İkinci bir c64 vakası oldu bu atari 2600 diyemiyeceğim çünkü 1978-84 yılları arası patlama yaptı diye biliyorum. Yani xbox da aynı özelliklere sahipti hatta fazlası bile var sağlamlık/multimedia/exculusive(halo yeter

neden böyle oldu arkadaslar nedir fikri olan=?
Neden hala satılmasın ki?
1. İnsanlar hala alıyor. Çünkü eski (CRT) televizyonlarla uyumlu, konsol daha ucuz, oyunları daha ucuz.
2. Firmalar hala oyun çıkartıyor çünkü muhtemelen lisans ücretleri PS3'e göre daha ucuzdur. Ayrıca PS2 için oyun geliştirmek grafikler daha basit olduğundan daha az iş gücü gerektiriyordur. Yani maliyetler daha düşük.
3. Sony hala satıyor. Çünkü PS2'ya harcadığı AR-GE maliyetini çoktan çıkarmış. PS2 için reklam da yapmasına gerek yok. Yani artık her sattığı konsol üretim maliyetlerini düşünce %100 kar demek.
Win win durumu yani. Bu durum PS2 Sony'e ayak bağı olmaya başlayana kadar devam edecektir. Bu da mesela, PS2 üretim bantlarını kaldırıp yerine başka bantlar kurması gerektiğinde (Mesela PS4) veya 2) PS2'daki oyunların kalitesi çok düşüp PS markasına zarar vermeye başlarsa olabilir.
Örnek olarak 1990'dan 2000'in sonuna kadar üretimi devam eden SNES'e bakabilirsiniz.