Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bıkkınlık hissi  (Okunma Sayısı 5757 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 17, 2025, 18:34:26 ÖS »

Bıkkınlık mi? Retro dan mi? zerre bıkkınlık yok. Durumum var ise almak istediklerimi alırım. Yoksa da üzülecek bir durum yok. Herseye sahip olunacak diye birsey yok. Sahip olunduğunda tatmini sağlamak yeterli. Bazılarından gerekli olduğunda ayrilmakta normal. Sağlık olsun yeter.
« Son Düzenleme: Mart 17, 2025, 18:37:13 ÖS Gönderen: freedom » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mart 17, 2025, 23:04:14 ÖS »

Bıkkınlık mi? Retro dan mi? zerre bıkkınlık yok. Durumum var ise almak istediklerimi alırım. Yoksa da üzülecek bir durum yok. Herseye sahip olunacak diye birsey yok. Sahip olunduğunda tatmini sağlamak yeterli. Bazılarından gerekli olduğunda ayrilmakta normal. Sağlık olsun yeter.
Forumun en yakışıklı güzel abiside her zamanki gibi bütün pozitifliği ile aramıza gelmiş Süpersin abi olay budur Biz seviyoruz retroyu onunla var oluyoruz. Takılıyoruz Ben bu ara oyuncaklarımı tamir ediyorum. Eski retro oyuncaklar alıp 3d printer ile çıktı alıp onları boyayıp, onarıp hayattan zevk almaya bakıyorum. Alıyorumda

Resin printerlar bu işte çok iyi ama zehirli olduğu için normal 3d yazıcı kullanıyorum. Ofisteki yazıcıya 2mm uç aldım gayet detaylı basıyor

Bu arada aldığım he-man oyuncaklarıda raflarda çok güzel duruyor. Onlarıda seviyorum

İllüstrasyonları farklı yaratıklar hayal dünyamı harekete geçiriyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 17, 2025, 23:40:08 ÖS »

Dürüst olup kabullenmek, kendine itiraf edip, başkalarının da bunu görmesini sağlamak, şeffaf olabilmek

Zaten konuya yazan arkadaşlarımızın da yaptığı tam olarak bu. Herkes kendi tecrübesini ve düşüncesini samimi ve güzel bir şekilde paylaşmış zaten.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Mart 17, 2025, 23:42:11 ÖS »

Kesinlikle katılıyorum

allen
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 18, 2025, 04:01:04 ÖÖ »

Bıkkınlık hissi şöyle var. donanım kaynaklımı bilemiyorum fakat bazen harddisk ten yüklediğimin oyunların birden donup reset atması, bir türlü stabil bir sistem kuramadım, işte bu yüzden bıkıp üzün bir süre uzak kalabiliyorum. her şey tıkır tıkır işlese bu hissiyatın olacağını sanmıyorum. benim hayalim ileride çocuklarımla benim çocukken keyif aldığım oyunları onlara gösterip beraber oynayıp. onların duyduğu heyecanı paylaşıp tekrar o heyecanları hissedebilip eğlenmekti uzun süredir açmasam da orada hazır bulunması bana huzur veriyor. hatta elimde hiç elektrik verilmemiş bir A1200 mevcut.

insan farklı yaşlarda farklı şeylere ilgi duyabiliyor. Mesela pandemi döneminde ağaç aşılama, budama işlerini öğrendim. ağaçlara aşı yaparak daha güzel türlere çeviriyorum. farklı domates türleri bulup yetiştiriyorum ve bundan çok keyif alıyorum. Fakat 20li yaşlarda hayatta böyle işlerle uğraşmazdım

Son olarak sensible soccer ı harddiskten yünleyince 060 da oyunun bazı anlarda yavaşlamasıda baya bir canımı sıkıyordu. bilemiyorum uzun süredir bakamadım belki bu probleme bir çözüm getirmişlerdir.

A1200 603e 330mhz 060 66mhz + bvision + 256 mb ram + 500gb hd + Fast-Ata mk3 + power tower + pcmci wireless card
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Mart 18, 2025, 11:16:00 ÖÖ »

Bıkkınlık hissi şöyle var. donanım kaynaklımı bilemiyorum fakat bazen harddisk ten yüklediğimin oyunların birden donup reset atması, bir türlü stabil bir sistem kuramadım, işte bu yüzden bıkıp üzün bir süre uzak kalabiliyorum. her şey tıkır tıkır işlese bu hissiyatın olacağını sanmıyorum. benim hayalim ileride çocuklarımla benim çocukken keyif aldığım oyunları onlara gösterip beraber oynayıp. onların duyduğu heyecanı paylaşıp tekrar o heyecanları hissedebilip eğlenmekti uzun süredir açmasam da orada hazır bulunması bana huzur veriyor. hatta elimde hiç elektrik verilmemiş bir A1200 mevcut.

insan farklı yaşlarda farklı şeylere ilgi duyabiliyor. Mesela pandemi döneminde ağaç aşılama, budama işlerini öğrendim. ağaçlara aşı yaparak daha güzel türlere çeviriyorum. farklı domates türleri bulup yetiştiriyorum ve bundan çok keyif alıyorum. Fakat 20li yaşlarda hayatta böyle işlerle uğraşmazdım

Son olarak sensible soccer ı harddiskten yünleyince 060 da oyunun bazı anlarda yavaşlamasıda baya bir canımı sıkıyordu. bilemiyorum uzun süredir bakamadım belki bu probleme bir çözüm getirmişlerdir.
A1200'e stabil bir sistem kurmak zor gerçekten. Disk ebadına göre uygun partition değerini girip, kurmak gerekiyor. Yoksa sürekli donma, kilitlenme vs bitmiyor. Ben deffleppard'dan destek almıştım. O kurdu saolsun. Sorunsuz çalışıyor şuan bende ellemiyorum Kahkaha Turbo kartlarda bazı oyunlarda malesef uyumsuzluktan mıdır nedir. Oyunlarda takılmalar oluyor. Genelde sanırım OCS veya ECS formatlarında oluyor. O yunları Amiga 500'de oynayınca takılmıyor. Alper abi ile denemiştik. A1200 Turbo kartta SilkWorm açıyoruz takılıyor. A500'de aynı sahne takılmıyor. Öyle bilgi vereyim dedim
« Son Düzenleme: Mart 18, 2025, 18:48:02 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mart 18, 2025, 13:33:54 ÖS »

Oyun oynarken takılıyorsa, ekran donuyorsa bu çok can sıkıcı bir durum, insanın bütün keyfini kaçırır.
« Son Düzenleme: Mart 18, 2025, 16:01:27 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Mart 19, 2025, 00:09:05 ÖÖ »

A1200'de A500 oyunların da çok sık görülmese de oluyor arada. Ama kasmayan oyun sayısı çok.

A500'de oyunlar takılmadan güzel oynanıyor. A500 tam bir oyun makinası O yüzden onu ayrı seviyorum. Tak disketi yana herkes kendi yolunaaa Kahkaha Kahkaha

leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mart 19, 2025, 01:25:23 ÖÖ »

İlgi alanınızı daraltıp, bir iki konuya odaklanmadığınız için böyle oluyor, bence. Ben şahsen ilgi alanım olan Commodore ürünleri dışındaki cihazları toplamıyorum, işim gereği elime geçenleri de işi bitince elden çıkartıyorum. Büyük olasılıkla bu sayede bıkkınlık hissim yok, her gün emulatörden de olsa C-64 ve Amiga ile mutlaka uğraşıyorum.
leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 19, 2025, 01:27:36 ÖÖ »

A1200'e stabil bir sistem kurmak zor gerçekten. Disk ebadına göre uygun partition değerini girip, kurmak gerekiyor. Yoksa sürekli donma, kilitlenme vs bitmiyor. Ben deffleppard'dan destek almıştım. O kurdu saolsun. Sorunsuz çalışıyor şuan bende ellemiyorum Kahkaha Turbo kartlarda bazı oyunlarda malesef uyumsuzluktan mıdır nedir. Oyunlarda takılmalar oluyor. Genelde sanırım OCS veya ECS formatlarında oluyor. O yunları Amiga 500'de oynayınca takılmıyor. Alper abi ile denemiştik. A1200 Turbo kartta SilkWorm açıyoruz takılıyor. A500'de aynı sahne takılmıyor. Öyle bilgi vereyim dedim

Sorun bir tür fetiş haline gelmiş o turbo kartlarda. Oyunlarda hiçbir işe yaramıyor o kartlar, takmanıza hiçbir gerek yok. Takmayın, rahat edin. Konu hakkında bilgisi olmayan insanlara "Turbo kart olmazsa olmaz" diye tavsiye veriliyor. Alakası yok, hiçbir şekilde lazım değil o kartlar, amaç sadece oyunsa.

(Şimdi kimse gelip bana "bilmemne oyununda işe yarıyor" diye binlerce oyunluk kütüphaneden tek bir oyunu, iki oyunu istisna göstermesin. Hikaye hepsi.)
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 20, 2025, 14:59:38 ÖS »

LP; Son yorumunuz maalesef gerçekleri kesinlikle yansıtmıyor ve bu yoruma asla katılmam mümkün değil. Konusu geçen Amiga 1200 ve turbo kartları A1200 için candır. Standart A500 ile disket ile oyun oynanır bu konuda bir şey diyemem.  Ama A1200 de AGA var ve en önemlisi Workbench kurup WHDLOAD oyun oynamak mümkün. Bunları yapmak içinde en az 8mb ram kartı veya Turbo kart şart. Amiga 1200 için en stabil turbo kartları 030 olanlardır ve ben bir kaç istisna dışında hiçbir sorun görmedim.

Turbo kartları suçlu, oyunlarda hiçbir işe yaramıyor demek yerine "Ben bu işi beceremiyorum " demek daha doğru olurdu. A1200 ile birlikte o yıllarda turbo kartları boş yere piyasaya çıkmadı sanırım. Son yıllarda bende dahil yeni nesil turbo kartları üretimi yaptık. Binlerce turbo kartı satıldı bunları alanlar "hiç gerek yoksa" neden aldılar acaba?  WHDLOAD neden yapıldı?  

A1200 ü olup da turbo kartı takmayıp yalın kullanan birine de ben "A1200 ü neden aldın ? A500 alıp standart kullansaydın " derim. A1200 için Turbo kart olmazsa olmaz bunuda her türlü size kanıtlayabilirim.

Bu konunun açılan başlık ile ilgisi de yok belki başka bir başlık altında toplanabilir.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2025, 15:20:33 ÖS Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Mart 20, 2025, 15:12:29 ÖS »

A1200 özellikle AGA oyunları için minimumda 8 MB bir ram kart istiyor.

Daha gelişmiş olan 3d Aga oyunları ise Turbo Kartsız oynamak çok keyifsiz gerçekten. Bende Turbo Kart var. Para biriktirip Def Leppard'an aldım saolsun insaflı fiyatlardan sattığı içinde. (Gönülden de yapıyor) Benimde bir turbo kartım oldu. Bende çok memnunum bu arada.

Takılan oyun bende çok görmedim ama olan var mı var. Daha çok A500'oyunlarında görülebiliyor bu durum. O da hepsinde değil veya her sahnede değil. Takılan oyunların güncel WHDLOAD versiyoları kullanılarak aşılabilir diye düşünüyorum.

Bu arada gerçekten stabil bir A1200 kurulumu yapmak meşakatli bir iş. Ben çok anlamadığım için konunun uzmanlarından (Def Leppard) destek almayı tercih ediyorum.

Şu ara A1200'um stabil durumda, bir tek floopsini bozdum Geçen söktüm. Belki onarırım ama vaktimde olmadı. Onun dışında baya stabil oldu diyebilirim.

Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Mart 20, 2025, 15:49:24 ÖS »

Whdload sorunlu oyunları %100 uyumlu hale getirmek için söz konusu oyun hangi OS (1.3, 3.0, 3.1 ) ile düzgün çalışıyorsa onu kullanıyor. Böylece A500 de çalışan oyun 1200 de de sorunsuz çalışıyor.
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Mart 21, 2025, 09:04:44 ÖÖ »

Ben de WHD'ler compatibility içindi diye hatırlıyorum, keza bildiğim kadarı ile native AGA için de toplasan max 400 tane oyun vardır (kaynak lemon amiga) bu kadar tantanaya değmez, taksanız nolur takmasanız ne olur.

Bu arada Amiga için konuşacak olursak en iyi cihaz en sade olanıdır. Düz 500 (ekstra ram'li tabii) bir de belki ekstra bir disk drive (Willy beamish, Monkey Island 2, vb gibi çok disketliler için) yok plus'mış, yok 600, yok 1200, 2000, 3000, 4000, tırt.

Aynı şey C64 için de geçerli. Salt bir C64C, 8580 SID'li, (breadbin de değil, 6581 SID de değil), 1 ya da 2 1541-II (belki 1541 Ultimate, ama tartışılır) bir tane de Action Replay 6. Yok dolphindos, yok jiffydos, 1571, 1581, fd2000, mmc, retro-replay, chameleon'muş, alayının köküne kibrit suyu.

hayır konuyu yine saptırdınız, tanımasam sizi (gerçi eski tayfam hariç çoğunuzu tanımıyorum ahah) bıkkınlık muhabbeti ile yüzleşemiyosunuz diye perdeleme, mandallama yapıyosunuz diyecem. aha dedim. hahhah.

Neticede, herkes kendi hayatından sorumludur, ne yaparsa kendine yapar.
Konu ile alakalı konuşmak isteyen gelir, istemeyen gelmez
Selametle...

Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Mart 21, 2025, 09:58:48 ÖÖ »

Ben de WHD'ler compatibility içindi diye hatırlıyorum

WHDLOAD oyunları diskten oynayabilmek için gerekli.

Piyasaya çıkmış oyunların belki sadece %5'inin installer'ı mevcut. Bir çok çok disketli oyunun bile installer'ı yok.

WHDLOAD bu sorunu çözüp oyunları diskete ihtiyaç kalmadan disket değiştirme derdi olmadan oynatabilme yeteneğine sahip. Aynı zamanda "ilave olarak" belli ram boyutunda çalışmayan, belli Kickstartlar ile çalışmayan, belli CPU'lar ile çalışmayan oyunları da her ortamda çalışabilir hale getiriyor.

Bu lüksü yaşamak isteyenler için de "en azından" ram kartı gerekiyor.

Yoksa Stock WB yüklü A1200 ile oyun bile açamazsınız. WB ram'in çoğunu yer.

Yani A1200 alıyorsan turbosuz kullanman gerçekten manasız.

Bıkkınlık konusu ise şu

Her insanın dönem dönem ilgilendiği hobiler değişebilir. Bazı hobiler asla değişmez kalır, bazıları gerekli ilgiyi kaybeder ama durur, bazıları da hiç geri gelmez.

O geri gelmeyen şey aslında sizin hobiniz değil hevesinizdir. Farklı bir hobiye yönelmek lazım böyle bir durumda.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: