Selamlar arkadaşlar...
Geçen ay (sanırım) xStation monte etmek için SCPH-5502 model bir kalın kasa Playstation almıştım. İşin açıkçası çalışan, kırığı olmayan ve fiyatı uygun olması benim için yeterliydi. Ben retro konsol modifikasyon projelerinde jilet gibi pırıl pırıl, çiziksiz, kutulu vs. yani kısaca kolleksiyon değeri yüksek olan konsolları kullanmayı tercih etmiyorum.
Zaten Oğuzhan'la da bu konuyu konuşmuştuk, ODE'lerin nasıl hangi kondüsyonda konsollara kurmayı tercih ettiğimize yönelik. Sonuçta gündelik kullanıma yönelik olacak konsolda kondüsyonun çok üst düzey olmaması da iyi bir şey zira 30 senedir pırıl pırıl kalmış bir retro konsolun, kullanım sırasında kazayla başına gelebilecek bir vuruk, çizik vs insanı üzer...
Neyse, bulduğum konsol bu kriterlere uyuyordu ancak CD kapağında da oldukça derin bir çizik vardı.Tam kapanmayı da fırsat bilip acaba bunu onarabilirmiyim diye bir şeyler denedim.
Bu yazımda bu denemelerimin sonuçlarını sizlerle de paylaşmak istedim ki belki günün birinde sizlerin de işine yarayabilir

Yazıda xStation kurulumunu anlatmayacağım zira Oğuzhan'ın yazısı bu konuda oldukça detaylı bilgileri içeriyor zaten...
Gelelim sorunumuza...

Gördüğünüz üzere bu çizikler öyle plastik parlatıcı ile gidebilecek türden değil. Tırnağınızla bile hissedebileceğiniz kadar derin maalesef...
Çözüm alternatifleri:
1) Başka bir kasanın kapağını transfer etmek: Evet bu mümkün ama retro envanterinde bir değişiklik olmayacak. Elde yine kapağı çizik bir PS1 kalacak.
2) Plastik macunla kapat, zımpara, boya, etiketler v.s.

Aman diyim, benzer hikayeyi Dreamcast restorasyonunda yaşadım, o kadar uğraşmaya hem vaktim hem de hevesim yok.
3) Lokal bir tamirat: Du bakalım dedim belki de tatmin edici bir sonuca varırız.