Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 35   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MS-DOS Sistemleriniz  (Okunma Sayısı 388177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 05, 2017, 23:36:12 ÖS »

Bilgisayar paylasacak yok mu hic yahu?

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Temmuz 05, 2017, 23:53:21 ÖS »

http://tozbit.blogspot.com.tr/2016/09/retro-486-bilgisayar-victor-266-tandy.html

http://tozbit.blogspot.com.tr/2016/09/retro-486-laptop-epson-actionnote-4slc2.html

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 05, 2017, 23:58:47 ÖS »

Ben paylaşacağım ama üşeniyorum

Use the brute force, Luke
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Temmuz 06, 2017, 08:22:20 ÖÖ »

cemkaan 18 Nisan'da MSDOS oyunlarını mega üzerinden paylaşmış, bu başlığa da ekledim

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14117.0

Ben de geçen yıl farklı torrent'lerden yaklaşık 50 GB civarında oyun indirmiştim. Tahmin edeceğiniz üzere bir kısmı tekrarlı. Fakat içlerindeki bir klasör Lucas Arts oyunlarının CD versiyonlarını içeriyor. O zamanlar sadece biz değil herkes oyunları sesli oynayamamış galiba Kahkaha Kahkaha Ben de onu paylaşmanın bir yolunu bulayım. Olmadı Ankara buluşmasına getiririm

Oraya yeni oyunlar ekledim

Duke3d
Destruction Derby
Heretic
Quake
Mortal Kombat
Mortal Kombat 3
Kings Quest 1
Sensible Soccer
Turrican 2
Sim City 2000
Wing Commander 2
Wing Commander Academy
Aces Over Europe
Aces Over Pacific

Zamanında yedeklediğim cd artık bozulmaya başlamış. (1995) Elime geçtikçe cd ye yazmışım sessionlar şeklinde.. son kayıt herhalde cdyi bozmuş. O yüzden yukarıda yazdığım oyunlardan çalışmayanlar çıkabilir.

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Temmuz 06, 2017, 09:00:49 ÖÖ »

Bende de paylaşıma hazır sistemler var ama eve geç gidiyor, evden erken çıkıyorum. Şu ana kadar fırsat bulamadım ama kolluyorum

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Temmuz 06, 2017, 09:20:01 ÖÖ »

Zamanında yedeklediğim cd artık bozulmaya başlamış. (1995) Elime geçtikçe cd ye yazmışım sessionlar şeklinde.. son kayıt herhalde cdyi bozmuş. O yüzden yukarıda yazdığım oyunlardan çalışmayanlar çıkabilir.

Arada CD/DVD'ye bir şeyler mi yazmak lazım acaba? Optik medyaya yazmanın verdiği tatmin hissi harici HDD'ye yazdığınızda alınamıyor. Ayrıca bir de CD kalemi ile güzelce yazar (Windows, Office vb şifreleri dahil!) ya da itinalı bir şekilde etiket yapıştırırdınız

* Asetat_FC.jpg (196.15 KB, 500x500 - Görüntüleme: 1304 kez.)
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Temmuz 06, 2017, 09:54:49 ÖÖ »

Alıntı sahibi: witchdoktor

Bu video ve bu kanal faydalı bir kaynak. Burada önerilen Sound Blaster uyumlu P1 sistem tarifi tek sistemim olsun diyenler için iyi bir seçenek olabilir.

Birden fazla sisteme sahip olunacaksa 384-486 veya P2/P3 sistem ile devam edilebilir. İlki dizüstü olabilir ama ikincisi 3DFX nedeniyle muhakkak masaüstü olmalı. Fiyat konusunda her zamanki gibi bir dalgalanma var. 486 dizüstünün maliyeti 50-500, P2 + 3DFX 'in maliyeti 200-500 arasında gidip geliyor.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Temmuz 06, 2017, 10:31:28 ÖÖ »

aslında commodore.gen.tr. bir cloud sistem kurup bütün dosyaları ona atıp paylaşım yapacaksın harika olur

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Temmuz 06, 2017, 11:27:45 ÖÖ »

Dün akşam Apple IIc'ye com port üzerinden disket/yazılım atayım dedim... Günümüz dizüstülerinde COM portu olmadığından Serial(Com)-USB çeviricileri denedim ama başarılı olamadım... Evde iki farklı marka olmasına rağmen birinde driver sorunu yaşadım, diğerinde ADTPro yazılımı görmedi...Dün zaten retro konusunda bir kabiliyetsizlik manzumesi yazdığımdan fazla uğraşmayıp yattım... ve MSDOS oyunlarını oynamanın dışında, biraz daha günümüze yakın USB/DVD sürücü vs. olan, ama üzerinde COM, Printer portu ve hatta SCSI portu olan dizüstü/bilgisayara sahipte olmak gerek... Bu akşam Allah kısmet ederse Eski P4 dizüstünde aynı işlemi deneyeceğim ve büyük ihtimalle sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum... (Not: belki de benim başarısızlığım ya da gözümden kaçan bir sorun...ama farklı dönem cihazara sahip olmak iyidir diye düşünüyorum).

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Temmuz 06, 2017, 11:35:22 ÖÖ »

Xp ve sonrası sıkıntılı win98 olan bir cihazda sorun çıkmıyor pek.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Temmuz 06, 2017, 11:37:18 ÖÖ »

Dün akşam Apple IIc'ye com port üzerinden disket/yazılım atayım dedim... Günümüz dizüstülerinde COM portu olmadığından Serial(Com)-USB çeviricileri denedim ama başarılı olamadım... Evde iki farklı marka olmasına rağmen birinde driver sorunu yaşadım, diğerinde ADTPro yazılımı görmedi...Dün zaten retro konusunda bir kabiliyetsizlik manzumesi yazdığımdan fazla uğraşmayıp yattım... ve MSDOS oyunlarını oynamanın dışında, biraz daha günümüze yakın USB/DVD sürücü vs. olan, ama üzerinde COM, Printer portu ve hatta SCSI portu olan dizüstü/bilgisayara sahipte olmak gerek... Bu akşam Allah kısmet ederse Eski P4 dizüstünde aynı işlemi deneyeceğim ve büyük ihtimalle sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum... (Not: belki de benim başarısızlığım ya da gözümden kaçan bir sorun...ama farklı dönem cihazara sahip olmak iyidir diye düşünüyorum).

Bende de usb-seri kablodan var. Windows üzerinde kesinlikle çalışmıyor. (XP-vista-7-8-10) Denemediğim windows kalmadı. Senelerdir Biryerlerde duruyordu. Geçen sene a600'e dosya aktarmam gerekti o dönemde tek bildiğim yöntem de Aexplorer ile seri kablo ile.

Neyse benim yöntemim de şöyle oldu. Ubuntu-mate kurulu masaüstü bilgisayara bu usb-seri kabloyu taktım ve tabiiki çalıştı . Aynı bilgisayara virtualbox ile windows xp kurdum. Virtualbox sanal makina ayarlarından seri port yönlendirmeleri de tamamlayıp Sanal xp'ye Aexplorer kurdum. Amiga ve pc tarafında ayarlamaları yaptım. Lazım olduğunda hala aynı yöntemle kullanıyorum.

Kablo da şunun aynısı Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial

« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2017, 11:41:34 ÖÖ Gönderen: cemkaan » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Temmuz 06, 2017, 11:39:27 ÖÖ »

@Cemkaan: bilgi için teşekkürler. O seviyede uğraşmadım...Bayağı sinir olmuştum zaten

@Commander64: Aynen... windows XP'li bir sistem transfer/günümüzle geçmiş arasında köprü açısından, el altında olması gerek diye düşünüyorum.

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Temmuz 06, 2017, 11:40:06 ÖÖ »

Alıntı sahibi: cemkaan
Bende de usb-seri kablodan var. Windows üzerinde kesinlikle çalışmıyor. (XP-vista-7-8-10) Denemediğim widows kalmadı. Senelerdir Biryerlerde duruyordu. Geçen sene a600'e dosya aktarmam gerekti o dönemde tek bildiğim yöntem de Aexplorer ile seri kablo ile.

Neyse benim yöntemim de şöyle oldu. Ubuntu-mate kurulu masaüstü bilgisayara bu usb-seri kabloyu taktım ve tabiiki çalıştı . Aynı bilgisayara virtualbox ile windows xp kurdum. Virtualbox sanal makinasaında seri port yönlendirmeleri de tamamlayıp Sanal xp'ye Aexplorer kurdum. Amiga ve pc tarafında ayarlamaları yaptım. Lazım olduğunda hala aynı yöntemle kullanıyorum.

Yöntemlere bak Kahkaha Kahkaha Kahkaha Retrocunun ne çilesi varmış arkadaş Kahkaha

Ben biraz daha "düz adamım" galiba. Ya disket/CD ile ya da CF ile veri taşıyorum. Windows 98SE'de doğru USB sürücülerini kurabilirsem USB'ye terfi edicem

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Temmuz 06, 2017, 11:43:49 ÖÖ »

Bende de usb-seri kablodan var. Windows üzerinde kesinlikle çalışmıyor. (XP-vista-7-8-10) Denemediğim widows kalmadı. Senelerdir Biryerlerde duruyordu. Geçen sene a600'e dosya aktarmam gerekti o dönemde tek bildiğim yöntem de Aexplorer ile seri kablo ile.

Neyse benim yöntemim de şöyle oldu. Ubuntu-mate kurulu masaüstü bilgisayara bu usb-seri kabloyu taktım ve tabiiki çalıştı . Aynı bilgisayara virtualbox ile windows xp kurdum. Virtualbox sanal makinasaında seri port yönlendirmeleri de tamamlayıp Sanal xp'ye Aexplorer kurdum. Amiga ve pc tarafında ayarlamaları yaptım. Lazım olduğunda hala aynı yöntemle kullanıyorum.

Yöntemlere bak Kahkaha Kahkaha Kahkaha Retrocunun ne çilesi varmış arkadaş Kahkaha

Ben biraz daha "düz adamım" galiba. Ya disket/CD ile ya da CF ile veri taşıyorum. Windows 98SE'de doğru USB sürücülerini kurabilirsem USB'ye terfi edicem

Amiga 600 de Compact flash olayına sonradan atıldım. Elimdeki cf kart ın pcmcia adaptörle uyumsuz olduğunu keşfetmem birkaç ay sonrasına rastlıyor Kahkaha

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Temmuz 06, 2017, 12:00:04 ÖS »

CD ye çekmemiş miyim? win98 HID driver diye arattırman lazım

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 35   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: