Apartman ağır hasarlı. Tahliye için kaymakamlıktan duvarlarda ya da kolonlarda herhangi bir işlem yapmadan sadece kişisel eşyaları almak için 10 dk süre verdiler. 10 dk'da asansörle balkondan girip ne alabildiysek aldık çıktık. Bina eşyalarla beraber yıkılacak.
Herşey tamam buraya kadar sıkıntı yok ancak ;
Binanın altında banka var ve aynı bina aynı risk altında 2 gün boyunca kasalara varıncaya kadar tahliye ettiler.
Aziz Nesin hikayeside burdan sonra başlıyor.
Bu süreyi belirleyen makam ya da kişi ortalarda yok. Şaka gibi ama muhatap bulamıyorum. Muhatabı bulsam sorucam ya da dilekçeyle müraacat edip aynı binadaki bankanın duvardaki ve kolonlara sabitlenmiş tüm ekipmanlarını almalarına nasıl izin veriyorlar ?
Bankanın tahliyesiyle bina yıkılmıyor da kişisel eşyalarımızı alırken mi yıkılıyor ?
Bakanlık ve kaymakamlık arasında mekik dokuduktan sonra kaymakamlığa dilekçeyi verdim.
Muhtemelen dilekçeme cevap gelene kadar bina yıkılacak

Bu arada banka kasasını kolonlara sabitlemişler. Ayrılan kolondan dışarıdan gözle bile görülebiliyor.
Daha bilirkişi bile tayin edilmedi (Zararı vardır yoktur ayrı mesele) ve tayin edilene kadar bina 1-2 gün içinde yıkılacak muhtemelen