Yakin zamanda satin aldigim, bazi tuslari ve parcalari eksik klavyeyi adam edeyim dedim. Tum islemler 5 saat kadar surdu.
Klavyenin 5 adet tus ve plunger-yay gibi eksikleri vardi.
Membrani da gordugu muamele sonucunda kullanilmaz hale gelmisti. Membranlarimi daha onceden Amigastore 'dan satin almistim.
Eksik tuslar-yaylar ve plunger lar
https://www.retroleum.co.uk 'dan satin alindilar.
Klavye komurluk gibi bir yerde kalmis. Dokundukca ince tozlar icinden dokuluyordu. Membran da sivi temasi da vardi, bazi yollar curumus. Tuslarin cogu calismiyordu.
Tum parcalari sokuyorum, her parcayi ayri yerlerde grupladim.
Ozellikle plunger ve yaylar kaybolmaya megilliler.
Klavyenin icindeki pislikler gordugunuz gibi.
Komurlukte dogan her orumcek bir defa ugramis,
Bu pislik kolay temizlenmez, tabla adini verdigim bu parcayi soguk suyun altinda sivi sabun ve firca ile guzelce temizleyecegim.
Tuslar da yikanmaya gidiyorlar. Bol kopuren bir sivi sabun ve soguk su icinde 3 saat kadar takilacaklar. Tuslarin sirasi geldiginde tek tek fircalanip yikanacaklar, kurutulup hazir hale gelecekler.
Tuslar ve tabla yikandiktan sonra sira plunger lar ile ilgilenmeye geldi. Her biri toztan pislikten nasibini almis durumda. IPA ile alkolledikten sonra islak bez ile guzlece temizliyorum (Her birini)
Tablayi yikadim, guzelce akini bokunu akittim ve kuruladim.
Havanin sakasi olmaz
9 Ocak 2000
!
Teller ve yaylar icin WD40 kullandim. Tum bu metal parcalari ince uzun bir torbaya doldurup torbanin icinde goz karari wd40 ile yikadim. Mumkun oldugu kadar paslarindan arinacagini umuyorum.
En ince zimparam ile telleri biraz ovaladim. Ardindan yeniden WD40 ile hafifce sildim.
Metal parcalari da klavyeye taktim. Her sey temiz gorunuyor
Tum tuslari sabunlu su ve firca yardimi ile temizledim. Her bir tusun ici de kirlenmisti. Kullanmayacaginiz klavyelerinizi komurluge koymayin. Cope atin ama sonu komurluk olmasin..
Tum tuslar bez ile kurulandi ve temizlendi. Basincli ufleme ozelligimi kullanarak tuslarin icinde kalmis olan su damlaciklarini da uzaklastirdim.
Tuslar kurumaya birakildi
Tuslarin montajina basladim. Once metal baglantilari olan tuslarin montajini yapiyorum. Bence bu isin en zor kismi bu.
Montaji bitmis hali. Klavyeye benzedin simdi..
Metal plakanin da alkol ile temizlenmeye ihtiyaci varmis. Arka tarafindan da shield den bulasan pas lekerleri vardi. Zimpara ile kolayca def ettim.
Yeni membran=yeni klavye.
Bu gibi klavyelerde, CSG 6570 klavye enkoder in bacaklarinin lehimlerini yeniliyorum. Durduklari yerde, uzerlerine agir bir sey kondugunda klavye esniyor. Enkoder de bu durumdan etkileniyor tabiki.
Montaj tamam,
Klavyemiz aklandi paklandi, bayram cocugu gibi tertemiz oldu.