Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTürk Mucit Disksiz Bilgisayar İCAT ETMİŞ!
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türk Mucit Disksiz Bilgisayar İCAT ETMİŞ!  (Okunma Sayısı 9506 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 03, 2017, 17:05:01 ÖS »

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/347467/disksiz-bilgisayar-icat-eden-genc-girisimci

artık ne bişey söyleyebiliyorum, ne kızabiliyorum, ne gülebiliyorum.

Sustum Sustum Sustum Sustum Sustum Sustum Sustum Sustum

Vay bu ülkenin haline vay.

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
siber06
Uzman

8 bit is enough for me ;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2017, 17:33:32 ÖS »

Sözün bittiği yer, akıl tutulması... Bu da para aklama yöntemi olmuş

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2017, 19:44:02 ÖS »

Ledli ekmek dolabından sonra çıkan en büyük icat buymuş.
Ahlak ve vicdan eksik olunca herşey mümkün,
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2017, 23:19:06 ÖS »

Akademik makalelere, özellikle bitirme tezlerine bakın. Sadece makale/tez adını okumak ne kadar çakma iş olduğunu anlamak için yeterli. Ama bu olaylar sırf türkiyede değil en gelişmiş ülkeler dahil heryerde böyle (kendi kendilerini eleştiriyorlar zaten)

Böyle kişiler niye var? Şöyle bir örnek vereyim: Meslek yüksek okulunda elektronik ile ilgili birkaç derse giriyorum. Geçen sene 1.sınıf elektroniklere 1 dönem boyunca 3 tane direncin paralel eşdeğerini bulmasını öğretemedim. Bilerek ve isteyerek ne ders dinliyor ne de çalışıyorlar. Sonra da sınıf geçmeyi kendilerine hak görüyorlar. 1.si cahiller ama farkında değiller ve söylesem de inanmıyorlar. 2.si edepten yoksunlar, bilinçli ya da bilinçsiz.

Bunlara karşı bazı hocalarımız gerizekalılar deyip derslerini anlatıp geçiyorlar... kopya acındırma vb bu öğrenciler dersleri bir şekilde geçiyorlar. hak verilebilir çünkü gerçekten uğraşılacak tipler değiller. Ben ve diğer bazı hocalarımız da elimizdeki malzeme bu deyip uğraşıyoruz ve bu öğrencileri ciddi şekilde uğraştırıyoruz. Doğru tavırın bu olduğunu düşünüyorum. Meydanı böyle tiplere bırakmamak lazım.

Bu tiplerden ne yazık ki çok var. Ama bunların tekerine çomak sokup burunlarının sürtülmesini sağlamak hepimizin görevidir diye düşünüyorum. Hedefleri belli: Birşeyler yapıyormuş gibi gözüküp hak etmedikleri yerlere gelmek. Fırsat vermemek lazım böylelerine.

Use the brute force, Luke
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2017, 23:33:27 ÖS »

Mucitmiş, utanmadan haber yapıyorlar, maalesef halkımız da cahil, karşılarına böyle bir haber çıkınca vay be diyen kişilerin yüzdesi de epey yüksek. Bize düşen görevde bu tip haberleri youtube kanallarında doğrusuyla paylaşmak.

Milleti keriz yerine koyan bu kişilere fırsat vermemek lazım ama ne yaparsak yapalım halkımız cahil, lise mezunu gençlerimizin kafası bile surviordan başka bişeye çalışmıyor.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2017, 23:39:41 ÖS »

Disksiz bilgisayar adı yanlış konulmuş bir proje bence. Google amcadan araştırdım da bu muhabbet şuna benziyor Android telefona teamviewer kuran yüzlerce kişi aynı bilgisayarı kullanmak üzere hdd taşımayan bir bilgisayara livecd kurmuş gibi çalıştırıp işini görecek. Tek bilgisayar çalıştığı için de virus mirüs halt etmiş güvenlik max. Kısaca hikaye. Birilerinin cebi dolacak.

Mucit kelimesinin tdk karşılığı değiştirilmeli.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2017, 06:47:43 ÖÖ »

Tüh tüh tühler olsun ülkenin boşa harcanan kaynaklarına... Doktorası ne üzerine acaba arkadaşın?

Bir ara da "milli" internette arama şeysi çıkmıştı. Arka planı google olduğu anlaşılmıştı?

Ben bir de milli otomobilimizi bekliyorum...
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2017, 06:56:00 ÖÖ Gönderen: AmigaFUN » Logged

AmigaAmigaAmiga
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2017, 08:46:15 ÖÖ »

20-30 sene önce kullanılan IBM terminalleri vardı, yapılmışı vardı zaten, yeni bir şeymiş gibi heyecan yapmışlar.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2017, 09:09:58 ÖÖ »

Yok artık. Bile diyesi gelmiyor insanın..

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2017, 09:30:25 ÖÖ »

Bkz. Erke Dönergeci, 21.11.2006

https://eksisozluk.com/erke-donergeci--1621921
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2017, 10:03:08 ÖÖ »

Bir sorsak ya kendine Thin client nedir diye ?

Ben hiç şaşırmıyorum böyle haberlere. Mouse kullanabilen, mp3 dinleyebilen, tablet kullanabilen, iki tane form tasarlayan kendini yazılımcı ilan eden ilkokul öğrencilerini üstün zekalı diye haber yaparsan bunlar olur ve olacak. Bileniniz var mı bilmiyorum, elemanın biri de elektrik motoru ile çalışan pedalsız bisiklet üretmişti haberlere göre. Patentini almaya çalışıyordu. Üstüne üstlük Elektrikli bisikletler patlama yaptıktan sonra oluyor bu olay.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2017, 08:17:16 ÖÖ »

Halkımız bir şey bilmeyebilir; samimi olduğumuzu anlayabilmeleri için bilgilendirmek vatandaşlık görevimiz sayılır, eminim benimde bilmediğim çok şey var.[Eski konulardan]

Geçenlerde süper yandaş Abim telefona bakarak bana tüfütakın Parduş adlı işletim sistemini sistemi yaptığını söyledi. gülüyorum ama üzüldüğüm nokta ise abimin beni tanıyamamış olması.

spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2017, 09:41:47 ÖÖ »

Bu arada ben de fansız bilgisayar icat edicem ünite başına 5 dolar cepte kalır diye proje verdim kabul edildi, çaktırmayın 386, 486 topluyorum piyasadan.

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2017, 08:44:53 ÖÖ »

Det! Şikayet etmeyin bakim. Ülkemiz çok iyiye gidiyor. Harddisksiz yürüyen uçak gemisi yapıyoruz. Namlusuz, patlayıcısız, mermisiz top yapıyoruz. Ülkemiz uçuyor uçuyor... emarti karşim sen de ver oradan 8bit mehteri... ver mehteriii...

Şikayet yok. Devletimize milletimize hakaret etmeyin! Din düşmanı mısınız siz? Şşşt. Ağzınıza biber gazı sürerim ha!

Alper
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2017, 08:59:15 ÖÖ »

Disksiz çalışan bilgisayar, beyinsiz çalışan insan, izinsiz çalışan işçi... Say say bitmez memleketim icatlatı

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: