Bu konular gereksiz uzadı ve saçma sapan yerlere gelmeye başladı, artık daha fazla uzun uzadıya yazılar yazmak istemiyorum.
Laser mouse, DB23 ve FPGA sipariş etmiş olanlar, aşağıdaki mail adresime bir IBAN bilgisi geçerlerse ödemelerini yapayım, mümkünse verdiğim adrese göndersinler ürünleri, bu konu burada kapansın artık.
ilker@code-team.comAncak şu open source konusuna değinmeden edemeyeceğim.
Ben open source projeler yapacağım, herkese kaynak kodunu vereceğim falan demedim.
En az iki-üç defa yazdım, bu projelerin ileride ticari olma ihtimali var, bir gün satmaya kalkarsam, fırsatım olursa, onun, bunun, bir çinlinin gelip buradan kaynak kodunu alıp iki satır değiştirip bana rakip çıkmasını istemem. Bunu için haklarımı korumaya çalışıyorum.
Ha felsefeyi anlayamamış olanlar için açık açık yazayım;
Ben bilgiyi saklamıyorum, aha işte yaptığım herşey adım adım bu sayfalarda duruyor. Şemasından, fpga kodundaki tricklere kadar burada.
Bir kişi de çıksın desin ki, "İlker ben bunu yaptım, ama şurada takıldım, burayı nasıl yaptın?"
Kaynak kodu da gönderirim, saatlerce oturup anlatırım da, müsait ism buyur eder, burada bilgisayar başında, elimize alır lehimi havyayı, oturur bakarız, çözeriz. Ben kimseden bilgi saklamadım, o yönde bir niyetim de hiç olmadı, beni tanıyan tanır, bilen bilir.
Ha open source ile şunu bekliyorsanız, aynısını yapayım, tekniği ile hiç ilgilenmiyorum, bir enayi oturmuş yapmış, alıp yükleyeyim kullanayım, hatta bir de iki satırını da değiştireyip, başına kendi adımı yazayım, ben o kadar açık değilim, kusura bakmayın.
Kimseden elektronikçi olmasını, kodla ilgilenmesini tabiki beklemiyorum. Burada bu projelerin gelişmesine tanıklık edenlerede, okuyan, iki kelam laf edenlere, katkısı olanlara, bir kuruş beklentim olmadan projeleri sunmak için elimden geleni yapmaya çalıştım. Sanırım burada hata yaptım. Bunu beceremeyince kötü olan ben oldum.
Son olarak ben kimseye hırsız demedim, ama ikidir bunu sen dile getiriyorsun, insan en iyi kendini bilir diyeceğim.