Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSahibinden.com'da yaşadığım tuhaf olay
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sahibinden.com'da yaşadığım tuhaf olay  (Okunma Sayısı 19158 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 21, 2017, 15:15:32 ÖS »

olabilir belki TAKASSIZ.. PAZARLIKSIZ.. tanıdık geliyor

C64 ve A500 gerisi teferruat
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ağustos 21, 2017, 15:29:18 ÖS »

Benim anlamadigim parayi aliyiyor hesabina niye illa ki birsey gonderme ihtiyaci duyuyor.

Diyecek ki, "aynı gün 3 satış yaptım kargo şirketi hatalı kargolama yapmış malesef, farklı ürün alan diğer alıcılar da malı geri göndermek istemiyor ya da telefonlarıma cevap vermiyor"...

Bu şekilde elinde hurda vb ne kadar ıvır zıvır varsa temizleyecek...

Kargo teslim tutanağına veya herhangi bir mal taşıma irsaliyesine, teslim aldım diyerek imza attığınız an hiçbirşey iddia edemezsiniz.

İmza atmadan önce koliyi kargocunun yanında açıp kontrol etmeden asla almayın. Eğer eksik, kırık, hasarlı bir durum varsa tutanak tutturarak iade edin. Aksi halde paranız gider.

Çünkü imza attığınız alanda, kargoyu tam ve eksiksiz teslim aldım ibaresi yazılıdır

Muhtemelen satıcı, nasılsa koli içini kontrol etmeden imza atılıyor diyerek yollamıştır
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2017, 15:31:17 ÖS Gönderen: joker_ » Logged
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 21, 2017, 16:02:56 ÖS »

Benim anlamadigim parayi aliyiyor hesabina niye illa ki birsey gonderme ihtiyaci duyuyor.

Diyecek ki, "aynı gün 3 satış yaptım kargo şirketi hatalı kargolama yapmış malesef, farklı ürün alan diğer alıcılar da malı geri göndermek istemiyor ya da telefonlarıma cevap vermiyor"...

Bu şekilde elinde hurda vb ne kadar ıvır zıvır varsa temizleyecek...

Kargo teslim tutanağına veya herhangi bir mal taşıma irsaliyesine, teslim aldım diyerek imza attığınız an hiçbirşey iddia edemezsiniz.

İmza atmadan önce koliyi kargocunun yanında açıp kontrol etmeden asla almayın. Eğer eksik, kırık, hasarlı bir durum varsa tutanak tutturarak iade edin. Aksi halde paranız gider.

Çünkü imza attığınız alanda, kargoyu tam ve eksiksiz teslim aldım ibaresi yazılıdır

Muhtemelen satıcı, nasılsa koli içini kontrol etmeden imza atılıyor diyerek yollamıştır

Aynen abi doğru diyorsun. Yalnız MNG'den geldiyse kargo hiç almayın. Çünkü onlar, kontrol ettirmiyor.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ağustos 21, 2017, 16:07:08 ÖS »

Ancak ustatlar burada soyle bir durum var. Eft yapilmis oluyor. Gelen urunu kabul etmesek ne olur ki. Get ile degil sonucta
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2017, 18:30:49 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ağustos 21, 2017, 16:17:47 ÖS »

En güzeli şüphelendin mi almayacaksın
Forumda çoğunlukla fiyatlar uygun zaten. Tanıdık bildik bizim aileden birisinden almak varken haddinden fazla ucuz buram buram tuzak kokan bi cihaz için riske girmeye değmez bence.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ağustos 21, 2017, 22:15:58 ÖS »

Hakliymisim,

Satici adi gokhan karaman (kullandigi hesap emre ayan idi, kargolayan gokhan karaman).
Sahte hesap emre ayan
Banka hesap adi Ali imran
Telefon kaydi Ali Kenger

Bu isimlere denk gelirseniz alisveris yapmayin. Adamin ilanlarina bakarsaniz hurdaci oldugunu anlarsiniz. Yukaridaki Ilanda, snes satiyor. Snes filan hikaye tabi. Sahibinden.com a sikayette bulunuyorum bu sahisla ilgili.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ağustos 21, 2017, 23:29:08 ÖS »

Tesekkurler uyari icin

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ağustos 22, 2017, 00:13:38 ÖÖ »

"Ayan" soyadında bir sorun mu var acaba?.. Bu sabah sahibinden.com'daki 1351 mouse için Ayan soyadlı sahibine telefon açmıştım. Benden önce başkaları da sormuş, bekliyormuş, o yüzden satmadı önce, güzel davranış. Ama sonra arayıp kapalı arttırma usulü fiyatını arttırınca hiç olmadı...

Neyse, ben problemli, problem olasılıklı ve uyanık geçinen kişileri cepte PortoDB veritabanı programında bir alışveriş yapılmayacaklar tablosunda tutuyorum. Burada anlatılanlar gibi ortak tecrübeler yararlı oluyor, teşekkürler.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Selvibilgisayar
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 24, 2017, 00:26:19 ÖÖ »

Madem herkes anlatıyor bende anlatayım

4-5 yıl önce idi Beylikdüzünde bir iphone gördüm bir pazarlık ettim kartal dan çıktım beylikdüzüne geldim kişiyi ara ara telefonu açmıyor 2.5 saat vaktim geçti vs vs kişi telefonu açmıyor arkadaşın telefonundan aradım neden açmıyorsun der demez telefonu kapattı. Çok temiz sövdüm

Kanı bozuk insan vaktimi çaldı ve maddi zarar verdi bana
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 24, 2017, 10:22:23 ÖÖ »

Bende rastladığım bir olayı anlatayım.

Ben genelde elden alma dışında ürün almayı tercih etmem. Ürünleri mağazalardan görerek almayı tercih ederim. Ürünü almadan öncede iyice özelliklerini bilmek isterim. Ama bazı ürünleri mağazalarda tabiki bulmak imkanı olmuyor, mecburen internet sitelerine bakıyorsun.

Araba için geçenlerde 2 way alarm sıstemi arıyordum. Hiç bir dükkanda bulma imkanın olmadı. Bundan dolayı internet üzerinden alışveriş sitelerine baktım.

Satış sitelerinden birinde aynı satıcıya ait güzel ürünler gördüm.
Ürünler üst sınıf olduğu için fiyatlarıda yüksekti.

Aynı satıcının aynı ürünlerinin  başka bir alışveriş sitesinde de gördüm.
Ürünleri beğendiğim için İlanlarda tel olmamasına ragmen satıcının ilanlardaki isim , firma bilgisinden araştırarak firmanın adres ve tel bilgilerine internet üzerinden ulaştım. Firmanın kendi intenet sitesini buldum ve  sitesinde de aynı ürünler bulunmaktaydı.

Detaylı bilgi almak için sitede verilen telefonlardan ilk olarak sabit hatı aradım. Numara kullanılmıyor gibi bir bildirim aldım.

Sonra sitedeki cep numaralarından ilk verileni aradım. 4-5 kez aramama ragmen açan olmadı.

Diğer cep numarayı aradım. Onda da böyle bir numara kayıtlı değildir mesajı geldi.

Buradan satıcının sorunlu olduğu izlemini edindim.

Yaklaşık bir  on gün sonra  satıcın çalışıp cevap vermediği tek kalan numarayı tekrar aradım. Artık o numarada kullanılmıyordu.

Ama hala ürünler iki üç alışvveriş ilan sitesinde durmaya devam ediyordu. Firmanın da kendi sitesi duruyor.
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2017, 10:27:25 ÖÖ Gönderen: Gokhan Ozkan » Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: