Ooo forum coşmuş. Aslında bu konularla ilgili bilgilerin tamamını hazırlayacağım dökümanda bulacaksınız ama, acil yapmam gereken 1-2 düzeltme var.
Evet Amithlon bir emülatör, ancak sisteminize bir Native İşletim sistemi gibi yerleşiyor, çok hızlı çalışıyor (WinXP'in 5 katı filan hızında), ve size emülatör üzerinde olduğunuzu kesinlikle unutturuyor.
Amithlon (güncellenmiş kernel sürümleri) ECS emülasyonu yapıyor, ayrıca PAL ve NTSC ekran modlarını emüle ediyor. Hatta bendeki Amithlon kurulumda en hızlı çalışan ekran modlarından biri PAL Hires (standart A1200 ekran modu). Ayrıca benim Ekran kartım (AGP) Nvidia TI 4200 ve sorunsuz kullanıyorum. (Son sürüm kernel destekliyor)
Paula sesini de Amithlon'la birlikte gelen bir programla AHI sürücünüze yönlendirebiliyorsunuz.
Oyunların çalışmaması sadece diğer custom chiplerin var olmayışı yüzünden.
Umilator, tüm custom chiplerin emülasyonu ve basit kurulum düzenlemeleri içeren bir Amithlon sürümü olacaktı, fakat AmigaONE ve OS4.0'ın satışlarının azalacağından kaygılanan AmigaInc. tarafından baltalanmış bir proje olarak kaldı. (ve ortaya geriye uyumsuz, sadece şeklen süslenip püslenmiş bir OS ve CPU modülleri çatır çatır bozulan bir donanım altyapısı çıkardılar)
Eski oyunları oynamak için emülasyon gerektirmesi Amithlon'un bir eksisi olamaz. Çünkü o hız ve esneklikte çalışan geriye uyumlu başka bir Amiga donanım veya OS'i yok. (OS4.0'da da eski oyunları oynamak için E-UAE gerekli)
Bu konumda Amithlon'un en büyük artısı (custom chip gerektirmeyen) tüm Classic Amiga yazılımlarıyla %100 uyumlu olması.
QNX'le AGA emülasyonu yapabileceğimi bilmiyordum. Hemen o konunun üzerine eğiliyorum. Tüh döküman bir hafta daha gecikecek

(Amithlon CD'si isteyen arkadaşlar, dökümanın bitmesini bekliycek, bittiğinde nasıl temin edebileceklerine dair ipuçları da içerecek.)
Sevgiyle kalın.