Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC64TPC (C64'ü PC'ye Bağlar)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64TPC (C64'ü PC'ye Bağlar)  (Okunma Sayısı 113295 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 04, 2008, 20:30:04 ÖS »

Bence turkce bir kelime kullanmiyalim dicem yanlis anlasilicak simdi ...
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Şubat 04, 2008, 20:33:49 ÖS »

Bence güzel fikir,yıllardır her donanımın yabancı ismi varken,hatta bakıp bakıp "ya şu fransızlar retro olaylarına nası önem veriyolar" falan diye düşündüğümüze göre bence bu cihaz için de yabancı ülkelerdeki elemanlar "vay bee Türk yapmış "falan desinler biraz.

Gurur verici  ...

Bir garip COMMODORE fanatiği...
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Şubat 04, 2008, 21:43:09 ÖS »

Turkce isim kullanilirken yabancilarin kolay soyleyebilecegi bir kelime olmasina, ve yabancilar tarafindan okunurken yabanci bir dildeki bir kelime ile eslesmeyecek birsey olmasina dikkat etmek iyi olabilir diye dusunuyorum. Ornegin devilish'in onerilerinde "dost-pc64" boyle kolay soylenebilen bir isim olabilir.
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Şubat 04, 2008, 22:17:17 ÖS »

Madcat'in vakti zamanında linux için kodladığı media player programının adı "Sinek" idi mesela. Gerçi madcat'in daha orijinal isimli programları da vardı ama karıştırmayalım şimdi onları. Kahkaha

"Sinek" ayarında isimler bulunabilir. Yani illaki bir haşerat ismi olması gerekmez ama Türkçe ve nightlord'un da belirttiği gibi, yabancıların da telaffuz etmekte zorlanmayacağı bir kelime olmalı derim ben de.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Şubat 04, 2008, 22:33:55 ÖS »

Türkçe isim konusunda, konuyla ilgili görüşümü "yalnızca bir gözlem" olarak aktarmaya çalışacağım. Normalde oldukça milliyetçi bir insanımdır. Ancak dediğim gibi senelerdir yaptığım gözlemler sonucu bu konuda bir sonuca vardım.

Yıllardır scene demolarında birçok milliyetçi slogan, bayrak v.s. gördüm. Türkler de bunu defalarca kullandı introlarda/demolarda. Halihazırda benim yayınlanmayı bekleyen Türk Bayraklı bir ürünüm bile var (gerçi onun durumu biraz özel). Ancak ne var ki ben demolarda Türk Bayrağı kullanmanın (ya da diğer milliyetçi unsurlarımızı, isimleri, sloganları) dünyada pozitif bir tepki ya da reklam olacağına inanmıyorum. Yıllardır demolarda gözümün önünde birçok yabancı ülkenin bayrağı dalgalandı, birçok anlamadığım Almanca, İtalyanca, İsveç, Norveç dillerinde sloganlar gördüm v.s. Bunların hiçbiri o ülkeye karşı benim hislerimde ne olumlu ne olumsuz bir değişiklik yaratmadı. Hatta ingilizce desteği olan programların about pencerelerinde gördüğüm çevrilmemiş en ufak bir kelime bile bende "yoksa küfür mü etti?" hissi uyandırdı bu güne kadar (bu işin şakası tabii ki).

Ne var ki Yunanistan'da ASD (Andromeda Software Development) isminde bir grup ortaya çıktı. O güne kadar Yunanistan'da bir scene olduğundan bile haberim yoktu. Adamlar Dünyayı çalkaladılar, tüm büyük grupları bir bir alt ettiler, partilerde birincilikler aldılar. Ne oldu? Yunanlı scenerlara inanılmaz bir saygım oluştu. Kendileriyle internet üzerinden tanıştım, tebrik ettim, sohbet ettim v.s. Demolarında ise Yunanistan ile ilgili hiçbir öğe gözüme çarpmadı. Kullanmış olabilirler, gayet de doğaldır kullanmaları ama ben farketmediğime göre buna ağırlık vermedikleri ortada.

Kısacası gözüme sokulan onca Alman, Hollanda, Rus bayrağını kenara itip (PC platformunda) Yunanlı bir grubun fanı oldum çıktım. Sonra diğer Yunanlı scenerları araştırdım (örnek Optimus). İnanın zaten herhangi bir problemim olmayan ve 2 kere ülkelerini ziyaret ettiğim Yunanlıları bu grubun "kaliteli" demoları sayesinde daha çok sevdim.

Yani önemli olan ürünün kalitesi. Bu bir demo, bir donanım, bir şarkı ya da bir film olabilir. Yeter ki ülkemizi temsil etmek için "kaliteli" olsun. İsmin Türkçe olması bu ürüne çok büyük bir zarar getirmez, hele ki Nightlord'un dediklerine dikkat ettiğiniz sürece. Ancak ben bu ürünün potansiyeline güveniyorum ve Dünya'da başarılı olacağını düşünüyorum. Ürünün adını siz alakasız bir şekilde "California Dream" bile koysanız, yapanların Türk olduğu tüm Dünya'da bilinecektir. Yeter ki dediğim gibi ürün kaliteli ve başarılı olsun.

Son bir örnek Arçelik-Beko olayıdır. Arçelik ile Beko arasındaki farkı bilen var mı? (Nightlord? ) Aslında bir fark yok. Sadece Arçelik'in İngilizler tarafından Arse Lick (kıç yalamak) şeklinde okunmasının ve bu yüzden Dünya'ya bu ürünün Beko ismiyle açılmak zorunda kalmasının dışında.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Şubat 04, 2008, 22:55:51 ÖS »

Sonra diğer Yunanlı scenerları araştırdım (örnek Optimus).

Birden hatırlayamadım. Bu Optimus'un ürünlerini hangi scene'de görebiliyoruz? 

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2008, 22:58:41 ÖS »

Skate, scener değilim ama tecrübelerini ve düşüncelerini çok güzel paylaşmış ve dile getirmişsin.Üstüne söylenebilecek pek fazla bişey bulamıyorum.

nightlord, açıkcası Türkçe bir isim önerisini ortaya atan kişi ben olmama rağmen önerdiğim isimlerde Türkçe karakter olmamasına dikkat ettim.Hepinizinde anladığı gibi mecburi bir çelişki bu. Dost, kelimesi heralde başka bir dilde kötü bir anlam ifade etmiyordur ??

Açıkcası önerdiğim isimlerden en çok benimde hoşuma gidenlerdendi  Dost PC 64.Diğer arkadaşlarda güzel öneriler sunduktan sonra aeymur artık son kararı verecek kişi.

Şimdiden merakla beklemekteyim.Hayırlısı Dostlar..

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2008, 23:06:47 ÖS »

@Alcofribas:
Optimus'un yayınladığı ürünlerin listesi:
http://www.pouet.net/lists.php?which=8

Kendisi şu anda askerde. Dönmek üzereydi. Dönmüş bile olabilir. PC, Amstrad CPC, GP2X gibi birçok platformda başarılı çalışmaları vardır kendisinin. Hatta Commodore 64'e bile ucundan el attı.

@DevilisH: DostPC64 bence de güzel bir isim. Şu an için aklıma gelen daha iyi bir isim de yok. Benim amacım "Türkçe isim kullanımını engellemek" gibi saçma bir amaç değil. Sadece gözlemlerimi aktarmaktan ibaret. Son mesajından senin de beni yanlış anlamadığını hissettim.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2008, 23:10:07 ÖS »

CPC'den takip ediyordum zaten kendisini. Ama diğer platformlarla da bu kadar ilgilendiğini bilmiyordum.

aeymur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Şubat 05, 2008, 03:11:06 ÖÖ »

Diğer arkadaşlarda güzel öneriler sunduktan sonra aeymur artık son kararı verecek kişi.
Böyle düşünmeyin, aramızda bir oylama yapıp öyle seçeriz. Benim de herkez gibi bir oyum olur. Sadece tasarımcı imtiyazı olarak muhtemelen kullanmayacağım veto hakkım saklı kalsın. Oylamadan bir haşere adı falan çıkarsa diye Şaka yapıyorum Alp

DevilisH arkadaşımızın DostPC64'ünün, Dost64 şeklinde kısa sürümünü de düşünelim derim. Bir de Ege64 geldi aklıma.

DevilisH'den başka kimse öneride bulunmamış. Haydi arkadaşlar atış serbest... Skate, Nightlord hadi...

Not: Siz de teklifleri farklı renkte yazın da gözden kaçma durumu olmasın.

C64TPC|Dingoo A-330
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Şubat 05, 2008, 03:27:19 ÖÖ »

aeymur, sen ne güzel insansın ki kendin tasarladığın bir ürünün isim koyma hakkını bile foruma devredebiliyorsun.Bir veto hakkıyla yetinebiliyorsun.Seni gerçekten tebrik ederim.

İsim konusuna gelince aeymur, önerdiğim dokuz isminde sonunun hep PC 64 ile bitmesinin tek sebebi PC - C64 iletişimini,paylaşımını isminde hissettirmekti.O yüzden hep isimlerin sonuna PC 64 ekledim.Hatta kırmızı ve mavi rengi özellikle seçtim.Commodore logosunun renklerini yansıtsın diye.Yanlış anlama olmasın DOST 64 'ü eleştirmek değil niyetim.Sadece neden PC 64 bunu açıklamak. Tabii seçim tüm üyelerin.

Açıkcası ben isim bulma olayında bir çok arkadaşımın öneriler sunacağını düşünürken biraz hüsrana uğradım.Bu konuda üye arkadaşları aktif olmaya davet ediyorum.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 05, 2008, 05:06:03 ÖÖ »

Tabii seçim tüm üyelerin.

niye tum uyelerin abi, bence secim aeymur'un hakkidir. Adam o kadar ugrasmis yapmis etmis.

benim sahsi gorusum DOST64'te DOSTPC64'te guzel isimler. isim bulma konusunda cok iddiali olmadigimdan ben herhangi bir oneri sunmuyorum zaten guzel isimler ortada, aeymur bunlardan kafasina uyan bir tanesini sececektir.

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Şubat 05, 2008, 05:35:27 ÖÖ »

Canım kardeşim Eğer daha yukarıda yazılanları okuyupta bunu yazdıysan oltana nasıl balıklama atlıyorum  bak ve gör 

Bende ilk mesajlarımda zaten son karar aeymur'un dedim.O'da kendi dedi, seçimi foruma  bırakıyorum diye.Kabak bize mi patladı yani Ney

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Şubat 05, 2008, 06:18:11 ÖÖ »

abi pardon hepsini okumamisim ... o zaman kabak aeymurun basina patlasin, aeymur secimi niye tum uyelere biraktin bakiyim ?

saka bir yana, kisisel tecrubelerime dayanarak soyluyorum, isim koyma gibi durumlarda her zaman icin bir kisi son karar verici olmalidir. yoksa herkes hemfikir olana kadar is cok uzuyor. buradada en maktikli 'son adam' aeymur'dur diye dusundum, yinede tabi kendisi bilir.

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Şubat 05, 2008, 06:34:08 ÖÖ »

Sorun değil kardeşim.Olur böyle vakalar.Ayrıca sana tamamen katılarak, ilk mesajımda belirttiğim gibi seçimi hala aeymur'un yapmasını isterim.Yoksa bu güzel ürünün adı her an LW3D PC 64 olabilir 

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: