Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış
Sayfa: 1 ... 36 37 [38] 39   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış  (Okunma Sayısı 273064 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #555 : Nisan 20, 2020, 08:09:17 ÖÖ »

Şu dönemde yurtdışına para çıkmasın modunun oyun konsollarına yansımış hali almayınca yaşamı etkileyecek ürünler değil kendi açımdan çok takmıyorum iyimser düşünürsek çok mantıklı geliyor. Eleştirilir ve ben eliştiririm o kısmı ayrı tabiki.

Hocam saçma sapan inşaat projelerine vs saçtığımız milyarlarca doları görmesem, saçmalığın daniskası olan şehir hastanesinde çalışmasam ve bu tarz vergilerin süreç bittiğinde geri azaltılacağını bilsem hiç içim yanmaz. 43 yıllık yaşamımda "birilerinin işini görmeye yarayacak uygulamalar" dışında hiçbir vergiyi azalttıklarını görmedim.
Pek oyun oynayan birisi değilim ama insanı enayi yerine koyan uygulamalara da sinir olmamak mümkün değil.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #556 : Nisan 22, 2020, 10:32:18 ÖÖ »

Benim merak ettiğim PS5'e parası yetmeyen milenyal gençliğin 2021 erken seçimlerinde kime oy vereceği.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #557 : Nisan 22, 2020, 12:09:17 ÖS »

Ben de uygulanan bu vergilerin insafsızca olduğunu düşünüyorum. %50 vergi gibi bir uygulamayı günümüzde medeniyetin biraz kıyısından geçen ülkelerde göremezsiniz. Ben kendi adıma bir yönetici, bir bakan vs. olsam, kendi vatandaşıma böyle bir vergi uygulanacağını söylemekten ya da yurtdışındaki dostun düşmanın böyle birşeyi bilmesi ihtimalinden bile utanç duyardım.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #558 : Nisan 22, 2020, 12:43:10 ÖS »

Devletten maske almak için bile cep telefonuna mesaj gönderilen bir sistemde cep telefonu satışından alınan vergi bana ilginç geliyor. en azından alım gücü düşük olanlar için 2000 liranın altındaki çep telefonlarından hiç vergi alınmasın.

Bir de GOV.TR ile biten sitelere giriş için internet paketi aboneliği gerekmesin, bazı resmi başvurular mecburen internet üzerinden yapılıyor.
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2020, 12:56:27 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #559 : Nisan 22, 2020, 16:12:06 ÖS »

Devletten maske almak için bile cep telefonuna mesaj gönderilen bir sistemde cep telefonu satışından alınan vergi bana ilginç geliyor. en azından alım gücü düşük olanlar için 2000 liranın altındaki çep telefonlarından hiç vergi alınmasın.

Bir de GOV.TR ile biten sitelere giriş için internet paketi aboneliği gerekmesin, bazı resmi başvurular mecburen internet üzerinden yapılıyor.

Yerlisi var, Vestel Venüs alın.

Dermişim.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #560 : Nisan 22, 2020, 23:18:50 ÖS »

Sıkı durun ekonomi şahlandı uçuyoruz, yoksa siz hala yerde misiniz
daha çok beklersiniz diyordu birileri bir kırılma noktası var ki Allah göstermesin ya çok kötü kırılacak yada verginin vergisinin vergileri yeni nur topu gibi gelmeye devam edecek...

this is amiga speaking.
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #561 : Nisan 28, 2020, 10:15:00 ÖÖ »

yurtdışından yakın zamanda gönderi alan var mı? son bir hafta içinde mesela.

bugün kırmızı hat filan birşeyler okudum tam da anlamadım.

biraz havaleli birşeyler sipariş edecektim Çin'den.

beklemeye gerek var mı merak ettim.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #562 : Nisan 28, 2020, 16:45:57 ÖS »

yurtdışından yakın zamanda gönderi alan var mı? son bir hafta içinde mesela.

bugün kırmızı hat filan birşeyler okudum tam da anlamadım.

biraz havaleli birşeyler sipariş edecektim Çin'den.

beklemeye gerek var mı merak ettim.

Son bir aydır sınırı geçip ulaşan hiçbirşey olmadı beklediğim birkaç paket var..

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #563 : Nisan 28, 2020, 18:13:16 ÖS »

ilki şubat 17 sonrası 26 Martla devam eden 9 tane kimi ufak kimi büyük parça siparişi vermişim. Hiç birinden ses yok.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #564 : Nisan 28, 2020, 22:18:18 ÖS »

Tam mesajı attıktan sonra Aliexpressten aldığım bir ürün (direnc, kondansatör paketi) PTT kargo tarafından teslim edildi..36 TL vergi kestiler ama burada bulamadığım ürünler olduğu için çok dert etmedim. Her paketin direkt geldiği günlerin kıymetini bilememişiz.

Bundan sonra kriz vs bitse bile diğer her vergide olduğu gibi kalkmaz artık bu beş liralık mala beş lira vergi uygulaması.

Not: Siparişi 3.5 hsfta önce vermiştim
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #565 : Nisan 29, 2020, 05:11:54 ÖÖ »

paket kaba bir paketmiydi? Vergiyi artık kutunun büyüklüğüne göre kesiyorlar gibime geliyor... Küçük paketler 21 TL, biraz büyükler 36, 50cm civarında ayrıtı olanlar 60 TL civarı gibi..

Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #566 : Nisan 29, 2020, 07:41:31 ÖÖ »

Tam mesajı attıktan sonra Aliexpressten aldığım bir ürün (direnc, kondansatör paketi) PTT kargo tarafından teslim edildi..36 TL vergi kestiler ama burada bulamadığım ürünler olduğu için çok dert etmedim. Her paketin direkt geldiği günlerin kıymetini bilememişiz.

Bundan sonra kriz vs bitse bile diğer her vergide olduğu gibi kalkmaz artık bu beş liralık mala beş lira vergi uygulaması.

Not: Siparişi 3.5 hsfta önce vermiştim

valla üstad ben de mecburen Aliexpress'ten aldım kondsatör falan en azından kargo bedavaydı. Çünkü diğer baktığım siteler kargo için 14-20€ arası istiyorlardı.
10€ luk malzeme alıyorsun 20€ kargo üstüne de gümrük veriyorsun şaka gibi ama tabi yapacak birşey yok çünkü burda bulunmuyor.
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #567 : Nisan 29, 2020, 08:59:20 ÖÖ »

paket kaba bir paketmiydi? Vergiyi artık kutunun büyüklüğüne göre kesiyorlar gibime geliyor... Küçük paketler 21 TL, biraz büyükler 36, 50cm civarında ayrıtı olanlar 60 TL civarı gibi..

Evet toplamda 25cmx20cmx20cm gibi bir hacim kaplarlar.
Bana da cüsse vergide etkili gibi geliyor.

En azından postada öyle.
Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #568 : Nisan 29, 2020, 09:37:26 ÖÖ »

Evet toplamda 25cmx20cmx20cm gibi bir hacim kaplarlar.
Bana da cüsse vergide etkili gibi geliyor.

En azından postada öyle.

umarım bu günleri de arayacağımız zamanlar gelmez
malum her gelen yeni yasa öncekini aratıyor
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #569 : Nisan 29, 2020, 10:33:45 ÖÖ »

Bireysel paket komple yasak gibi bir şey olabilir ileride.

Sadece mektup, evrak ve posta kartı alınabilir derlerse kim ne yapabilir?
Sayfa: 1 ... 36 37 [38] 39   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: