Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmithlon hakkında herşey!
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 31   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amithlon hakkında herşey!  (Okunma Sayısı 318714 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 30, 2008, 11:35:30 ÖÖ »

Ses onboard AC97 şu an pek test edemedim ama ses çıkıyordu en azından gerkirse elimde creative'nin her iki ses kartı da var.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ağustos 31, 2008, 13:48:59 ÖS »

Ses onboard AC97 şu an pek test edemedim ama ses çıkıyordu en azından gerkirse elimde creative'nin her iki ses kartı da var.

AC97 Kernel Sürücüleriyle çalışıyor. SBLive veya Vibra128'in varsa, bu kartları Open PCI sürücüleriyle çalıştırabilirsin. OpenPCI sürücüleri, Kernel sürücülerine göre çok daha stabil ve verimli.

(Amithlon için) PCI üzerindeki donanımı otomatik olarak algılayıp, en uygun sürücüyü kopyalayacak ve çalıştıracak bir installer script hazırlıyorum. Bir sonraki güncellemede CD'ye ekleyeceğim.

Bu sırada, OS3.9'umu Aminet'deki çeşitli programcıklarla şu şekle getirebildim. (resmin büyüklüğü için özür dilerim ama monitörüm LCD olduğu için bu ekran modunda çalışabiliyorum)

Yeni Icon'lar ve Skin     -     Dışarı taşırılabilen pencereler

Yüksek Çözünürlük ve FPS ile Doom Keyfi

OS3.9 deneyimini OS4.0'a yaklaştırmaya çalışıyorum. Ve sanırım başarıyorum Kahkaha

Aranızda bu yeni görünümün sistemi yavaşlattığını düşünenler olacaktır. Hemen cevap veriyorum HAYIR. Ne yaparsam yapayım Amithlon'u yavaşlatmayı başaramadım Kahkaha
Aynı bilgisayarın üzerinde WindowsXP de kullanıyorum, Amithlon+OS3.9 daha hızlı çalışıyor.

AmigaSYS4'e benzer bir installer hazırlamayı düşünüyorum. OS3.9'u kurup tıklayacaksınız ve sistem yukarıdaki ekran görüntülerindeki gibi olacak.
AmigaSYS'den farklı olarak, VisualPrefs yerine AFA_OS kullanacağım. (Keşke daha fazla boş vaktim olsa)

Önerileri ve isteklerinizi bekliyorum.

Not: Afa_OS'la tanıştırdığı için Mathman'e teşekkürler.

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Eylül 01, 2008, 10:56:21 ÖÖ »

Ekran çok güzel görünüyor...Eğer bir installer hazırlayabilirsen çok güzel olur kanısındayım...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Eylül 02, 2008, 07:14:57 ÖÖ »

Kim demiş Amithlon'da WHDLoad oyunları oynanamaz diye?

İşte size 10 basit adımda Çipset Emülasyonu!

1) İlk önce Richard Drummond'un sitesinden E-UAE'nin son sürümü indirilip dilediğimiz bir klasöre kurulur. Iconları daha şık olan Dual PNG iconlarla değiştirilir ki göz zevkimiz bozulmasın.
2) Paketle birlikte gelen UAEWB GUI'si (MUI) es geçilir. Hatta dilerseniz silinir (çünkü bi işe yaramaz). Onun yerine klasördeki UAE komutuna bir icon eklenir ve information'ınından "Start from : Workbench" tercih edilir.

3) Docs çekmecesindeki configuration.txt dosyasının giriş kısmı okunur. Bünye gaza getirilir, 2-3 saat kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği bir ortam sağlanır. Bilgisayar masasına zihin açıcı gıda maddeleri tedarik edilir.

4) EditPad ile yeni bir txt dosyası açılır ve configuration.txt'deki bilgiler ışığında, performans göz önünde tutularak inceden inceye bir config dosyası yazılır. .uaerc adıyala aynı çekmeceye kaydedilir. Sık sık editleyeceğiniz ön görülerek bu arkadaşa da bir icon eklenir.

5) Biryerlerden bulduğumuz kickstart dosyaları, uygun biryerlere kaydedililir. Konumları .uaerc dosyasında belirtilir. Biraz ara verilip Windows'a geçilir ve WinUAE'de bir klasöre tertemiz bir Workbench3.1 kurulumu yapılır. Göz zevki için MagicWB ve Newicons kurmak ihmal edilmez. Biyerlerden Whdload'ın son(dan bir önceki) versiyonu indirilir, (sinir bozmaması için) uygun bir key dosyasıyla birlikte bir güzel kurulur.
6) Oluşan bu WB kurulumunun tüm dosyaları bir klasör içinde Amithlon tarafındaki OS3.9'umuza aktarılır. Dilediğimiz bir konuma kopyalanır. Kopyaladığımız konum, .uaerc dosyasında sabit disk olarak tanımlanır.

7) Yeni icon eklediğimiz UAE dosyası çift tıklanır. Aman Allah'ım. Bir de ne görülür. OS3.9'un bir penceresinin içerisinde OS3.1 çalışıyor. Töbeler çekilir, dünyanın sonu geliyor diye düşünülür, nazar değmesin diyerek 17" LCD monitöre tükürülür.

8 ) Biryerlerden eskiden sevdiğimiz ve oynamayı çok özlediğimiz oyunların WHDLoad'ları indirilir. Workbench3.1 dosyalarını kopyaladığımız klasörün içinde biriktirilir. Hemen KickOff'a girilir, ancak beynin yorulmuşluk derecesiyle bilgisayardan 5 gol yenip, F10'a basılır ve WB3.1'e geri dönülür.

9) Yenilen goller beyinde steroid etkisi yapar, kendi kendine sorulur: "Ulan bu meret AGA oyunları da açar mı acaba?" AGA olduğu su götürmeyen bir oyunun iconu çift tıklanır. Splash screen'den sonra oyunun açıldığı görülür. Aminet'ten indirdiğimiz NewLowLevel.library sayesinde, Amithlon'a tanıttığımız, çok sevgili dostumuzuz Defleppard'ın hediyesi QuickShot (PC) joystick'i ile sabahlara kadar çattır çattır Chaos EngineAGA oynanır.

10) Sabah ezanını mütakiben, günün ilk ışıklarıyla birlikte bu gelişme forumdaki Amiga dostlarıyla paylaşılır. Büyük ölçüde amaç hava atmaktır. Ego tavan yapmıştır lakin Kahkaha
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2008, 07:17:03 ÖÖ Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Eylül 02, 2008, 11:10:25 ÖÖ »

Amithlon'un geliştirilme işini üzerine aldın sanırım Üst üste çok güzel haberler, yenilikler sunuyorsun...Tebrikler..

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Eylül 02, 2008, 12:04:07 ÖS »

Alper, durdun durdun iyi açıldın kardeşim.Şu bomba haberlerini bozmak istemem ama patlatmaya başla bence yavaştan
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Eylül 02, 2008, 12:59:32 ÖS »

Alper çok büyük işler başarıyorsun whd oyunlarıda açılıyorsa bu süper bir olay ben zaten senin yapcağına emindim:)) tebrik ederim..

Amiga Repair Service
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Eylül 09, 2008, 15:20:11 ÖS »

Kim demiş Amithlon'da WHDLoad oyunları oynanamaz diye II
Evet arkadaşlar, bakıyorum konuya artık hiç feedback gelmiyo. Reytinglerim düşmüş. Madem öyle biraz ortalığı karıştırayım ki reyting olsun Kahkaha

E-UAE sistemini tam olarak deşifre ettikten ve WHDLoad oyunlarını çalıştırabildikten sonra aklıma şu soru takıldı:
"E-UAE ileWHDLoad oyunlarını OS3.9'dan native olarak çalıştırabilir miyiz?"
Kısa bir sessizlikten sonra içimden şu sesi duydum. "Neden olmasın?"

Aminet'i taradım, "glUAE" adında bir paket buldum. Fakat bu paket sadece OS4.0 ile çalışıyordu. Programı inceledim, OS3.9'a port edebilmek için çok kompleksti. Öyleyse birisi bilekleri sıvamalıydı. Bu işi yapacak yazılımı sıfırdan kendim yazmaya karar verdim ve 3 uykusuz geceden sonra sonuç:

E-UAELoad

E-UAELoad'ı, dahili Installer scripti ile Amithlon'unuza kurduktan sonra, WHDLoad oyunlarını yukarıdaki animasyonda görüldüğü kadar hızlı ve basit bir şekilde çalıştırıp oynayabilirsiniz.

E-UAELoad'ı aminet de yayınlamadan önce Commodore.gen.tr için özel bir release paketi hazırladım. Bu paket E-UAELoad'ın çalışmak için ihtiyacı olan tüm dosyaları içeriyor. Bu dosyalardan bazıları Copyright'lı materyal olduğu için arşivi kısa bir süre için, sadece deneme amaçlı olarak, Commodore.gen.tr forum üyelerine sunuyorum. Aminet Release'i bahsedilen dosyaları içermeyecek. Tadını çıkarın!

http://rapidshare.com/files/153080302/E-UAELoad_Pre1.31.rar.html (yeni sürüm pre1.31)
Arşiv şifrelidir. Şifreyi öğrenmek için özel mesaj atın.

E-UAELoad Özellikleri:
 * Kullanıcı dostu sabitdisk yükleyicisi "Install E-UAELoad"
 * WHDLoad paketlerini E-UAELoad`a göre otomatik düzenleyen, bütün WHDLoad oyunlarına
   uygun kurulum scripti. "Install Game"
 * Gerekli çipseti algılama (Eğer oyun AGA ise E-UAE`yi AGA için ayarlar)
 * E-UAE penceresini ekranın ortasına getirir.
 * Her oyun için ayrı E-UAE konfigürasyon desteği.

------------------------------------------------
Bir işletim sistemini güçlü yapan özellikler:
   1) kuvvetli altyapısı,
   2) kullanıcı dostu arayüzü
   3) bol paket program desteği,
   4) bol oyun desteğidir.
Sanırım bu son çalışmayla Amithlon'a bu 4ncü gücü kazandırdık. Geriye kaldı 3ncü gücü sağlamak. İlk ikisine zaten fazlasıyla sahip
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2008, 00:19:41 ÖÖ Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Eylül 09, 2008, 17:16:44 ÖS »

Denemeden birşey söylemek pek doğru değil... Ama daha önce yazdığım gibi, unutulmuş bir sistemi (Amithlon) ayağa kaldırdın Tebrikler.

konyalı
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Eylül 09, 2008, 20:53:57 ÖS »

tebrikler Alpyre benim bu tip farklı işletim sistemlerine karşı bi zaafım vardır zaten. Bunuda en kısa zamanda denicem umarım bilgisayarı duman etmem:)

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Eylül 11, 2008, 15:51:14 ÖS »

E-UAELoad_Pre1.2 hakkında:

Arkadaşlar bir kaç bugfix ve yeni özellikler içeren yeni bir sürüm hazırladım.
(2 post önceki link güncellenmiştir)
İndiren arkadaşlar önceki dosyayı silip bunu saklasınlar. Amithlon'larına kuran arkadaşlar ise direk üzerine kurulum yapabilirler.

Görüşmek üzere

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Eylül 12, 2008, 02:34:50 ÖÖ »

Amithlon devam etseydi çok güzel olabilirdi ama şu anda UAE bile gayet iyi sonuç veriyor.

Bir karşılaştırma yapar mısın winUAE vs. Amithlon olarak? Özelliklerinden ziyade eksiklerini yazarsan daha faydalı olur.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Eylül 12, 2008, 02:55:43 ÖÖ »

Arda, eksikleri yazmak Alper'e düşer ama bence WinUAE ile Amithlon arasında dağlar kadar fark var.Bunları teker teker Alper kardeşim anlatacaktır.Bi kere Amithlon kullandıktan sonra WinUAE 'nin gerçekten bir emülatör olduğunu anlıyorsunuz diyebilirim.İstediğin detayları Alper anlatır sanırım, ama bir kere hız farkı var.Son olarak abartmak gibi olmasın ama gördüğüm en hızlı Amiga diyebilirim.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Eylül 12, 2008, 11:36:01 ÖÖ »

Ha bu arada alpyre, yaptıklarını büyük bir keyifle takip ediyorum. Şu anda elimde bir amithlon-capable makine olmadığı için uygulayamasam da, bir gün lazım olduğunda bu başlığa başvuracağım herhalde.

Yanlız yine anlamadığım birşey var, EUAELoad tam olarak ne işe yarıyor?
"E-UAE ileWHDLoad oyunlarını OS3.9'dan native olarak çalıştırabilir miyiz?"
yazmışsın, whdload oyunlarını 3.9 native olarak çalıştırmak mı yoksa euae ile emülasyon yapmak mı kastettiğin?

Bu loader tam olarak ne kazandırıyor bize?

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Eylül 12, 2008, 13:18:10 ÖS »

@alpyre amithlon partion ının imajını alıp bize yolluyabilirmisin

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 31   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: