Dün akşam Apple IIc'ye com port üzerinden disket/yazılım atayım dedim... Günümüz dizüstülerinde COM portu olmadığından Serial(Com)-USB çeviricileri denedim ama başarılı olamadım... Evde iki farklı marka olmasına rağmen birinde driver sorunu yaşadım, diğerinde ADTPro yazılımı görmedi...Dün zaten retro konusunda bir kabiliyetsizlik manzumesi yazdığımdan fazla uğraşmayıp yattım... ve MSDOS oyunlarını oynamanın dışında, biraz daha günümüze yakın USB/DVD sürücü vs. olan, ama üzerinde COM, Printer portu ve hatta SCSI portu olan dizüstü/bilgisayara sahipte olmak gerek... Bu akşam Allah kısmet ederse Eski P4 dizüstünde aynı işlemi deneyeceğim ve büyük ihtimalle sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum... (Not: belki de benim başarısızlığım ya da gözümden kaçan bir sorun...ama farklı dönem cihazara sahip olmak iyidir diye düşünüyorum).
Bende de usb-seri kablodan var. Windows üzerinde kesinlikle çalışmıyor. (XP-vista-7-8-10) Denemediğim windows kalmadı. Senelerdir Biryerlerde duruyordu. Geçen sene a600'e dosya aktarmam gerekti o dönemde tek bildiğim yöntem de Aexplorer ile seri kablo ile.
Neyse benim yöntemim de şöyle oldu. Ubuntu-mate kurulu masaüstü bilgisayara bu usb-seri kabloyu taktım ve tabiiki çalıştı

. Aynı bilgisayara virtualbox ile windows xp kurdum. Virtualbox sanal makina ayarlarından seri port yönlendirmeleri de tamamlayıp Sanal xp'ye Aexplorer kurdum. Amiga ve pc tarafında ayarlamaları yaptım. Lazım olduğunda hala aynı yöntemle kullanıyorum.
Kablo da şunun aynısı Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial