Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımOWB Origyn Web Browser 68k sürümü betası yayınladı !
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OWB Origyn Web Browser 68k sürümü betası yayınladı !  (Okunma Sayısı 5457 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 31, 2008, 13:46:17 ÖS »

Evet arkadaşlar, duyduk, duymadık demeyin, peynir ekmek yemeyin ! Uzun zamandır OS4 üzerindeki başarılarını takip ettiğimiz Origyn Web Browser'ın 68k sürümü yayınlandı ! OS4 sürümüne göre bazı eksiklikler içerem bu portu aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://strohmayer.org/files/OWB_m68k_1.1.lha

Tarayıcıyı iki ayrı sistemde test ettim. A3000 040/40MHz sistemde oldukça yavaşda olsa çalıştı. Klavye desteği henüz çalışmadığından google dışında bir yere gidemedim. Sayfa render etmesi sayfasına göre en az 5-10 saniye, jpg gibi resimlerin gelmesi 20 saniyeyi filan buluyor. Açılışta bir 10-15mb, sayfalar geldikçe 20-30 mb'a kadar RAM kullanıyor.

A1200 060/50MHz sistemde açıkçası çok büyük bir performans farkı gözlemlemedim. Bu arada en az 15 bit bir screenmodda kullanmanız gerekiyor. Gerçi 8bit için bir opsiyon koyulmuş ama renklerin doğru olmadığı belirtilmiş. Yani grafik kartsız ve CyberGraphx/Picasso96 kurulu olmayan bir sistemde kullanmak pek mümkün değil.

Şu anda Amiga'nın SDL kütüphanesi çok eski olduğundan ve Origyn SDL'e dayandığından port pek kullanışlı değil. Ama SDL bağımlılığı yavaşça kaldırılıp yerel Amiga kütüphanelerine geçildiğinde kullanılabilir bir tarayıcı olacağı düşüncesindeyim

Winuae altında henüz denemedim, ama orada doğal olarak oldukça iyi bir performans verecektir. Bu haberide Devilish'ten önce verdim ya artık OS5 çıksa gam yemem

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2008, 13:56:59 ÖS »

Dostum, süpersin ya Kahkaha .Bu ara satılık, hediye gibi ilanlarla uğraşmaktan kaçırmışım bu haberi

Gerçekten güzel bir haber. OWB 'i AmigaONE 'da kullandığım zaman keşke bunun 68K versiyonuda çıksa demiştim.Gerçekten çok güzel bir web browser.Heralde tasarımcısı klavye ve GUI desteğini tüm eksiklikleri giderdikten sonra yapmayı planlıyor.AmigaONE 'da tek bir font ile çalışan bu browser ilerde çok daha güzel yerlere gelecek sanıyorum.

Emeğine sağlık Coze

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2008, 13:13:57 ÖS »

Klavye desteği henüz çalışmadığından google dışında bir yere gidemedim.

Komut satırından (Shell), URL'i argument olarak girerek çalıştırdığında istediğin siteye direk gidebiliyosun.

OWB [URL/K]
örn.
1.Workbench:Internet/OWB> OWB www.commodore.gen.tr/forum/

WinUAE'de denedim, direk "Not Enough Memory" dedi. Amithlon'da bile çok hızlı çalışmadığına göre, klasik Amiga'lar için pek de uygun olmasa gerek. Acaba geliştirilecek mi?
Güncel OS4 versiyonları için forumlarda "Chrome'dan daha iyi" şeklinde yorumlar var. Aranızda deneyebilmiş olan var mı?
IBrowse, çok daha hızlı ve daha az kaynak tüketiyor. Fakat OWB websiteleri olmaları gerektiği gibi gösteriyor. Sanırım dahili CSS desteği var. 68k versiyonu geliştirilse, Amithlon için çok uygun olurdu.

IBrowse                                      OWB

Alper
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2008, 13:27:10 ÖS »

Güncel OS4 versiyonları için forumlarda "Chrome'dan daha iyi" şeklinde yorumlar var. Aranızda deneyebilmiş olan var mı?
IBrowse, çok daha hızlı ve daha az kaynak tüketiyor. Fakat OWB websiteleri olmaları gerektiği gibi gösteriyor. Sanırım dahili CSS desteği var. 68k versiyonu geliştirilse, Amithlon için çok uygun olurdu.

"Chrome'dan daha iyi" demek biraz fazla iddialı olur ama OWB OS4 üzerinde oldukça başarılı. Halen eksikleri olmasına rağmen, OWB her geçen gün gelişen ve oldukça sık güncellenen bir browser. CSS ve Javascript desteği var ve OS4 üzerinde shell aracılığıyla değil, yine her geçen gün gelişen kendi GUI'si üzerinden kullanılıyor. Bence artık iyi bir browser'ımız var! Bir de flash desteği eklenirse artık OS4'ün firefoxu olsun diye ağlamam.
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2008, 13:45:58 ÖS »

OS4 üzerinde flash çok zor bir ihtimal bence, henüz linuxda bile düzgün çalış(a)mıyor iken
Ayrıca düzgün linux ppc portu dahi yok bu teranenin...

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: