Evet, Aynı Cenk'in anlattığı gibi oldu herşey, ancak burada asıl güzel; olan şey Binsekiz (Cenk)'in hiç tanımadığı birine tamir ederim dedi diye güvenip makinesini paketleyip göndermesidir.
Bir de ben anlatayım; Cenk Zaten teşhisi koymuştu. Bunun dedi CIA'i bozuk. dedim tamam, ben zevkle değiştiririm. Ancak bir 6526 CIA bulmak lazım dedim. O da intenette bir hızlı araştırma yapıp Elektrovadi (beti elektronik) den iki 6526 chip buldu, bana söyledi. Ben de açtım baktım, walla var. fiyatıda 45TL + Kdv falandı galiba. O iki tane satın aldı. Ben de dayanamadım, 2 tane de ben aldım.
Sonra Cenk makinesini paketledi gönderdi. Yanında 2 adet CIA ile birlikte. Bir boş zamanımda baktım makineye, gerçekten joystick bazı yönlere kumanda etmiyordu. Orjinal Led'i yoktu. C kasa olmasına ramen birisi yuvarlak kırmızı Led'i lev yuvasının altına silikonla yapıştırmış. Video ve Audio Kabloları ise soketlere değil direkt kartın üzerine lehimlenmişti. Kasa ise yılların yorgunluğunu ve kirini gösteriyordu.
Hanımdan izni alır almaz CIA'i sökmeye koyuldum. Biraz zorladı ama çıkardım. Pin sayısı fazla olunca kolay olmuyor.
Bir Presicion soketi yerine lehimledim ki bundan sonra bozulursa değişmesi kolay olsun diye. Soket'e Cenk'in aldığı CIA'i taktım, cursor yok oldu. Diğerini taktım, klavye hiç çalışmadı. Benimkileri çıkardım, biri makineyi hiç açmadı, diğerinde belli harfleri basmadı.
Ulan dedim kendi kendime, acaba soketi mi yanlış lehimledim? Bu ne beceriksizliktir?
Tam o sırada aklıma geldi benim makinelerden birinin CIA chipleri soketliydi. Hemen o makineyi buldum, söktüm sağlam çipi. Taktım Cenk'in makineye. Çalıştı tabii. Test ederken Batman oynamaya dalmışım. Hanım geldi kızdı.
Neyse anladık ki gelen cipler'in 4'ü de bozukmuş. Şimdi bunlar bozukmuş deyip, çocuun bilgisayaraını böylece geri gönderecek değilim heralde.
Bir ara mahçup olmayayım diye kendi shortboard’lu makinemin anakartını mı takıp geri göndersem diye bile düşündüm.
Boş verecektim bozuk çipleri ama cenk ve ben 200TL’nin üzerinde para vermişiz bunlara. Aldığımızdan beri baya bi zaman da geçmiş, çünkü ben hanımdan izin alıp her zaman uğraşamıyorum bunlarala

Yine de şansımı deniyeyim dedim. ElektroVadi’ye Detaylı bir e-mail yazdım. Hemen, 20 dakka sonra çok nazik bir beyfendi beni aradı ve o çiplerin hepsinin bozuk olma ihtimali olduğunu söyledi. Benden özür diledi ve paramızı iade etti. Sağolsun.
Bizim Şafak Demir vardır (Amiga Teknik), Onu aradım. Hemen bana 4 tane CIA gönderdi. Aradan 1 sid daha sattı galiba bana. Satışı iyidir sağolsun. Lazım olmayan şeyi bile satar size.
Chipler gelince taktım yerine Küt diye Çalıştı makine. Oh dedim. Hayır, üstümde bir baskı bir sorumluluk… adam güvenmiş göndermiş… dimi?
Hazır keyfim yerine gelişken video kablosuna DIN soket taktım. Yuvarlak LED’I söküp yerine orjinal dikdörtgen LED taktım. Kırmızı yoktu, Yeşil vardı, onu taktım. Silikonları falan söktüm.
Hanımdan 1 hafta önceden izin almışım, o gün iş güç de yok, oh akşama kadar COMMODORE!
Kasayı bi güzel fırçaladım. Aklınızda olsun eski bilgisayar plastik kasalarını temizlemek için en iyi temizleyici ovma tozu diye satılan, Eskiden VIM diye bildiğimiz toz deterjandır. Alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. VIM yok ama ovma tozu diye iyi bişiler var. Aman içinde çamaşır suyu olan CIF falan sürmeyin. Ağlarsınız.
Sonra işte Makineyi aynen Cenk’in paketlediği gibi topladım, paketledim. Geri yolladım. Kaç kere teşekkür etti bilmiyorum. O da mutlu oldu, ben de.
Şimdi Aynı benim Kızımla C64 Oynadığım gibi o da oğluyla oynayacak.