sertacarslan
|
 |
« Yanıtla #120 : Aralık 17, 2024, 21:29:27 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar, eski bir Amstrad 6128 kullanıcısıyım. Uzun zamandır bakınıyordum fakat bir türlü bulamamıştım. En sonunda CTM640 monitörü ile birlikte bir CPC 464 buldum ve aldım. Yanında bolca kaset ve joystick ile birlikte... Fakat teyp ünitesi düzgün çalışmadığı için sürekli hata verdi. Bu arada Yunanistan'dan ULIfAC board siparişi verdim, sonrasında gümrük mevzuları sebebi ile riske atmamak adına teslimat adresini Belçika'daki kardeşime çevirmeyi tercih ettim. Boş durmamak adına internetten araştırıp gördüklerim dahilinde audio mod yapıp, Tapdancer uygulaması ile kısmen de olsa oyun çalıştırabildim. Şimdi kardeşimin gelişini bekliyorum.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
|
|
|
|
Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
|
|
|
Foxbat
|
 |
« Yanıtla #121 : Ocak 08, 2025, 19:39:49 ÖS » |
|
Voodoo bulamıyoruz ama rakiplerine denk gelmek bile mutlu ediyor. Matrox G400 16MB/SGRAM 
|
|
|
|
|
|
|
Najaz
|
 |
« Yanıtla #122 : Ocak 12, 2025, 16:09:43 ÖS » |
|
Sony'nin PalmOS kullanan iki farklı PDA cihazı geçti elime. CLIE PEG-NX70V ile CLIE PEG-NR70V. Her iki cihaz da magnezyum alaşım kasaya sahip. NX70 Intel'in ARM tabanlı 200MHz'lik XScale işlemcisini taşırken, NR70'te ise 66MHz'lik Motorola Dragonball işlemci var. NX70'te PalmOS 5.0, NR70'te ise PalmOS 4.1 işletim sistemi mevcut. Her iki cihazda da 16MB bellek var ve Memorystick hafıza kartı ile depolama alanını genişletebiliyorsunuz; NX70'te buna ilaveten CF girişi de koymuş Sony. Hem NX70 hem de NR70'te 480x320 çözünürlükte 16-bit renk gösterebilen LCD ekran var. NX70'te PalmOS 5.0 sayesinde birçok uygulamayı tam ekran kullanabiliyorsunuz; NR70'te ise ekrandaki sanal Graffiti bölümü çoğu zaman kapanamıyor. Her iki cihaz da Sony üretimi harici bir DSP yonga taşıyor ve böylece MP3 ve ATRAC müzik dosyalarını oynatabiliyor. Ben de zaten sırf bu özellikleri için aldım cihazları 
|
|
|
|
|
|
|
pofpor
|
 |
« Yanıtla #123 : Ocak 20, 2025, 22:31:23 ÖS » |
|
Raspberry pi 5 için m2 nvme hat aldım. Mikro SD karta gerek kalmadı.500gb nvme ssd'den boot ederek batocera kullanıyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #124 : Ocak 22, 2025, 12:57:47 ÖS » |
|
Pcbway den ürünlerim haftaya gelecek kısmetse. Gotek all in one çok güzel bir devre kartı aldım. Çoktan elimde olurdu ama malum gümrük sorunu var o yüzden yurtdışına çıkan olunca ona teslim ettiriyorum.
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
Najaz
|
 |
« Yanıtla #125 : Şubat 01, 2025, 09:34:35 ÖÖ » |
|
Sony CLIE'lere sardık bir kere... Bu sefer bulduğum cihaz PEG-TG50/U. Intel XScale ARM işlemcili ve PalmOS 5.0 kullanan bir model. Pili geberik haliyle. Allahtan bir önceki Clie'ler ile aynı tipte ve sokete sahip Li-po pil kullanıyor. Önceki cihazlar için de aldığım pili yine Pilburada sitesinden sipariş ettim. Habire ekstra masraf çıkıyor ya  
|
|
|
|
|
|
|
Najaz
|
 |
« Yanıtla #126 : Şubat 13, 2025, 15:24:10 ÖS » |
|
NAPA MCD380İlk MP3 çalarımla 22 sene sonra tekrar buluştuk. 2002 yılında, esasen Sony MiniDisc almak için İstanbul'da gitmiştim. Doğubank'ın, Tahtakale'nin altını üstüne getirmeme rağmen öğrenci halimle kenara ayırdığım bütçeye uygun MD cihaz bulamayınca, elim boş dönmeyeyim diye bunu alıp gelmiştim... 8 cm'lik mini CD'lerdeki MP3'leri çalabilen bu cihazı aldığıma hafiften pişman olmuştum diyebilirim. Zira aklım hep Sony MD'lerde kalmıştı. Zaten 1 sene kadar sonra uygun fiyata 2. el bir MD alıp Napa'yı da elden çıkarmıştım. Şimdi tekrar elime geçen cihazın çalışıp çalışmadığını henüz bilmiyorum. Çalışıyorsa bile buna uygun 8 cm'lik CD bulmam gerekecek. Biraz araştırdım, hiçbir yerde de satışı yok artık  
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #127 : Şubat 16, 2025, 21:48:04 ÖS » |
|
Alınacak bilgisayar/oyun konsolu bulamayınca, bulduğumuzu alacak maddi yeterlilik olmayınca, diğer konulara kayıyorsunuz... Bir süredir ilk digital fotoğraf makinelerine ilgim var. Yıllar önce aslında Mavica'nın ilk dijital örneklerini almıştım ama malum koleksiyon ayağına kutulu bulunca kutulusunu da alıyorsunuz. Bunu alalı biraz oldu ama ekliyeyim dedim.
Sony Digital Mavica FD7, 1997 yılında piyasaya sürülen ve Sony'nin ilk dijital Mavica modellerinden biri olan bir dijital fotoğraf makinesidir. En büyük özelliği fotoğrafları kaydetmek için 3.5 inç'lik bilgisayar disketlerini kullanmasıydı. Bu sayede fotoğrafları kolayca bilgisayara aktarabiliyordunuz.
|
|
|
|
|
|
|
Najaz
|
 |
« Yanıtla #128 : Şubat 17, 2025, 09:40:41 ÖÖ » |
|
@LW3D çok güzel cihaz, güle güle sergileyin  Mavica'lardan bir tane edinmek istiyorum ama çalışan bir tanesine denk gelemedim bir türlü  Geçen hafta bir Sony DSC-R1 siparişi verdim ama henüz elime geçmedi. Bu makine de özel bir cihaz; APS-C algılayıcılı ilk DSLR-Like makine. Gelince birkaç fotoğraf koyarım...
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #129 : Şubat 17, 2025, 18:21:26 ÖS » |
|
Sony DSC-R1 de güzel cihaz. Hayırlı olsun. Ben genelde bilgisayarlarla alakalı ilk örnek ilginç cihazlarla ilgilenmeye çalışıyorum. Apple Quicktake 100 ya da Casio QV-10 gibi tarihsel dijital cihazlar... Bir kaç tane daha takip ettiğim cihaz var ama bakalım bu gümrük sorunları varken ne yapacağız  Bir hobimiz ilgi alanımız vardı onu da elimizden aldılar 
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
 |
« Yanıtla #130 : Şubat 17, 2025, 18:50:38 ÖS » |
|
Alınacak bilgisayar/oyun konsolu bulamayınca, bulduğumuzu alacak maddi yeterlilik olmayınca, diğer konulara kayıyorsunuz... Bir süredir ilk digital fotoğraf makinelerine ilgim var. Yıllar önce aslında Mavica'nın ilk dijital örneklerini almıştım ama malum koleksiyon ayağına kutulu bulunca kutulusunu da alıyorsunuz. Bunu alalı biraz oldu ama ekliyeyim dedim.
Sony Digital Mavica FD7, 1997 yılında piyasaya sürülen ve Sony'nin ilk dijital Mavica modellerinden biri olan bir dijital fotoğraf makinesidir. En büyük özelliği fotoğrafları kaydetmek için 3.5 inç'lik bilgisayar disketlerini kullanmasıydı. Bu sayede fotoğrafları kolayca bilgisayara aktarabiliyordunuz.
Bende de kutulu FD200 var gözüm gibi bakıyorum  zamanında bir kaç model 3.5 disketli mavica kullanmisligim var 
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200/4000 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88 Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9" Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
|
|
|
unay
Üye

Amstrad CPC sever
|
 |
« Yanıtla #131 : Şubat 18, 2025, 12:00:13 ÖS » |
|
Mevcuttaki Amstrad 6128'imi patlattıktan sonra Schneider'a terfi ettim. Disket sürücü arızalı, uğraşıyoruz bakalım.
|
|
|
|
|
|
|
dodogildo
|
 |
« Yanıtla #132 : Şubat 18, 2025, 13:03:57 ÖS » |
|
Mevcuttaki Amstrad 6128'imi patlattıktan sonra Schneider'a terfi ettim. Disket sürücü arızalı, uğraşıyoruz bakalım.
Güle güle kullanın. Patlayan 6128'in FDD'sini buna nakledemiyor musunuz?
|
|
|
|
|
|
|
unay
Üye

Amstrad CPC sever
|
 |
« Yanıtla #133 : Şubat 18, 2025, 13:06:56 ÖS » |
|
Tşk ederim. Onun disket sürücüsü de arızalıydı. Öte yandan diğer 6128 den de henüz umudumu kesmiş değilim. Senin yönlendirmelerin sonuç verecek gibi 
|
|
|
|
|
|
|
atariManyagi
|
 |
« Yanıtla #134 : Şubat 18, 2025, 20:32:46 ÖS » |
|
MediaMarkt'tan Nintendo Switch için Kılıf Aldım.   Bu küçük şeyi de IKEA'dan  (+3 Yapay Çiçek ile) 
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2025, 20:43:02 ÖS Gönderen: atariManyagi »
|
|
|
|
|
|