Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga 1200 Pistorm Lite Hızlı Kurulum Rehberi
Sayfa: 1 ... 10 11 [12]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 Pistorm Lite Hızlı Kurulum Rehberi  (Okunma Sayısı 37109 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #165 : Nisan 27, 2024, 21:35:26 ÖS »

Homur. Homur. Tam 9274'ü indirmiştim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #166 : Nisan 27, 2024, 23:19:20 ÖS »

Homur. Homur. Tam 9274'ü indirmiştim.
Ben de 74'e update yapıp reboot sonrası bir update daha yapınca şaşırdım. Açılışta bağlanmak istediğimde WIFIPI.device sürprizi karşımıza çıkıyor.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #167 : Nisan 28, 2024, 10:19:38 ÖÖ »

Pi3'ün kendi wifisini mi görüyor? Bu arada nasıl son durumlar. Disket çalışıyor mu stabil? Açılışta felan boot edebiliyor mu?

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #168 : Nisan 28, 2024, 11:45:48 ÖÖ »

Pi3'ün kendi wifisini mi görüyor? Bu arada nasıl son durumlar. Disket çalışıyor mu stabil? Açılışta felan boot edebiliyor mu?

Pi3 üzerinden kullanıyorum, Eşref. Disket çalışıyor, açılışta boot'da eder. WiFi pi'nin kendisinden sağlaması için wifipi.device ve bir takım firmware dosyalarını Devs altına kopyalamak ve network sağlayıcı ile ilgili ayarları yapmak gerekiyor. Ama CaffeineOS kullanırsan ayarlar hazır halde. Internet hızı süper, indirme falan çok iyi.

Pi4 üzerinde denemedim ama Pi4'ü burada kullanmak çok mantıklı gelmiyor.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #169 : Nisan 28, 2024, 14:32:58 ÖS »

vallahi helal olsun bu arkadasa.amiganın en buyuk eksıklerıne resmen deva buldu.amıga os a coklu cekırdek destegi yapabilseler bambaska bir seviyeye cıkılır.(tabi bunu amıgaos u yapanlar yapmalı sanıyorum)
eğer chormium veya baska bir browseri bir şekilde yine device üzerinden calıstırılarsa veya calısabılecek sekılde amıga ıcın duzenlerlerse  olay bıtmıs olur. ne demek yanı artık gunluk kullanımda amiga yı asıl bilgisayar olarak kullanabiliriz.

diyebilirsiniz ki telefondan zaten yapılıyor vs.hersey telefondan yapılıyor ama buradan olması gercekten başka olur.
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #170 : Nisan 28, 2024, 18:42:16 ÖS »

vallahi helal olsun bu arkadasa.amiganın en buyuk eksıklerıne resmen deva buldu.amıga os a coklu cekırdek destegi yapabilseler bambaska bir seviyeye cıkılır.(tabi bunu amıgaos u yapanlar yapmalı sanıyorum)
eğer chormium veya baska bir browseri bir şekilde yine device üzerinden calıstırılarsa veya calısabılecek sekılde amıga ıcın duzenlerlerse  olay bıtmıs olur. ne demek yanı artık gunluk kullanımda amiga yı asıl bilgisayar olarak kullanabiliriz.

diyebilirsiniz ki telefondan zaten yapılıyor vs.hersey telefondan yapılıyor ama buradan olması gercekten başka olur.

SDK software development kit lerin gelişimine bakacak olursak bu pek mümkün görünmüyor en azından OS3 için. Ama süper bir şey olurdu gerçekten.

READY.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #171 : Nisan 28, 2024, 19:06:18 ÖS »

Valla port da edilse de, yeniden yazılsa da güncel bir browser için en azından 1,5-2 Ghz 68k işlemciye ihtiyaç var.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #172 : Nisan 28, 2024, 23:18:04 ÖS »

Bu yeni gelişmeler ile kesin bir Browser optimizasyonu gelir. Michal bu projeden sonra ethernet kısmının da driverını yazacakmış. Bir sonraki hedefi artık daha gelişmiş bir FPGA ile A500,2000 ve 600'e donanım eklenebilecek bir versiyon yapmak ki. Bu efsane olur. A2000 üzerine istediğimiz USB kartı ses kartı Aklımıza gelebilecek tüm senaryoları yapabilir hale geliriz. Vampire vs tarihin tozlu sayfalarına karışacak gibi duruyor. Kahkaha Yaşasın OpenSource projeler!!! Kahkaha
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #173 : Nisan 29, 2024, 13:29:49 ÖS »

Bu yeni gelişmeler ile kesin bir Browser optimizasyonu gelir. Michal bu projeden sonra ethernet kısmının da driverını yazacakmış. Bir sonraki hedefi artık daha gelişmiş bir FPGA ile A500,2000 ve 600'e donanım eklenebilecek bir versiyon yapmak ki. Bu efsane olur. A2000 üzerine istediğimiz USB kartı ses kartı Aklımıza gelebilecek tüm senaryoları yapabilir hale geliriz. Vampire vs tarihin tozlu sayfalarına karışacak gibi duruyor. Kahkaha Yaşasın OpenSource projeler!!! Kahkaha

bu yapılırsa aklıllara zarar bir gelişme olur ancak orada sorun sürücü sıkınıtısı olacaktır.dusunun amigaya RTX4060 taktınız. fantazide sınır yok.ancak driver yok.boyle sıkıntılar olabilir oda ancak opengl veya direct3d gibi bir motor üzerinden calısması.

bu amıga mimarisinde sevdiğim şey eger .device yazabiliyorsan veya libs herşeyi eski yeni takıp kullanabilirsin.
yani 30 yıl onceden bu kafa nasıl bu hallere dustu anlamak mumkun degıl.
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #174 : Nisan 29, 2024, 16:16:05 ÖS »

.......
yani 30 yıl onceden bu kafa nasıl bu hallere dustu anlamak mumkun degıl.

Biraz karıştırınca altından Bill Gates çıkıyor gibi.

READY.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #175 : Nisan 30, 2024, 21:34:22 ÖS »

Allah seni kahretsin bil geyts. Sende yargılanacaksın.
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2024, 16:35:57 ÖS Gönderen: ifteri61 » Logged
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #176 : Mayıs 01, 2024, 18:46:52 ÖS »

Aslında unix tabanlı işletim sistemleri bu dediğinizi miras aldılar. Direk aracı bir yazılım olmadan işletim sistemi ile konuşabiliyor donanımlar. Örnek vermek gerekirse MacOS. Günümüz şartlarında Windows tabanlı bir işletim sisteminde DAW yazılımı ile gecikmesiz kayıt yapmak için ASIO sürücüsü olan bir ses kartı kullanmak gerekli. Ama MacOS üzerinde basit bir onboard ses kartı ile gayet temiz ses işlenebiliyor. Tabi ki profesyonel bir kayıt almak için yine profesyonel bir ses kartı almak şart ama onda da yine macos tak çalıştır kullanıyor. Sürücü vs kurmak yok. Linux ta işler biraz değişik ama yine gerekli donanım işletim sistemine tanıtıldıktan sonra yine sorun yok. Veri işlmesi her defasında işlemci döngüsüne takılmak zorunda kalmıyor. windowstaki gibi. Hoş son dx12 ile microsoft bununda farkına vardı. Artık eskisi gibi değil genel olarak bütünleşik sistemlere ve daha hızlı iletişim kuran donanımlara geçmiş olmamız sebebi ile microsoft zorunlu olarak bu sisteme geçmek zorunda kalıd verimliliği arttırmak adına. dx11 dönemi sorunluydu sürekli performans kayıpları ve sorunlar peydah oluyordu özelliklede yeni nesi sistemlere geçildikçe. dx12 ile bunu aştılar. Ama ne yazık ki ne AmigaOS ne de diğer Unix tabanlı işletim sistemlerinin sadelik ve stabilitesi Windowsta hala yok. Buda Windowsun kernel yapısının dağınıklığından hoş windows 8 den itibaren daha kompak bir yapıya evrilmeye çalışsa da hala başarabilmiş değiller.
Sayfa: 1 ... 10 11 [12]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: