@skate: harika bir yazi olmus bu
Bu tarihin bir sekilde yakalanmasi (capture edilmesi) gerekiyor. Ozellikle partilerin yapim asamalari cok ilginc deneyimler. NS06'da aslinda bu asamalari mrr ile beraber videoya cekip belgesel hazirlamayi dusunmustuk. "making of nightshift" tadinda. Sonra bu mumkun olamadi. O yuzden ben plazmanin ikinci sayisinda yayinlanan, "Uzun cubugun Hikayesi: NS07" cizgi romanini hazirlamistim

nightlord dışında anlatan biri varmı ?
birkac mesaj once skate'in de belirttigi gibi yuzlerce olmasa da bu konuda cok caba sarfeden bir grup insan var. plazma, adp(link sayfanin tepesinde), mathman'in blogu, hades'in c64 turkiye dergisi, daima genc'in roportajlari vs su an aklima gelen ilk ornekler. aslinda forumlarin threadlerinde de bir suru ogretici bilgi daginik bir durumda duruyor ama o bilgilere ulasmak biraz daha zor
vigo usta sen hiç birine bişey öğrettinmi ? benmi denk gelmedim.
sen denk gelmemissin

mesela ben pek cok seyi vigo'dan ogrendim hala da ogreniyorum.
@skate, bugün çıkması lazım değilmiydi bu plazmanın

HEheheh

Yeni gördüm night'ın mesajını, 200 sayfa diyor ya, 185 sayfa "editörden" var herhalde

evet gecikme icin plazma editorleri olarak ozur diliyoruz. ama 4-5 gun daha beklediginize degecek.

@arda: sen benim cenemin dusuk oldugunu mu ima etmeye calisiyorsun bakayim

Keserim bak speccy kosesini dergiden (eli masali editor) ;P
Bu arada tarihceyi okurken 7d4 bolumune gelince tekrar o ilk heyecani yasadim

Benim icin gelmis gecmis en guzel partiydi 7d4. zevkten mutluluktan ve heyecandan cosmustum. Hala su satirlari yazarken bile o muhtesem haftasonunun heyecani icimi titretiyor. yillardir adini duydugum butun scenerlarla ilk tanismamiz ve sanki yillardir kankaymisiz gibi muhabbet etmemiz ahhh ah. kendi yaptigim bir demoyu ilk defa karanlikta projektorden izlemek ve insanlarin verdigi tepkilere bakmak. Biri bana scener olmanin ne oldugunu sordugunda ilk aklima gelen 5-10 "tepe noktasi an" var hayatimda. O anlarda hissetiklerim benim icin "scener olmak nedir" sorusunun cevabini olusturuyor. Bunlar cok cok kisa anlik deneyimler ve kelimelere dokulmesi imkansiz anlar. 7d4 benim icin bu anlarin en onemli 3-4 tanesine ev sahipligi yapmisti. Bana o anlari yasattiklari icin 7dx organizatorlerine yeteri kadar tesekkur edebilmem hayatim boyunca mumkun olamayacak.