Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmithlon hakkında herşey!
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amithlon hakkında herşey!  (Okunma Sayısı 360946 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Ekim 07, 2008, 14:02:27 ÖS »

bu konuyla ilgili birşey sorabilirmiyim? peki bu amithlon sistemi kurduk çalıştırdık bu sistem üzerinden disketlere yaptıgımız kayıtları a500 a600 okur mu? yani normal bir pc'de amiga sürücüsünün okuyabilecekleri disketleri donanım mı yazılım sorunu yüzünden mi çalıştıramıyoruz okutamıyoruz teşekkürler. boot cd hazırladım 2pc'de zıpyalan amiga topunda kaldım. uyumsuz donanımı tespit edip yavaş yavaş sistemi kuracagım. VE denedigim her donanımı yaşadıgım her tecrübeyi sizinle paylaşacagım

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Ekim 07, 2008, 14:38:28 ÖS »

Tabii ki sorabilirsin,

Amithlon'da yazdığın disketleri A500-A600 okur (CrossDos ile okur ama). Fakat Amiga500'de yazdığın disketleri Amithlon okumaz. Sorun donanım sorunu. PC anakartlarının floppy controller'ındaki bir eksiklikten dolayı okumadığını biliyorum.

PC donanımında Amiga Disketlerini okutan bir PCI (belki de ISA emin değilim) kartının olduğunu biliyorum. Bu kartı PC'ye takıyosun, disket sürücün oluyo Amiga Disket sürücüsü.

Bu konuda forumda daha ayrıntılı bilgiye sahibi olan arkadaşlar vardır muhakkak.

Zıplayan boing ball'ı gördüysen çok az kalmış. Ekran Kartın uyumsuz olabilir, VESA modunu kullanan Grub Presetini dene.

Çalıştırdığın ve çalıştıramadığın donanımların listesini gönderirsen dökümantasyon için gerçekten çok makbule geçecek. Şimdiden teşekkürler.

Alper
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #62 : Ekim 07, 2008, 15:36:34 ÖS »

Alper ben de bir şey sorayım.
Toplayacağımız sistemde sadece Amithlon olabiliyor değil mi? Yani xp filan olmadan. Bir de TV paint'i çalıştırabilir miyim.?

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #63 : Ekim 07, 2008, 15:40:32 ÖS »

Bende amiga icin workbench 1.3 bile yok şuanda o yüzden crossdos imkansız. önce yazılımları temin edip a500 hayata geçirmeliyim. bu yüzden sordum kayıt mümkün mü diyeç pcı kartıda ilkkez senden duyuyorum umarım vardır öyle çok işime yarar ki! Çalıştıdıgım donanımların listesi için elimden geleni yapacagım pc servisi oldugum için hergün 10farklı pc geçiyor elimden ama vakit problemi işte vakit ayırabilsem yapacagım çok şey var siz bu kadar harika bi çalışma yaparken 1kaç katkıda bulunabilmek benim için zevktir. elimden geleni yapacagım ve deneyimlerimi sizlerle paylaşacagım

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Ekim 07, 2008, 21:27:40 ÖS »

Catweasel MK3 PCI/Flipper adında bir cihaz Amiga disketlerini okutmakta WinUAE üzerinden de kullanılabiliyor. Linki: http://icomp.de/products/cwmk3.htm

Amithlonda RAM sınırı Nvidia kartlarla, ATI grafik kartı ile birlikte 1 GB kullanmak mümkün.
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2008, 21:30:32 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Ekim 08, 2008, 08:23:11 ÖÖ »

Haydar Abiiiii O chip'i nereye takıyoruz? Almancam yok benim!
Alpyre elime hergeçen Donanım'a workbench kurmam mümkün degil ama cd ile boot edip hagi donanım siyah ekranda kaldıgını hangisini zıplayan topta oldugunu yada workbench'e ulaştıgını söyleyebilirim bu işini görür mü?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Ekim 08, 2008, 12:04:51 ÖS »

Kart aslında şöyle birşey sanırım. Sitede sadece çipe zumlamışlar. PCI'ya takılıyor.
Catweasel MK 3 PCI/Flipper

Tabii ki, kurman gerekmiyor zaten. O CD imajını direk Kernel 3.10'la çalışacak şekilde ayarladım. Sadece Workbench ekranını görmen yeterli değil, dikkat etmen bir iki husus daha var. Ben onları derleyip sana özelden göndereyim. Sen de çalışan donanımları amithlondestek@gmail.com'a atarsan çok daha pratik olur. Hem forumu da şişirmemiş oluruz. Ben daha sonra bir liste halinde yayınlarım.

Alper
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #67 : Ekim 08, 2008, 12:07:07 ÖS »

Kart aslında şöyle birşey sanırım. Sitede sadece çipe zumlamışlar. PCI'ya takılıyor.
Catweasel MK 3 PCI/Flipper

Tabii ki, kurman gerekmiyor zaten. O CD imajını direk Kernel 3.10'la çalışacak şekilde ayarladım. Sadece Workbench ekranını görmen yeterli değil, dikkat etmen bir iki husus daha var. Ben onları derleyip sana özelden göndereyim. Sen de çalışan donanımları amithlondestek@gmail.com'a atarsan çok daha pratik olur. Hem forumu da şişirmemiş oluruz. Ben daha sonra bir liste halinde yayınlarım.

sen yapmam gerekenleri at ben hallederim. bu kart temin imkanı var mı?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Ekim 08, 2008, 14:16:39 ÖS »

mrb @Alpyre,

Amithlon imajını cd ye yazdım

ilk denememde
intel D865perl i865 chipset anakart
3ghz HT  1mb cache intel socket478 cpu
1gb RAM
nvidia fx5500 ekran kartı
soundmax onboard ses kartı
Samsung ide 80gb + 80gb
ile çalışmadı, boingball bile gelmedi.

daha sonra dier makinemde denedim,
o makinede (intel orjinal anakart ama ati chipsetli tuhaf ama öyle,
kuzey köprüsünün aşırı ısınması dışında oldukça güzel bir anakart)

intel D101GGC Ati Xpress chipset anakart
3ghz HT 2mb cache intel socket775 cpu
1gb RAM
Ati HD2400pro 256mb-Hyper1gb ile
yada Onboard Ati Xpress200 RAM Share limit 256 ekran kartı
Realtek Onboard ses kartı
Samsung ide 80gb + 80gb
ile çalıştı.

Jet gibi açıldı. Dediğiniz gibi süper hızlı emülasyon, hayvani RAM desteği.
iso imajın içinde çok kült olan amiga programları, utiller olsaydı mesela
Director OPUS, Dpaint, Octamed, Protracker v.s. dahada güzelde olurdu diye
düşünüyorum.Ses çıkıyormu diye deneyemedim.

@tabu bana amithlonda demolar çalışmıyor demişti, sizce doğrumur?

Evet uyumlu ve uyumsuz donanımla bendeki Amithlon macerası böyle
umarım donanım notları yardımcı olur. Linux tabanı Ati ürünlerine hep gülümsüyor.
Amithlon linux çatısı üzerine kurulu heralde, Ati yapılı makinede iyi çalıştı.
Gerekli olursa dahada ayrıntılı bilgi verebilirim.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Ekim 08, 2008, 19:00:36 ÖS »

İlk sistemde de çalışır. Boing ball gelmedi... Siyah bir ekranda kala kaldı ve NumLock, ScrollLock yanıp sönmeye başladı, değil mi?
Evet gelmedi çünkü ben büyük bir hata yapmışım o ISO'yu hazırlarken. Başına boot menu eklemem gerekmiş (en kısa zamanda düzeltip yenisini Upload etmeliyim)
Ama şimdilik CD'yi çalıştırmak için şunu deneyebilirsin, biraz zahmetli ama:

CD boot eder etmez, Kernel yüklenirken "ESC"'ye bas,
Kernel310 aborted yazacak ve prompt gelecek, oraya:

kern310 init=/linuxrc root=/dev/ram0 mem=512M vga=769 ramdisk_size=12010 leavepages=8200 cachesize=65536 initrd=bigird.gz
yazıp Enter'a bas.

O zaman boing ball gelecektir. Sorunlu donanım yok ise Workbench de gelecektir.

NOT: Burada sorun NVidia ekran kartlarında Amithlon'un 768 MB'tın üzerinde ram'i adresleyememesi, Kernel parametrelerine 512M ya da 768M ekleyerek bu sorun çözülebiliyor.
NOT2: İlginiz için çok teşekkürler fakat, Donanım bildirimlerinizi amithlondestek@gmail.com'a yaparsanız çok sevineceğim. Tekrar teşekkürler.

Alper
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Ekim 08, 2008, 21:13:28 ÖS »

Catweasel MK IV şu sitede var.
http://www.compuquick-amigadirect.com
Bu commodore disketlerini de okutabiliyormuş. Bazılarının üzerinde commodore sid çip yuvası da bulunuyor. Bu meret PC ve Amiga One'nin PCI yuvasına takılıyor. A1200 için olan versiyonu da ayrıca var.
Yalnız, invudual ürünlerini bile güncellemiyor malesef. Indivizyon (A1200 scandoubler)da çıktı bir kaç yerde satılıyor.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #71 : Ekim 10, 2008, 00:26:04 ÖÖ »

FroggerNG (68k) inceleme
Devamlı Amithlon'un 68k mimarisi için derlenmiş programları mükemmel çalıştırdığını vurguluyorum. FroggerNG buna en güzel örneklerden birisi. Program inanılmaz hızlı, film izlerken AmigaOS üzerinde olduğunuzu unutuyorsunuz. Hatta filmi taktığınız CD veya DVD üzerinden izleyebiliyorsunuz. Takılma yavaşlama yok. Mpeg4, DivX, Xvid'den RealVideo'ya kadar çok sayıda kodek mevcut. Açamadığı video dosyası çok az. Ayrıca kodekler son derece başarılı, görüntü ve ses oldukça net.

Polonyalı Sebastian Jedruszkiewicz tarafından yazılan FroggerNG pekçok Amiga sever programcının yazdığı kodekler ve eklentilerle son halini almış. Programı http://frogger.rules.pl/ sitesinden ücretsiz indirebiliyoruz (68k - 060 versiyonu indirmeliyiz). Fakat unregistered haldeyken video'nun yalnızca %30'unu izletiyor. Programı o kadar beğendim ki bir key dosyası satın almak istedim, ancak Sebastian artık kullanıcı register etmediğini belirten kısa bir cevap maili gönderdi. Böylece de google'a "FroggerNG key" yazıp, ilk çıkan lha dosyasını indirmek caiz oldu.

ScummVM 68k
http://aminet.net/game/role/ScummVM68k.lha adresinden temin edebileceğimiz program, ScummVM'in 68k RTG ve AHI Amiga'lar için portu. Son derece kusursuz çalışıyor. Oyunların PC versiyonlarını dahili midi player'ı sayesinde müziği ile, talkie oyunları konuşma sesleri ile çalıştırabiliyor. Program 2002 yılında ScummVM'in eski bir sürümünden port edildiği için, fazla oyun desteği yok. Tüm LucasArts oyunları ve Simon the Sorcerer'ı çalıştırıyor. Yalnız tüm çabalarıma rağmen Curse of Monkey Island'ı çalıştıramadım. "Bad ID" diye bir hata verip kapanıyor. Yine de eski macera oyunlarını Amithlon'da tecrübe etmek için güzel bir arayüz.

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Ekim 10, 2008, 00:36:18 ÖÖ »

Cevaplamayı unuttuğumuz bir iki soruya cevap
Toplayacağımız sistemde sadece Amithlon olabiliyor değil mi? Yani xp filan olmadan. Bir de TV paint'i çalıştırabilir miyim.?

Tabii ki olabiliyor, aslında dokümanı iyice inceleyip bunu yapacak bir yol bulunabilir. Ama yakın zamanda dökümanı güncelledikten sonra, ilgili başlık altında yalnızca Amithlon kurulumuyla ilgili yöntemi bulabileceksiniz.
TVPaint'i (hiç görmediğin kadar hızlı) çalıştırabilirsin (tabii ki 68k versiyonunu).

@tabu bana amithlonda demolar çalışmıyor demişti, sizce doğrumur?

Aslında doğru. Demolar CustomChip gerektiğinden, Amithlon'da da bu olmadığından direk çalışmaz. Ancak E-UAELoad bunun için var. Bu başlığın yukarılarında konuyla ilgili yeterince bilgi bulabilirsin.
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2008, 21:31:53 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Ekim 10, 2008, 04:30:39 ÖÖ »

@Alpyre,
"İlk sistemde de çalışır. Boing ball gelmedi... Siyah bir ekranda kala kaldı ve NumLock, ScrollLock yanıp sönmeye başladı, değil mi?
Evet gelmedi çünkü ben büyük bir hata yapmışım o ISO'yu hazırlarken. Başına boot menu eklemem gerekmiş (en kısa zamanda düzeltip yenisini Upload etmeliyim)"

mümkün olan en kısa zamanda boot selector'ü ile güzel hazırlanmış cgtr members 'larına özel bir iso dosyasını dört gözle beklemekteyim.
Mesela; E-UAELoad içinde ScummVM (68k) + FroggerNG (68k) içeren, içinde amiganın vazgeçilmezi programlar utilitiler olan v.b. çok harika olurdu. AROS, Amikit misali yani.

mesela şöyle Masum şunun gibi..

« Son Düzenleme: Ekim 10, 2008, 04:35:57 ÖÖ Gönderen: fluke » Logged

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Ekim 12, 2008, 00:11:34 ÖÖ »

E-UAELoad güncellendi. Önceki versiyonu kurmuş olanlar, üzerine tekrar kurulum yapabilir.
http://rapidshare.com/files/153080302/E-UAELoad_Pre1.31.rar.html
Arşiv şifrelidir (önceki şifre ile aynı). Şifreyi öğrenmek için özel mesaj atınız.

Alper
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: