Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aras kargo kayıp  (Okunma Sayısı 9118 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 09, 2020, 20:01:51 ÖS »

Lafı uzatmayacağım, bezmiş durumdayım. Yazlıkta kalırken stüdyo ref. monitörü sipariş ettim, Aras kargo'ya verdi satın aldığım kişi. İki gün sonra gün içinde teslim edilecek, kurye sizinle iletişime geçecek diye mesaj geldi. Ani bir karar ile Ankara'ya dönmem gerekti gün içerisinde, otobüs biletim duruyor. Bir hafta sonra hala haber çıkmayınca takip ettirdim, teslim alındı gözüküyor. Teslim alana da "Mob*** Ala***" yazmışlar. Aradım sordum, Mobil Alan anlamına geliyormuş. Şubesi olmayan ilçelerde arayıp ortak bir buluşma noktası belirleyerek teslim ediliyormuş. Şikayet oluşturdum ama 2 gündür dönüş yok. Kapıcı teslim almadığını söylüyor, zaten ödemesi vardı kimsenin hayrına teslim alacağını düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2020, 11:35:55 ÖÖ Gönderen: cinar » Logged

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2020, 20:10:58 ÖS »

Geçmiş olsun. İnşallah olumlu sonuçlanır.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2020, 20:29:16 ÖS »

Çok geçmiş olsun. İsini kötüye kullananlar her alanda var maalesef. Kargoculardan da cikacaktir genellememek lazım tabi. Umarım suç varsa sonuçsuz kalmaz.

C64 ve A500 gerisi teferruat
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2020, 21:15:32 ÖS »

Kargoyu teslim eden görevliye kime teslim etiğini sorup hemen çözüme

kavuşturmaları lazım.

Komşunuza bırakmış olabilirler mi.
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2020, 21:21:01 ÖS »

Aras kargo'da çok oluyor bu olay. Laptop çalınma hikayeleri okudum çok dh'de

peşini bırakmayın umarım çözersiniz

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2020, 21:25:38 ÖS »

Çınar, şubelerle iletişime geçersen, hatta o bölgedeki kargoyu birebir ziyaret edersen paketini fazla sıkıntı çıkmadan alabileceğini düşünüyorum. Çünkü kargolar müşterinin işini biraz daha iyi görmek için kendi mevzuatlarını esnetme yoluna gidiyorlar. Yaptıkları bu işlerin çok da akıllıca olduklarını söyleyemeyeceğim ama sahada başlarına gelen türlü problemler karşısında günü kurtarmak için böyle şeyler yapıyorlar. Yaşadığın sorunun bu olduğunu sanıyorum. Canını daha fazla sıkmadan önce bu yolu bir tüket derim.

Use the brute force, Luke
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2020, 21:48:19 ÖS »

Selamlar ödeme dekontu ile itiraz edin firmaya parası ödenir, olmadı hakem heyetine gidin. Bizim de başımıza sürekli geliyor örnek bir satınalım faturası ile hep ödediler parasını

this is amiga speaking.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2020, 22:10:19 ÖS »

Geçmiş olsun. Olayı hemen sosyal medyaya taşıyın. Aras'ın Twitter ve Facebook sayfalarında herkesin göreceği şekilde derdinizi yazın. Ertesi gün ilgilenmeye başlıyorlar. Sosyal medyanın gücünü geçen sene anladım.

cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2020, 22:24:34 ÖS »

@Lvnt, bunu ben de düşündüm ilk başta ama geri dönüş yapılmadı 2 haftadır, ben ses çıkarmasam oldu bitti kapanacak olay.
Maalesef Ankara'ya döndüm, ama Cmts. geri geçeceğim, yazlık ile şube arasında 2 saat yol var. Sabah yola çıksak ancak uğrayabiliriz şubeye ama o da zor gibi

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2020, 22:38:25 ÖS »

Geçmiş olsun, inşallah kargunuz elinize ulaşır.

Yazlık site yöneticisine, yetkilisine veya kapıdaki güvenliğe teslim edilmiş olabilir mi? Benim yazlığa yolladığım kargolar genelde kapıda yönetim odasında kim varsa ona teslim ediliyordu, alıcı gidip oradan teslim alıyordu.
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2020, 22:43:11 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2020, 23:35:50 ÖS »

Anladığım kadarıyla ikinci el bir ürün satışı söz konusu, o yüzden resmi fatura olmadan değer tespiti yaptırmak bunu talep etmek falan sıkıntı olur, pek bir şey iddia edebileceğinizi veya sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. (Sıfır ürünse ve fatura varsa bundan önceki yazdıklarımı yok sayabilirsiniz) Sosyal medyadan ifşa daha hızlı cevap vermelerini sağlayabilir ancak kesin olarak çözüm üretileceği anlamına gelmez. Hırsızlık diye başlık yazmışsınız ama ben bunun kötü niyetli bir iş olduğunu sanmıyorum, muhtemelen fort_apocalypse'in de yazdığı gibi bir komşuya varsa bakkal dükkânına vs. teslim edilmiştir. Yakın zamanda benzer bir olay yaşadık, paketi başka biri teslim almış ve ilgili kişiye vermeyi unutmuş. Burada da benzer bir durum söz konusudur büyük ihtimalle. Yazlık yere 2 saat mesafedeki şubeye gitmeden önce evinizin etrafını iyice araştırıp soruşturun. Şubeye gitmeniz de bir şeyi çözmeyecektir çünkü teslim edilen kişinin adı alınsa zaten sistemde görünürdü.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2020, 00:02:26 ÖÖ »

Yazmayı unuttum, kapıcımız kargo gelmedi dedi. Komşuların da ödemeyi alacağını sanmıyorum. Söyledikleri sistemde önce aranıyor ve ortak bir mekan belirleniyormuş teslim için ama aranmadım. Herkese çok teşekkür ederim, başlık çok iddialı oldu evet ama çaresiz durumdayım ben de ve sosyal medyada okudukça benzeri durumları aklıma başka bir şey gelmiypr

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2020, 00:30:24 ÖÖ »

Bu arada ilk mesajımda yazmayı unutmuşum:

tek diyeceğim tüm kargocuların allah bin belasını versin

Şeklindeki güzide mesajı yazarken umarım aramızda retro merakı olan ve kargo işinde çalışan arkadaşlarımızın da olabileceğini düşünüp tartarak yazmışsınızdır.

Not: Kargocu değilim, kargoculara çok da küfretmişimdir ama hiç böyle "mass effect" sövmüşlüğüm yoktur.
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 10, 2020, 00:45:12 ÖÖ »

Teslim alan kişi mevzusu apayrı bir olay. Benim teslim edilen her kargomda başka bir isim yazıyor Aras Kargo'da. Son dönemlerde sms ile teslim kodu gönderiyorlar, hem Aras hem Yurtiçi ama Aras Kargo'nun o kodu sorduğunu, ya da bir kimlik istediklerini görmedim.
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 10, 2020, 11:06:26 ÖÖ »

Sırf bu gibi işler için kep adresi aldım ve her ay mobil imza ücreti ödüyorum. Canımı sıkan mı oldu? İhtilaf mı var? Buluyorum kep adresini dayıyorum ihtarnameyi eşek gibi hizaya gelip cevap vermek zorunda kalıyorlar. Vermezlerse de elimde kapı gibi delil oluyor.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: