde monitor kalmadı
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
|
« Yanıtla #35 : Mart 11, 2017, 02:56:42 ÖÖ » |
|
Sen bile 1084 zannettiysen belki de gerçekten Commodore'un 1084'ü yaptırdığı firmadan apartmıştır Sperry? Belki gerçekten güzel renkli bir monitördür? Bi fotosunu atsan da baksak
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #36 : Mart 11, 2017, 12:40:32 ÖS » |
|
Resimleri ekledim 1084'den küçük, yeşil yada siyah beyaz olduğunu tahmin ediyorum, fişe takıp düğmeye basıyorum tepki yok.
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
|
« Yanıtla #37 : Mart 11, 2017, 15:20:27 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #38 : Mart 11, 2017, 16:26:57 ÖS » |
|
Söktüm lehimleri yeniledim. Geri topladım tık yok. Açma düğmesi sıkıntılı gibi gelmişti biraz uğraşıp bastırınca güç ışığı yeşil yandı. Tüpün arkası da kızarıyor. Ekran şu an simsiyah, ben mi yanlış hatırlıyorum ekranda sinyal olmasa bile hafif bir parlaklık olması gerekmez mi?
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
|
« Yanıtla #39 : Mart 11, 2017, 21:02:39 ÖS » |
|
Söktüm lehimleri yeniledim. Geri topladım tık yok. Açma düğmesi sıkıntılı gibi gelmişti biraz uğraşıp bastırınca güç ışığı yeşil yandı. Tüpün arkası da kızarıyor. Ekran şu an simsiyah, ben mi yanlış hatırlıyorum ekranda sinyal olmasa bile hafif bir parlaklık olması gerekmez mi? Benim 1084 video sinyali yoksa simsiyah mesela. Bazen gece yatarken power düğmesini kapatmayı unutuyorum bu yüzden...
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #40 : Mart 11, 2017, 21:27:07 ÖS » |
|
Söktüm lehimleri yeniledim. Geri topladım tık yok. Açma düğmesi sıkıntılı gibi gelmişti biraz uğraşıp bastırınca güç ışığı yeşil yandı. Tüpün arkası da kızarıyor. Ekran şu an simsiyah, ben mi yanlış hatırlıyorum ekranda sinyal olmasa bile hafif bir parlaklık olması gerekmez mi? Benim 1084 video sinyali yoksa simsiyah mesela. Bazen gece yatarken power düğmesini kapatmayı unutuyorum bu yüzden... Evet buda öyle, şimdi bakıyorum tüpün arkasıda kırmızı ışıldıyor, yani şu an çalışıyor olması lazım, şimdi buna uygun bir sinyal verip görüntü almayı deneyeyim en iyisi. Nedir bu açma kapama düğmelerinden çektiğimiz yahu
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #42 : Mart 11, 2017, 21:33:12 ÖS » |
|
Şu an düğme oturdu gibi artık fişten açıp kaparım. Başlığı kirlettim gibi ama, başlıkla uyumlu bir şey ekleyeyim, bu ekranın bordunda da ses jakı yeri var boşta Ayrıca tüpünü Philips BM 7502 Monitörde de kullanmışlar, buda philips monitörün resmi Aynısının tıpkısı gibi inşallah bendeki composite sinyal alıyordur.
|
|
|
|
|
|
|
Devastator
|
|
« Yanıtla #43 : Mart 11, 2017, 21:42:28 ÖS » |
|
Yavuz abi, kusura bakma başlığı kirletiyorum İçini açsam bu aletin kenar ayalarını değiştirebilmem mümkün olur mu? üzerindeki analog ayarlarla bu kadar açılabiliyor ?
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
|
« Yanıtla #44 : Mart 11, 2017, 21:51:14 ÖS » |
|