Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bartop Arcade Cabinet Yapıyorum  (Okunma Sayısı 34271 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ejderfunk
Üye
**

Retro Manyağı

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 02, 2017, 20:10:54 ÖS »

Dostlarım projemde değişikliğe giderek daha uygun bir kombin yapmayı uygun gördüm ve artık, 21.5'' monitör ve Raspberry Pi 3 ile yola devam etmeye karar verdim.
Raspberry Pi 3 n11 üzerinden aldım 1 ay daha çinden beklemek istemiyordum zaten 20tl indirim kuponu sayesinde çinden sadece 15tl civarı fiyat farkı oldu. Yarın elime ulaşması lazım. ve artık herşey hazır durumda olacak. şu anki projemin görünümü şu şekilde:

Aliexpress ten spariş ettiklerim:
2 Adet Bat top joystick set GELDİ
4 ekstra happy button GELDİ
30mm ve 25mm delici matkap ucu GELDİ
3pin anahtarlı power girişi GELDİ
Ses kontrol ayarı YOLDA
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2017, 02:06:34 ÖÖ Gönderen: ejderfunk » Logged
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2017, 21:57:12 ÖS »

Öncelikle hoşgeldiniz. : )

Arcade kabin sistemlerinin forumda birçok paylaşımı var ve eminim bunları incelemeniz size birçok tecrübe ve nasıl/nereden başlayacağınızla ilgili birçok fikir verecektir. : )

Bartop kabini ileride bende yapacağım İnşaAllah.

Bu arada, nereden katılıyorsunuz acaba?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2017, 22:02:23 ÖS »

32" LCD mi olacak?

ejderfunk
Üye
**

Retro Manyağı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2017, 22:33:42 ÖS »

evet LCD HD TV
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2017, 23:12:39 ÖS »

Çok büyük...

Gözlerinizin arcade kabinin ekranına sadece 30-50 cm uzakta olacağını düşünürseniz

O boyuttaki LCD ekranlar ancak yeni nesil silahlı kabinlerde kullanılıyorlar. Onlar da 2-3m uzaktan oynandığı için.

İki oyunculu standart arcade kabinlerin genişliği 55-60 cm civarında olur.

Elbette bu ölçüler "kanun" değil ancak fikir sorduğunuz için belirtmek istedim, bu ölçüler 30-40 senenin estetik, ergonomik ve ekonomik tecrübeler ile oluşmuştur. Çok geniş ekranlar ve kontrol paneller görüntü olarak hem çirkin olur hem de çok yer kaplarlar.

Bir de modern LCD ekranlar doğal olarak geniş ekran tabir ettiğimiz 14:9 veya 16:9 ölçülerindedir. Bu kabinde MAME ile zamanın arcade oyunlarını oynayacaksanız bu oyunlar kabaca 4:3 aspect ratio olduklarından ekranın büyük bir kısmı kullanılmayacak demektir.

Uzun lafın kısası tavsiyem 4:3 19" bir ekran kullanmanız yolunda olacaktır ama elbette ki zevk meselesi, tercih size kalmış...

Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2017, 00:07:16 ÖÖ »

27'' ideal fakat bu bile büyük gelir zamanla. 27'' düşünün veya daha küçük boyutta bir lcd ekran makul olur.
ejderfunk
Üye
**

Retro Manyağı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2017, 00:12:50 ÖÖ »

Çok büyük...

Gözlerinizin arcade kabinin ekranına sadece 30-50 cm uzakta olacağını düşünürseniz

O boyuttaki LCD ekranlar ancak yeni nesil silahlı kabinlerde kullanılıyorlar. Onlar da 2-3m uzaktan oynandığı için.

İki oyunculu standart arcade kabinlerin genişliği 55-60 cm civarında olur.

Elbette bu ölçüler "kanun" değil ancak fikir sorduğunuz için belirtmek istedim, bu ölçüler 30-40 senenin estetik, ergonomik ve ekonomik tecrübeler ile oluşmuştur. Çok geniş ekranlar ve kontrol paneller görüntü olarak hem çirkin olur hem de çok yer kaplarlar.

Bir de modern LCD ekranlar doğal olarak geniş ekran tabir ettiğimiz 14:9 veya 16:9 ölçülerindedir. Bu kabinde MAME ile zamanın arcade oyunlarını oynayacaksanız bu oyunlar kabaca 4:3 aspect ratio olduklarından ekranın büyük bir kısmı kullanılmayacak demektir.

Uzun lafın kısası tavsiyem 4:3 19" bir ekran kullanmanız yolunda olacaktır ama elbette ki zevk meselesi, tercih size kalmış...

öncelikle görüş ve tavsiyeler için çok teşekkürler. Ama ben bu sistemi sadece retro değil örn:MKX tekken 7 vs gibi dövüş oyunları içinde düşünüyorum onun için ekranı büyük ve 16:9 istiyorum ama 32 inch boyutunu biraz düşürebilirim belki. Sketchup ta 60cm yükseklik ve 80cm genişlikte şöyle bişey çıktı.

*  (92.04 KB, 1069x875 - Görüntüleme: 1533 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2017, 00:15:05 ÖÖ Gönderen: ejderfunk » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2017, 00:53:34 ÖÖ »

Hmm Tekken 7, MK X diyorsanız ben sözü daha "modern" kabin yapan üstadlardan @Hurşit arkadaşımıza bırakayım

Son taito vewlix arcade kabin projesi müthiş...

Bkz: http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13852.0

Bu tarz modern oyunlar ve kabinler beni aşiyor

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2017, 12:35:59 ÖS »

Hmm Tekken 7, MK X diyorsanız ben sözü daha "modern" kabin yapan üstadlardan @Hurşit arkadaşımıza bırakayım

İlgi alanına girmiyor diyelim
Yoksa igilensen en babasını yapıp hepimizin ağzının suyunu akıtırsın
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2017, 13:39:51 ÖS »

Bartop için en fazla ben de 24" wide önereceğim.
Dinamik kontrast falan siyahı çok iyi bir model tercih ederseniz de 4:3 oyunlarda siyah bar'lardan sızacak olası ışıktan kaçınmış olursunuz olabildiğince.

Ayrıca amerikayı yeniden keşfetmektense online bulabileceğiniz onlarca bartop planlarını kendinize göre uyarlamanız daha makul sonuçlar verebilir.
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2017, 13:41:28 ÖS Gönderen: varol » Logged
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2017, 15:49:11 ÖS »

Estağfurullah abi senin eline su dökemeyiz.

Bu arada arkadaşlar doğru söylemişler. Bartop kabin için 32 '' çok büyük olur.
Taito Vewlix 32 kullanıyor. O kadar küçük bir kabin için daha ufak monitörler tercih edilmeli bence de.

Eğer HD oyunlar oynayacaksınız kesinlikle 16:9 bir monitör kullanmanız gerekir.
Diğer arcade oyunlar 4:3 olduğu için biraz gözü rahatsız edecektir fakat onunda çözümü çok basit. Emulasyonlarda Bezel kullanırsanız, gözünüz rahatsız olmayacaktır. Bezel kullanımı ile alakalı bir paylaşım ilerleyen günlerde yapacağım.
Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2017, 17:16:20 ÖS »

Sol ve sağ tarafta oyunun cover'ı oluyor bezel'de. Ben de böyle oynuyorum 4:3 oyunları.
ejderfunk
Üye
**

Retro Manyağı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2017, 20:42:27 ÖS »

ben hyperspin vs kullanmıyorum dolayısıyla her emulator de aspech ratio yu strech yapıyorum tam ekran oluyor ben öyle siyah banları sefmiyorum orjinalliği bozsa dahi uzatıyorum oyunu
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2017, 09:45:06 ÖÖ »

32" de full ekran mame oyunları çamur gibi görüntü olur. Ayrıca yavuzg'nin de belirttiği gibi, 30-40cm mesafeden bakacağınızdan dolayı gözleri aşırı yoracaktır.

Benim kabinde 23" (63 ekran) televizyon var, 55 ekran ile değiştirmeyi düşünüyorum.
ejderfunk
Üye
**

Retro Manyağı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2017, 17:40:19 ÖS »

tekrar merhaba dostlarım an itibariyle joystick ve button seti elime ulaştı çinli arkadaşlara çok teşekkürler Kahkaha çok sağlam paketleyip eksiksiz yollamışlar. Konuyu editledim farklı bir yol izleyeceğim şu an.
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: