Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneTürkiye'de scene partilerinin yakın tarihçesi
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de scene partilerinin yakın tarihçesi  (Okunma Sayısı 18910 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2008, 00:17:43 ÖÖ »

@skate, bugün çıkması lazım değilmiydi bu plazmanın HEheheh

Yeni gördüm night'ın mesajını, 200 sayfa diyor ya, 185 sayfa "editörden" var herhalde
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 00:28:02 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2008, 02:33:09 ÖÖ »

@skate: harika bir yazi olmus bu

Bu tarihin bir sekilde yakalanmasi (capture edilmesi) gerekiyor. Ozellikle partilerin yapim asamalari cok ilginc deneyimler. NS06'da aslinda bu asamalari mrr ile beraber videoya cekip belgesel hazirlamayi dusunmustuk. "making of nightshift" tadinda. Sonra bu mumkun olamadi. O yuzden ben plazmanin ikinci sayisinda yayinlanan, "Uzun cubugun Hikayesi: NS07" cizgi romanini hazirlamistim

nightlord dışında anlatan biri varmı ?

birkac mesaj once skate'in de belirttigi gibi yuzlerce olmasa da bu konuda cok caba sarfeden bir grup insan var. plazma, adp(link sayfanin tepesinde), mathman'in blogu, hades'in c64 turkiye dergisi, daima genc'in roportajlari vs su an aklima gelen ilk ornekler. aslinda forumlarin threadlerinde de bir suru ogretici bilgi daginik bir durumda duruyor ama o bilgilere ulasmak biraz daha zor

vigo usta sen hiç birine bişey öğrettinmi ? benmi denk gelmedim.

sen denk gelmemissin mesela ben pek cok seyi vigo'dan ogrendim hala da ogreniyorum.

@skate, bugün çıkması lazım değilmiydi bu plazmanın HEheheh

Yeni gördüm night'ın mesajını, 200 sayfa diyor ya, 185 sayfa "editörden" var herhalde

evet gecikme icin plazma editorleri olarak ozur diliyoruz. ama 4-5 gun daha beklediginize degecek.

@arda: sen benim cenemin dusuk oldugunu mu ima etmeye calisiyorsun bakayim Kahkaha Keserim bak speccy kosesini dergiden (eli masali editor) ;P

Bu arada tarihceyi okurken 7d4 bolumune gelince tekrar o ilk heyecani yasadim Benim icin gelmis gecmis en guzel partiydi 7d4. zevkten mutluluktan ve heyecandan cosmustum. Hala su satirlari yazarken bile o muhtesem haftasonunun heyecani icimi titretiyor. yillardir adini duydugum butun scenerlarla ilk tanismamiz ve sanki yillardir kankaymisiz gibi muhabbet etmemiz ahhh ah. kendi yaptigim bir demoyu ilk defa karanlikta projektorden izlemek ve insanlarin verdigi tepkilere bakmak. Biri bana scener olmanin ne oldugunu sordugunda ilk aklima gelen 5-10 "tepe noktasi an" var hayatimda. O anlarda hissetiklerim benim icin "scener olmak nedir" sorusunun cevabini olusturuyor. Bunlar cok cok kisa anlik deneyimler ve kelimelere dokulmesi imkansiz anlar. 7d4 benim icin bu anlarin en onemli 3-4 tanesine ev sahipligi yapmisti. Bana o anlari yasattiklari icin 7dx organizatorlerine yeteri kadar tesekkur edebilmem hayatim boyunca mumkun olamayacak.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 02:48:50 ÖÖ Gönderen: nightlord » Logged
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2008, 03:39:40 ÖÖ »

öhe, ahem.. Heheh belkide benim köşemi kaldırman derginin yararına olacaktır : ))))

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2008, 03:46:54 ÖÖ »

olur mu abi! senin koseni dergiden kaldirirsam derginin "Chuntey"i bozulur
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2008, 10:20:35 ÖÖ »

Partiler retro,scene,computing ve geyigin doruga ciktigi yerler o yuzden sonuna kadar yasamak lazim imkanlar el verdigince.Yani evli arkadaslar,hastasi olanlar cumartesi calisanlar vs vs vs OK ama diger arkadaslarin cumartesi girip pazar aksami cikmasini umit etmisimdir hep.Ayrica parti mekaninda size ayrilan masayi zarar vermemek kosuluyla istediginiz gibi kullanin biz parti mekanlarina emanetmis gibi davraniyoruz.Gelin noteboogunuzu kurun , yanina 2+1 kolon baglayin verin sid music'i bam gum calsin , ne biliyim atari2600 getirin baglayin 37ekran TV'ye takilin.Yani 2gun bıyunca parti alaninda yasayin...
Gaza geldim Vigo abi nolur yap su partiyi beaaaaa   tamam bu sefer daha amator olsun daha az yukunuz olsun ama yapin
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2008, 11:04:13 ÖÖ »

Çok güzel bir yazı olmuş...Eline sağlık skate...

Teknoloji TV'nin sponsor olduğu demo parti bence oldukça etkili olmuştu. Şöyle ki, Trabzonda çok sevdiğim ve 90'lı yıllarda, arada sırada (haftada 1) bir araya gelip, Amiga'da animasyon üzerine denemeler yaptığımız ve paylaşımda bulunduğumuz Uğur Ayyıldız arkadaşım, TV'de görünce hemen beni aradı ve "Gökhan teknoloji TV'ye baksana" deyivermişti. Belki feedback olarak sizlere pek dönmedi ama bayağ büyük bir kesimin demo parti ve C64/Amiga ve diğerlerinin ölmediğini gördüğü bir organizasyondu.

Alıntı
"Sağol Emir Akaydın (skate), demekki birileri balık vermek yerine, balık tutmayı öğretiyor. Bak bu çok sevindirici bir haber gerçekten. tekrar sağol."

NightShift 07'de yer alan seminerlerde demo kodlama üzerine seminerlerde vardı. 7D7'de de yine bu tür çalışmaları takip ettik. Bu seminerler bence çok yerinde oluyor ve eğer demo kodlayan birşeyler yapan insanların sayısı arttırılmak isteniyorsa, demo partilerde C64, Sinclair kodlama, grafik çizim, müzikle ilgili seminerler ya da eğitici bilgiler verilmesi çok yerinde olur.

dipnot: Commodore Show'lar harika organizasyonlardı. Düşünün bir kere Etap otelinin alt katına yani organizasyonun olduğu alana inmeniz 15-20 dakika alıyor. O kadar büyük bir kalabalık, o kadar yoğun bir atmosferdi ki, böyle bir insan seli ve heycanı yıllarca hiçbir organizasyonda alamadım. Her tarafta Commodore ve Amiga ürünleri, bangır bangır müzikler Çok güzeldi..çook..
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 11:06:04 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2008, 11:38:21 ÖÖ »

Skate cok guzel bir yazi olmus, ellerine saglik. Ozellikle benim gibi kiyisindan kosesinden bu islere bulasmaya calisan tiplerinde olaylarin arka yuzunu ve yapilan fedakarliklari gormesi acisindan cok faydali. Simdi kafami kiriyorum ah nightshift 2006'da niye daha fazla kalamadim diye.

Retro Hincal Uluc
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 30, 2008, 01:19:51 ÖÖ »

@coze: ben NS2006'da ne kadar kalmak istediğini tahmin edebiliyorum ancak gözle görülür derecede yol yorgunuydun ve hastaydın kardeşim. bir dahaki partilere yaklaştıkça sağlığına ekstra dikkat et
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: