Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOyun alırken yaşanmış enteresan hadiseler
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun alırken yaşanmış enteresan hadiseler  (Okunma Sayısı 45075 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Eylül 01, 2010, 08:56:46 ÖÖ »

>skate  bu swap işlerinde posta maliyetini sıfırlamak için bir hile yapıyorlardı. Scotch / Clique'den görmüştüm. Gönderdiği mektuptaki pulların üzerine Pritt sürüyordu, karşı taraftaki kişiden de pulları zarftan keserek geri göndermesini istiyordu. Pullar geri gelince üzerlerindeki Pritt'i sıyırıp damgalardan kurtuluyordu. Sonra onları bir başka postada kullanabiliyordu  sen yaptın mı hiç?
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Eylül 01, 2010, 10:49:37 ÖÖ »

Amıgaya ilk aldığım oyunu Bakırköyde Ebuziya pasajından almıştım.
İlk aldığım oyun Test Drive dı.
Sonra Bob Morane almıştım. Bilgisayarcıdaki oyun çeken çocuğa oyunlar hakkında bilgi sorardık. Tek cevabı güzel bir oyun demek olurdu.
Sonraları Bakırköyde Osam, Cağlolunda MetaBilgisayar, Sirkecide Asof Bilgisayar,... bilgisayarcılar olmuştur.
Ençok Meta Bilgisayardan oyun almışmdır.
Çalışan arkadaşlardan birnin ismi Tanju olması lazım.
Bunun yanı sıra Mecidiyeköy, Şişlide Amıga Center, İstiklal Caddesi gibi değişik yerlerden oyun temin etmiştim.

Birde Doğubankda1990 veya 1991 gibi 4 veya 5. katda bir bilgisayarcı vardı.Orada Birol adında oyunları çeken bir arkadaş ve bir bayan vardı.
İyi birisiydi. Bu arkadaş o zaman askere gittimişti. Daha sonra bir uğradığımda Birolu sormuştum. Oaradaki Bayan bana  askerden dönmediği, kaybolduğu belirtmişti. Sonradan orası da kapandığı için tam olarak bilgi alamadım. Bu da üzüntülü bir anı olarak belleğimde kalmış.
Saygılarımla
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Eylül 01, 2010, 10:58:22 ÖÖ »

@Metallic: Evet, mektupun sonuna SMSB diye bir ibare yazarsan (Send My Stamps Back) karşı taraf bir sonraki postada pullarını geri yollar ve sen de tekrar kullanırsın. Caisson'un PTT'de enselenmişliği var. Ben de kullandım bu yöntemi, oldukça basittir. Mantık (sen zaten anlatmışsın) damgayı pula değil üzerindeki şeffaf katmana bastırmaktır. Pritt ve muadili yapıştırıcılar bu konuda bir numaradır.

İşin komiği birçok mektupta bırak içindeki disketteki nota yazmayı, adamlar açık açık mektupun üzerine yazıyorlardı SMSB diye. Posta şirketleri "nedir bu SMSB" diye hiç mi düşünmüyordu acaba.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Eylül 01, 2010, 11:31:48 ÖÖ »

Caisson'a ne yaptılar peki?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Eylül 01, 2010, 13:08:28 ÖS »

Disklerde karşılaşmıştım çift yüz ama kaset oyunlarında hatırlamıyorum. Çok ara yüklemeli oyunda bitirdim. last ninja serisi,creatures,hammer fist,final fight ve daha niceleri....

Rick Dangerous bu şekilde çift yüzlüydü mesela.

gprs78
Ziyaretçi
« Yanıtla #50 : Eylül 01, 2010, 13:28:24 ÖS »

Onuda oynadım ama hatırlamıyorum öyle olduğunu yalnız şaka maka çok zevkli bir oyundu oda ..
Disklerde karşılaşmıştım çift yüz ama kaset oyunlarında hatırlamıyorum. Çok ara yüklemeli oyunda bitirdim. last ninja serisi,creatures,hammer fist,final fight ve daha niceleri....

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Eylül 01, 2010, 15:11:15 ÖS »

C64'te kasetten yükleme yaparken çok sağlam müzik ve görüntüyle insanı oyalayan oyunlardan biri de Myth'ti.

100 küsürde çıkıyordu ama nasıl beklediğimi anlamıyordum bile.Galiba System 3 , bu işin oyuncu üzerindeki etkisini çok iyi farketmişti.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Eylül 01, 2010, 15:21:15 ÖS »

Onuda oynadım ama hatırlamıyorum öyle olduğunu yalnız şaka maka çok zevkli bir oyundu oda ..

Zevkli ama çok da zor bir oyundu. Komşu'nun oğlu Ümit ile beraber oynayıp, kan ter içinde oyunun sonuna geldiğimizi hatırlıyorum. Son ekranda ateşleme sistemini devre dışı bırakmak için ne yapak gerektiğini bir türlü bulamamıştık. Bir süre sonra bizim Ümit sıkılıp, benim emektar quickshot'un üzerine balıklama dalmıştı. Kardeşimle ben Joystick'i elinden almaya çalışırken o deli gibi sallayıp rastgele tuşlara basıyordu. Sonuçta bir şekilde oyunu bitirecek hareketi yaptı. Bilgisayarı patlattı ve böylelikle Rick Dangerous'u bitirdik ama oyun bittiğinde Joystick'de kırılmıştı

Ve Bonus olarak Rick Dangerous'u bitirmek için o bilgisayarı nasıl patlatacağımı hala bilmiyorum

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Eylül 01, 2010, 15:36:07 ÖS »

C64'de bitirilmez denilen oyunlardan biri Defender of The Crown'dı... Bende onu bir gece yarısı bitirmiştim .. Başlık nereden nereye geldi

Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Eylül 01, 2010, 16:41:49 ÖS »

Hala Rick Dangerousu bitiremedim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Eylül 01, 2010, 16:43:45 ÖS »

@LW3D
DotC o kadar zor muydu hatırlamıyorum (hatırladığım yaptığı zırt pırt ara yüklemeler ve şimdiki oyunlara göre oldukça mutaassıp olan "aşk sahnesi"ydi) ama bana en zor gelen oyunlar (şu anda aklıma gelenler) Impossible Mission, Cauldron II ve IO idi. IO'yu trainer ile bitirmiştim ama diğerlerini bir türlü bitiremedim.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Eylül 01, 2010, 17:14:36 ÖS »

Impossible Mission'ı bitirmeyi kafaya koymuştum. ama topladığım haritaların (parçaların) hepsini birleştirecek zamanı bir türlü bulamamıştım. Bir gün oturup bitirmek lazım

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Eylül 01, 2010, 19:57:32 ÖS »

Of evet ya CauldronII ne zordu oyle, o kabagi kontrol etmek!
Zor da olsa, bitirmeyi aklima bile getirmeden, saatlerce oynardim ama.
Grafikleri olsa gerek, cok hosma giden bir tarafi vardi o oyunun.
Cauldron 1;i de severdim.

Konu da nerelerden nerelere atliyor hakikaten.
Universal chat thread oldu
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Eylül 01, 2010, 23:50:08 ÖS »

inanmayacaksınız, bugün posta kutumda ne buldum tam da muhabbetin üstüne...

...snip...

enteresan bir rastlantı olmuş
arka sayfada kalıp pek gözükmemiş bump yapmış olayım.

ps: hazır offtopic'e sığınarak, bu aralar bende youtube videolarının sayfaya gömülmüş hallerini izlemede problem var. genel bir problem mi acep?
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2010, 23:51:50 ÖS Gönderen: I_R_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
zafer
Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Eylül 02, 2010, 05:42:28 ÖÖ »

bende sizin gibi hızlı yazbilsem commodore 64 de
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: