Ben ilk ve son olarak ms-dos pcyi ortaokulda kullanmıştım. Hatta sınav bile oldum ms-dos üzerinden canlı test

Şimdi size danışmak istediğim MSDOS yerine Windows 95 çalışan bir pc toplasam sanırım dos tabanlı oyunlar çalışıyordu hatırladığım kadarıyla. Açıkçası DOSBOX ile kullanmak istemiyorum. Bu konuda nasıl bir cihaz toplamam gerek yardımcı olursanız sevinirim. Tabi bu sisteme CRT monitör (19" bir LG buldum) nasıl olur?
Kolay gelsin, eğlenceli bir yoldasınız

Bu başlıkta paylaşılan "Best MS-DOS Gaming Computer" videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca eminim commander64 ve appiah gibi daha bilgili arkadaşlarımız da sistem önerecektir, nacizane tecrübem şu şekilde:
Sisteminizi ya sadece MSDOS 6.22 ile ya da sadece Windows 98SE ile kurun. 98SE kurduğunuzda MSDOS uyumluluğu açısından hiç bir sorun yaşamayacaksınız ama yine de sadece MSDOS ayrı bir seçenek olarak dursun istiyorsanız:
1. C'ye MSDOS 6.22 kurun.
2. Sonra D'ye Windows 98SE kurun.
3. İşlem bittikten sonra boot ekranında (F8) son seçenek (Eski DOS sürümünüzü çalıştırın) ile C'deki MSDOS'u aktive edebilirsiniz. Etmezseniz D'deki 98SE açılır.
Donanım olarak P1 veya MMX'in üzerine çıkılması erken dönem MSDOS oyunları açısından önerilmiyor. Bu konudaki tek tecrübem ortaokuldayken, P2/P3 sistemlerinde MSDOS oyunlarını oynarken yaşadığım hız ve ram sorunlarıydı. Bazı kaynaklarda P2/P3 işlemcilerin hızlarının BIOS ekranında düşürülebildiği yazıyor, denemedim, deneyen olabilir.
İşlemciye karar verilirse gerisi çorap söküğü gibi gelir:
İşlemci (486/P1/P2/P3)
2D ekran kartı (S3 türevleri)
3.5 disket sürücü
Sound Blaster ses kartı (Pro, 16 vs.)
CD-ROM sürücü
Harddisk yerine CF kart
İşlemci olarak P2/P3 seçilirse 3DFX oyunları için bir 3DFX kartı (Voodoo vb.) da gerekecek. Ama ben 3DFX oyunları (Tomb Raider, Quake, NFS:SE, TOCA vb.) ile ilgilenmiyorum diyorsanız işlemciyi 486 veya P1 olarak seçin. Bu arada 3DFX yolunu seçerseniz kart size pahalıya mal olabilir.
Monitör olarak da arkadaşlara katılıyorum 14-15 inch daha iyi olur.